Vuurflits

Vuurflits

Naam: Vuurflits
Maker: Randolph Spudmore
Gemaakt in: 1993
Vernietiging: Sterke kracht
Gebruik: Vervoer; het spelen van Zwerkbal
Eigenaar: Meerdere eigenaren (Harry Potter, het Ierse Nationale Zwerkbalteam, het Bulgaarse Nationale Zwerkbalteam)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
De Vuurflits is gemaakt van essenhout met takken van berk of hazel (dit ligt aan de voorkeur van de klant). Ieder exemplaar heeft een gouden registratienummer. Er zit ijzer op wat gemaakt is door kobolden (PM).
MAGISCHE CAPACITEITEN
Er zit een onbreekbare betovering op waardoor de bezem sneller af kan remmen, en het kan van nul tot tweehonderdvijftig kilometer per uur gaan in tien seconden. De balans en accuratesse ervan zijn prachtig (GA4) en het blijft zweven op een goede hoogte wanneer je het loslaat, zodat je makkelijk op kunt stappen. In 1994 was het de snelste bezem in de hele wereld. De takken kunnen of van berk zijn, of van hazel, dit ligt aan de voorkeur van de klant. Beide hebben andere effecten. Berk zorgt voor een meer opwindend en energiek effect wanneer je opstijgt, terwijl hazel voor meer precisie zorgt tijdens het veranderen van richting.
GESCHIEDENIS
Rond 1993 werd deze bezem voor het eerst gemaakt. Harry Potter zag een prototype van deze bezem in de etalage van Zwik en Zwachtels Zwerkbalpaleis, in de zomervakantie voor zijn derde schooljaar. Op dat moment had het Ierse Nationale Zwerkbalteam net zeven exemplaren besteld. Harry liep vervolgens iedere dag even langs de etalage zodat hij ernaar kon kijken (GA4). Later dat jaar, tijdens Kerstmis, kreeg hij een Vuurflits cadeau (GA11). Later bleek dat deze van Sirius Zwarts afkomstig was (GA22).

Daarna werd hij door het Ierse Nationale Zwerkbalteam gebruikt tijdens het WK Zwerkbal (VB8). Tijdens het vijfde jaar, kreeg hij een miniatuur model van een Vuurflits cadeau, nadat zijn echte Vuurflits in beslag was genomen door Dorothea Omber (OF23)(OF19). Deze werd in haar kantoor bewaard totdat Fred en George Wemel de deur van haar kantoor vernietigden (OF29). Toen werd hij verplaatst naar de kerkers, en er werd gezegd dat hij bewaakt werd door een Trol (OF30). Later is Harry zijn Vuurflits verloren tijdens de Strijd van de Zeven Potters (RD4).

Kijk eens naar deze voorwerpen