Knijster

Knijster

Naam: Knijster
Geslacht: Man
Geboortedatum: Tussen 1351 en 1979
Geboorteplaats: -
Overleden: Tussen 1 september 2017 en 2645
Plaats van overlijden: -
Bloedstatus: -
Ras: Huiself

Haar: Kaal
Ogen: Grijs, bloeddoorlopen
Huid: Bleek
Opvallende Kenmerken: Grote vleermuisachtige oren gevuld met wit haar, snuit achtige neus, gerimpelde huid, kromme rug.
Toverstok: -
Patronus: -
Boeman: -
School: -
Afdeling: -
Baan: Onderhouden van het huis van de familie Zwarts op Grimboudplein 12 en het dienen van de familie Zwarts.

Ouders: -
Broers/Zussen: -
Partner: -
Kinderen: -
Overige familieleden: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

Acteur: Simon McBurney (RD), Timothy Bateson (OF)

 
ALGEMEEN
Knijster is een oude huiself die de familie Zwarts dient. Het is niet bekend sinds wanneer de huiself bij de familie aan is gesloten, maar hij was erg toegewijd aan de moeder van Sirius Zwarts, wie overleed in 1985 (JKR).
HET LEVEN IN DIENST VAN DE FAMILIE ZWARTS
Zoals onder algemeen verteld, werd Knijster ergens voor 1985 geschonken aan de familie Zwarts. Nadat de moeder van Sirius overleed bleef haar portret in de hal op Grimboudplein 12 bevelen schreeuwen. Jaren later schonk Sirius Zwarts het huis aan de Orde van de Feniks. Iets waar Knijster niet blij mee was. Hij was dan ook onbeleefd tegen de leden van de orde en hij probeerde vele duistere voorwerpen in het huis in tact te houden (OF4, OF6, OF9, OF23)

Sirius Zwarts behandelde Knijster respectloos, terwijl Albus Perkamentus iedereen juist aanspoorde tolerant te zijn naar de huiself. Vlak voor Kerstmis van 1995 gaf Sirius per ongeluk aan Knijster toestemming om Grimboudplein twaalf te verlaten. Knijster vertrok dan ook naar de dichtstbijzijnde familieband binnen de familie Zwarts, Narcissa Malfidus. Hij verraadde de Orde van de Feniks en uiteindelijk leidde dat tot Sirius zijn dood op het departement van Mystificatie (OP22, OP24, OP32, OP37). Na de dood van Harry, die verwoest was door de dood van zijn peetvader, was woedend dat Knijster hem zonder wroeging had verraden, maar Perkamentus was, in overeenstemming met Hermelien, van mening dat Sirius nogal wreed en minachtend voor de huiself was geweest en nooit zijn loyaliteit had verdiend als hij zou moeten hebben (OP37).
HET LEVEN IN DIENST VAN HARRY POTTER
Sirius Zwarts liet al zijn bezittingen over aan Harry Potter (HBP3), waardoor hij de nieuwe meester van Knijster werd. Knijster vond het vreselijk. Harry Potter stuurde hem naar Zweinstein om daar te gaan werken (HBP19). Later hielp Knijster Harry Potter door zijn verhaal over het medaillon van Regulus Zwarts te delen in hun zoektocht naar de gruzielementen (RD12).

Harry wist het vertrouwen en respect van Knijster te winnen door hem de namaak medaillon van Regulus Zwarts te schenken. Hij laat hem op zoek gaan naar Levenius Lorrebos om uiteindelijk het echte medaillon terug te krijgen (RD11). Na deze gebeurtenissen was Knijster meer toegetrokken naar Harry Potter en zijn vrienden en begon hij hen meer te dienen als huiself.
DE SLAG OM ZWEINSTEIN
In de slag om Zweinstein leidde Knijster de andere huiselfen. Hij spoorde ze aan tegen de Heer van het Duister te strijden in naam van zijn meester Regulus Zwarts (RD36).
MAGISCHE CAPACITEITEN
Knijster kon verschijnselen en bepaalde magische spreuken uitvoeren zonder het gebruik van een toverstok (OF, HBP, RD).

Kijk eens naar deze personen