Loena Leeflang

Loena Leeflang

Naam: Loena Leeflang
Geslacht: Vrouw
Geboortedatum: 13 februari 1981
Geboorteplaats: Groot Brittannië
Overleden: Datum onbekend, omdat ze nog leeft
Plaats van overlijden: Plaats onbekend, omdat ze nog leeft
Bloedstatus: Half/puur bloed

Ras: Geen
Haar: Vuilblond
Ogen: lichtblauw- zilverkleurig
Huid: heel bleek
Kenmerken: Loena draagt vaak vreemde kettingen of andere sierraden.
Toverstok:
Patronus: Een haas.
Boeman: Deze is niet bekend

School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus -Spocus.
Afdeling: Ravenklauw
Baan: Toverbioloog

Ouders: Xenofilus Leeflang(vader) en Pandora Leeflang(moeder)
Broers/Zussen: geen
Partner: Rolf Scamander
Kinderen: Lorcan en Lysander Scamander- Leeflang.(tweelingbroers)
Overige familieleden: Newt Scamander( schoon overgroot opa) en Porpentina Scamander (schoon overgroot oma).

Eerste verschijning: Harry Potter en de orde van de feniks
Laatste verschijning: Harry Potter en de relieken van de dood
Acteur: Evanna Lynch (JKR, PM)

 
ALGEMEEN
Loena is grotendeels opgegroeid zonder moeder, omdat haar moeder omkwam door een tragische ongeluk. Een zelfgemaakte spreuk kaatste terug naar haar en daardoor kwam ze te overlijden. Loena heeft dit gezien en daarom kan ze Terzielers zien. Loena zit in hetzelfde jaar als Ginny Wemel en ze raken ook snel bevriend. Loena word gezien als een dromerig iemand en een persoon die een gepaste botheid kan hebben. Dat komt voornamelijk naar voren in Harry Potter en de orde van de Feniks. Verder houdt Loena van de Kibbelaar, dat is een tijdschrift die haar vader publiceert. Als mensen dit tijdschrift beledigen dan komt ze altijd voor haar vader op die de hoofd redacteur is. (PM OF10 )
VROEGERE LEVEN (1992-1998)
Loena is geboren in 1981 in Groot Brittannië. Ze werd opgevoed door haar moeder Pandora Leeflang en haar vader Xenofilus Leeflang. Loena had als kind een fascinatie voor wezens die niet erkent waren door de tovenaarswereld. Loena heeft op haar 9-jarige leeftijd haar moeder zien sterven door een fatale ongeluk. Pandora is gestorven nadat ze een ongeluk kreeg met een zelfgemaakte spreuk. Het weerkaatste en daardoor is ze voor Loena’s ogen om het leven gekomen, dit vertelde ze aan Harry, Ron en Hermelien in de orde van de Feniks.

Loena is daarna alleen opgegroeid zonder broertjes en zusjes en haar vader is ook niet hertrouwd. (PM)
SCHOOLJAREN
Schoololjaar één 1992
Haar eerste schooljaar begon in 1992. Loena kwam een jaar later op Zweinstein dan Harry Potter. Ze werd gesorteerd in Ravenklauw. Ze kon de Terzielers vanaf haar eerste dag al zien en mensen begonnen haar langzaam te pesten. Er is verder niet veel bekend over haar eerste school jaar, maar vermoedelijk zijn Ginny Wemel en Loena in dit jaar vrienden geworden. (PM)

Schoololjaar twee 1993
In Loena haar tweede jaar werd ze al gepest met gemene namen zoals: Lijpo Leeflang. Ook werden vaak haar spullen verstopt die ze elke keer weer moest zoeken, maar ze wou geen hulp van wie dan ook. Loena deed het enorm goed in haar klassen, maar ook verder is over dit jaar niet enorm veel bekend. Alleen het pesten is grotendeels bekend, maar daar leek ze niet extreem veel onder te lijden en ze wist zichzelf goed af te sluiten.(PM)

Schoololjaar drie 1994
In dit jaar werd Loena ook enorm erg gepest, maar deze keer nam Ginny Wemel het steeds meer voor haar op. Loena volgde het vak Waarzeggerij en werd daar steeds beter in en tot de genoegen van professor Sybilla Zwamdrift bleef Loena dit vak ook volgen. Ergens in dit jaar kwam Loena in aanraking met Helena Ravenklauw, een geestelijke verschijning en het spook van Ravenklauw. Al snel vertrouwden ze elkaar, maar Loena heeft nooit te horen gekregen waar het verloren diadeem van Ravenklauw ligt, omdat ze hier nooit naar heeft gevraagd. Verder is er over dit jaar ook nog niet veel bekend. (J.K.R)

Schoololjaar vier 1995
Loena is in dit jaar naar de kampioenschap Zwerkbal geweest samen met haar vader. Verder heeft Loena in dit jaar Leer der oude Runnen gevolgd waar ze heel goed in was. Ook werd ze in haar vierde jaar bevriend met Harry potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel. Ze ontmoeten elkaar in de trein wanneer het lijkt dat alleen bij Loena nog een plaatsje vrij is.Schoorvoetend stappen ze bij Loena in waar ze hun ongegeneerd aankijkt met de Kibbelaar in haar handen. Loena was de eerste die buiten Hermelien en Ron Harry Potter geloofde over de terug keer van Voldemort en ze steunde hem ook vol op. Loena heeft de S.V.P bijgewoond en kwam daar achter dat ze echte vrienden had, ondanks dat Hermelien en zij vaak een andere mening hadden over dingen. Loena was ook degene die mee heeft gevochten aan de goede zijde toen Harry Potter naar het Ministerie van Toverkunst wilde om zijn peet vader Sirius Zwarts te redden. Loena is toen verwond en is een paar tanden verloren die even later weer door magie zijn terug geplaatst. Loena heeft het ook voor elkaar gekregen dat Harry Potter zijn verhaal kon doen in de Kibbelaar. (OF10)

