Onzichtbaarheidsmantel

Onzichtbaarheidsmantel

Naam: Onzichtbaarheidsmantel
Maker: Meerdere makers
Gemaakt in: Middeleeuwen
Vernietiging: -
Gebruik: Het maakt een drager onzichtbaar
Eigenaar: Meerdere eigenaren (Harry Potter, Ignotus Posper, James Potter, Albus Perkamentus, Bartolomes Krenk Jr, Alastor Dolleman)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
De onzichtbaarheidsmantel is gecreëerd van een zilver grijsachtig materiaal. Er zijn meerdere methodes een mantel te creëren waaronder: het uitspreken van een spreuk over een al bestaande mantel of er één te creëren huid van een Demiguise. De mantel van Harry Potter is de enige uitzondering op deze regel. (RD21). Er wordt echter wel verteld dat een mantel van Demiguise huid na verloop van tijd zijn effect verliest.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Een onzichtbaarheidsmantel maakt de drager onzichtbaar.
GESCHIEDENIS
De mantel van Harry Potter is een uitzondering onder de onzichtbaarheidsmantels. Deze mantel behoort namelijk toe tot de Relieken van de Dood. Deze drie voorwerpen, de Steen van Wederkeer, de Zegevlier en de mantel van Onzichtbaarheid komen rechtstreeks van de familie Prosper. Het verhaal van de drie Broeders is gebaseerd op de drie zonen uit deze familie. De jongste zoon is een voorouder van Harry Potter, hij kreeg een onzichtbaarheidsmantel van Dood, de mantel werd een familie erfstuk en werd door gegeven van vader op zoon. Zo kreeg Harry Potter op 25 december 1991, de mantel overgedragen van zijn overleden vader. (SW12)

Het wonderlijke aan de mantel der Onzichtbaarheid was dat hij niet alleen Harry kon verschuilen maar meerdere mensen te gelijk. Zoals Harry en Hermelien en een krat met een draak. (SW14)

Andere eigenaren van een onzichtbaarheidsmantel waren Alastor Dolleman, hij had een mantel in zijn zevenlagen koffer zitten (VB35). Ook maakten meerdere leden van de Order van de Feniks gebruik van een mantel wanneer zij wacht moesten lopen bij het Departement van Mystificaties. (OF26).

Ook Bartho Krenk Junior maakte gebruik van een onzichtbaarheidsmantel. Dit keer als hulpmiddel om ongezien Azkaban te verlaten. Hij was te verzwakt als persoon waardoor dementors hem niet konden voelen. Hierdoor kon hij met gemak de gevangenis verlaten.

Kijk eens naar deze voorwerpen