Zwaard van Griffoendor

Zwaard van Griffoendor

Naam: Zwaard van Griffoendor
Maker: Gemaakt door Kobolden. Ragnok de eerste
Gemaakt in: Duizend jaar geleden (PM)
Vernietiging: n.v.t
Gebruik: Moord Basilisk en vernietiging Gruzielementen.
Eigenaar: Zweinstein, Goderic Griffoendor

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer GK17
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood RD36

 
UITERLIJK
Het zwaard van Griffoendor is zilver met een handvat die gemaakt is van robijnen ter grote van een ei. Het heeft de naam van Griffoendor gegraveerd op het handvat. (GK17, 18)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Bezit gif door de moord op de basilisk waardoor er Gruzielementen mee vernietigd kunnen worden. (RD15) Verschijnt uit de sorteerhoed. (RD36)

Het zwaard word zichtbaar voor de gene die een waardige Griffoendor is. (PM)
GESCHIEDENIS
Het zwaard van Griffoendor is gemaakt door Ragnok de eerste, een kobold. Volgens Grijphaak is het zwaard van Griffoendor een meesterwerk van Kobolden. (RD25) Nadat Ragnok het zwaard naar Griffoendor had gebracht dacht Ragnok er aan om het weer terug te stelen. Hij verspreide de leugen dat Griffoendor het zwaard had gestolen en stuurde Kobolden om het terug te stelen. Maar Griffoendor gebruikte zijn toverstok om zichzelf te verdedigen en stuurde de kobolden terug naar hun koning met een waarschuwing wat er zou gebeuren als ze het zwaard weer probeerde te stelen. (PM)

Het zwaard word getrokken uit de Sorteerhoed, deze hoort ook bij Griffoendor, tijdens Harry’s gevecht tegen de basilisk in de Geheime Kamer. Hiermee vermoord Harry de Basilisk. (GK17)

Toen Harry de Basilisk vermoorde werd het zwaard doordrongen van het gif van dit beest. Hiermee werd het mogelijk om er Gruzielementen mee te vernietigen. (RD15) Perkamentus gebruikte het zwaard om er de ring van Asmodom Mergel, een Gruzielement van Voldemort, mee te vernietigen. (RD33) Sneep plaatste het zwaard op de bodem van een bevroren meer in Forest of Dean. Daardoor vernietigde Ron Wemel het Gruzielement, medaillon van Zwadderich, met het zwaard van Griffoendor. (RD19)

De sorteerhoed produceerde voor Marcel Lubbermans het zwaard van Griffoendor. Marcel vernietigde hiermee het laatste Gruzielement, de slang van Voldemort genaamd Nagini. (RD36)

Kijk eens naar deze voorwerpen