Schooljaar vijf 1996
Loena stopte in dit jaar met het vak Leer der oude Runnen. En toen ze er achter kwam dat de S.V.P stopte voelde ze zich enorm teleurgesteld, omdat ze door de bijeenkomsten het gevoel had dat ze echte vrienden had. Loena was ook degene die Hermelien troostte nadat Ron Wemel haar belachelijk had gemaakt tijdens de transformatie les. Loena was de date van Harry Potter toen hij gevraagd werd voor de Slakkers. Ze kwam in een zilveren jurk met bier dopjes als sierraden. Ze was heel erg geïnteresseerd en heeft met vele mensen gepraat die avond. Ook toen maakten mensen haar wat belachelijk, maar dat negeerde ze helemaal. Loena werd de nieuwe commentator bij Zwerkbal en mensen ergerden zich rot aan haar, omdat ze de spelers hun namen vergat en ze vergat het spel helemaal. Professor Anderling moest ook een paar keer ingrijpen.

Aan het einde van het jaar waren Loena en Marcel de enigen die direct reageerden op de oproep van de S.V.P, omdat zij dit enorm misten. Loena heeft ook toen gevochten voor de goede kant en ze bewoonde ook de begrafenis en eerbetoon van Albus Perkamentus bij. (HBP 27 en HBP 30)

Schooljaar zes 1997
Toen Loena in haar zesde jaar zat heeft ze samen met Ginny Wemel en Marcel Lubbermans het zwaard van Griffoendor geprobeerd te stelen, maar ze zijn betrapt en moesten voor straf naar het verboden bos. Dit jaar was alles anders. Professor Sneep was het schoolhoofd en hij had twee dooddoenders als leraren. Alecto en Amycus Kragge namen sommige vakken over en veranderden ze in zwarte kunsten. Loena bleef in het geheim mee vechten met de S.V.P om de dooddoenders tegen te werken tot ze tijdens de terug reis voor kerst ontvoerd werd, omdat haar vader Harry Potter support in de Kibbelaar. Wanneer Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel langs komen waarschuwde hij dan ook de dooddoenders om zijn dochter terug te krijgen. Maar Harry, Hermelien en Ron konden ontsnappen en de hoorn van de Erumpent liet het hele huis ontploffen. Loena blijft nog steeds gevangen in de kelder tot de bloedhonden de gouden trio heeft gevangen genomen. Ze worden naar Villa Malfidus gebracht waar Hermelien word gemarteld door Bellatrix van Detta. Later ontsnappen ze met behulp van Dobby en worden ze naar de Schelp gebracht. De Schelp is een geheime onderduik adres van de orde en het huis van Bill Wemel en Fleur Wemel-Delacour. Langzaam komt Loena bij en even later keert ze in het geheim terug naar Zweinstein. ( RD 21t/m 24)
SLAG OM ZWEINSTEIN
Loena is de gene die Harry naar de Ravenklauw toren leid waar Alecto Kragge op Harry staat te wachten. Samen schakelen ze Alecto tijdelijk uit en Harry krijgt de kans om Helena Ravenklauw te spreken. Loena helpt met nog drie anderen de dementors weg te jagen en ze herinnerd Harry er aan om aan iets vrolijks te denken. Samen lukt het hun om de groep dementors weg te jagen en snel glipt ze terug in de strijd om tegen het kwaad te vechten. Aan het eind van de strijd vecht ze samen met Ginny en Hermelien tegen Bellatrix van Detta, maar ze word terug geduwd door Molly Wemel, omdat Ginny net niet geraakt werd door de vloek des doods. Loena ziet hoe Bellatrix en Voldemort uiteindelijk worden gedood en zij is dan ook de eerste die Harry Potter feliciteert en er voor zorgt dat Harry even weg kan onder de ontzichtbaarheidsmantel. (RD36 en PM)
LATERE LEVEN
Na de Slag om Zweinstein werd Loena een hele beroemde toverbioloog en ze reisde de hele wereld over, maar kwam tot haar ontdekking dat de Kreukelhoornige Snottifant niet bestond en moest ze dit accepteren. Loena trouwt uiteindelijk met Rolf Scamander die een kleinzoon was van Newt Scamander. Loena en Rolf krijgen twee tweelingzonen genaamd Lysander en Lorcan. Loena en Rolf zijn veel later getrouwd dan hun andere vrienden en hebben ook veel later kinderen gekregen dan de rest. De jongste dochter van Harry Potter en Ginny Potter heet Lily Loena Potter en is met haar tweede naam naar Loena vernoemd, omdat ze ook na hun Zweinstein periode beste vrienden zijn gebleven. (PM. RD epiloog 19 jaar later )
MAGISCHE CAPACITEITEN
Loena kon op jonge leeftijd al Terzielers zien door het overleiden van haar moeder. Ook kon Loena heel goed duelleren, dit kon je zien aan het feit dat ze maar een paar wondjes had in zowel het gevecht op het Ministerie als in het gevecht op Zweinstein. Loena was ook heel goed in spreuken dat kon je zien aan de patronus bezwering bij de S.V.P. Loena komt er achter dat ze goed is in nornverbale magie als ze Alecto Kragge uitschakelt in de Ravenklauw toren. Loena heeft ook een bijzondere gave voor de verzorging van fabeldieren. Dit komt naar voren in haar latere toekomstbaan. Loena heeft een creatieve geest. Dit zie en lees je terug in de Harry Potter reeks. Vooral Zwerkbal outfits maken vond ze leuk. (PM)

Kijk eens naar deze personen