Toverschaakbord en schaakstukken

Toverschaakbord en schaakstukken

Naam: Toverschaakbord en schaakstukken
Maker: Niet bekend
Gemaakt in: Niet bekend
Vernietiging: -
Gebruik: Schaken met levende stukken
Eigenaar: Ronald Virus Wemel

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen

 
UITERLIJK
Het toverschaakbord is een plat bord met bruine vlakken en witte vlakken. De stukken zijn ook bruin met wit. Je hebt net als bij dreuzelschaak: 1 koning,1 dame (of koningin), 2 torens, 2 lopers (of raadsheren), 2 paarden, 8 pionnen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Het bord heeft geen magische capaciteiten, maar de stukken wel. Bij dreuzel schaak is het zo dat je de stukken van het bord af zet als je ze slaat. Bij toverschaak leven de stukken en slaan ze elkaar kapot. De stukken bewegen automatisch nadat de speler de coördinaten voor de zet heeft genoemd.
GESCHIEDENIS
Ron had een tovenaarsschaak spel dat hij geërfd had van zijn grootvader. In tegenstelling tot veel van zijn afgedankte spullen, was het tweedehandsschaakspel voordelig omdat de stukken hem vertrouwden (SW12).

Toen Harry met de schaakmannen van Simon Filister speelde, vertrouwden ze zijn oordeel niet en boden ze hem advies (SW12).

Harry won een tovenaarsschaak in een kraker bij zijn eerste kerstdiner op Zweinstein(SW12).

Hermelien verliest bij tovenaarsschaak, waarvan Harry en Ron geloven dat het een goede ervaring voor haar is (SW13).

Professor Anderling transformeerde een levensgrote tovenaarsschaakset om te dienen als een van de verdedigingen voor de Steen der Wijzen (SW16).

Kijk eens naar deze voorwerpen