Bloedveer

Bloedveer

Naam: Bloedveer of Zwarte Veer
Maker: Dorothea Omber
Gemaakt in: Onbekend
Vernietiging: nvt
Gebruik: Door Dorothea Omber om ‘een indruk na te laten’
Eigenaar: Dorothea Omber

Eerste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks
Laatste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks


UITERLIJK
Deze veer heeft een zwarte kleur en is aan de lange kant, opvallend is de uiterst geslepen punt ervan en het ontbreken van de inkt waarmee je bij normale veren zou schrijven.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Het grote verschil met gewone veren is de manier waarop met deze veer dient geschreven te worden, je hebt immers geen inkt nodig om deze te gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er immers met je eigen bloed geschreven. Elk woord dat je schrijft wordt in je hand gegraveerd waardoor deze ook begint te bloeden. Hoe vaker hetzelfde wordt herhaald, hoe duidelijker de woorden zullen achterblijven.
GESCHIEDENIS
De veer was in gebruik van Dorothea Omber die hem ook zelf uitgevonden heeft en gebruikte om studenten te straffen, vooral Harry Potter heeft kunnen ondervinden wat het effect hiervan was. Meerdere keren in zijn vijfde jaar moest hij nablijven om strafwerk te schrijven, dit was de hele tijd dezelfde zin namelijk ‘ik mag niet liegen’. Van Hermelien Griffel kreeg hij om de pijn te verzachten een oplossing van gezouten en gezeefde Murtlaptentakels. (OF)

Ook Leo Jordaan mocht deze straf ondergaan toen hij Fred Wemel en George Wemel verdedigd had over dat Dorothea Omber door een van haar eigen Onderwijsdecreet Nummer 26 hen geen preek mocht geven. Beiden hadden immers knalpoker gespeeld tijdens Toverdranken. (OF25)

Kijk eens naar deze voorwerpen