Peter Pippeling

Peter Pippeling

Naam: Peter Pippeling
Bijnaam: Wormstaart, Schurfie
Geslacht: Man
Geboortedatum: Rond 1960
Geboorteplaats: Obekend
Overleden: Maart 1998 (RD23)
Plaats van overlijden: In het huis van familie Malfidus (RD23)
Bloedstatus: Onbekend (waarschijnlijk half of volbloed)
Ras: Tovenaar, faunaat

Haar: Dun, kaal op zijn hoofd
Ogen: Smal en waterig
Huid: Licht
Opvallende Kenmerken: Dun, ratachtig gezicht, mist een vinger, daarna een hele hand die daarna vervangen is voor een zilveren hand.

Toverstok: Kastanje, drakenbloed kern en 29,2 centimeter
Patronus: Onbekend
Boeman: Onbekend
School: Zweinstein
Afdeling: Griffoendor
Baan: Dooddoener en als de rat van de familie Wemel

Ouders: Onbekend
Broers/Zussen: Onbekend
Partner: Onbekend
Kinderen: Onbekend
Overige familieleden: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Acteur: Timothy Spall
Charles Hughes (jonge Peter)

 
SCHOOLJAREN
Pippeling ging naar Zweinstein in dezelfde tijd als Sirius Zwarts, James Potter en Remus Lupos. Deze vier werden vrienden en noemde zichzelf de sluipers. Hij was niet zo’n goede tovenaar als zijn vrienden en het leek er op dat hij alleen met ze omging omdat hij tegen ze opkeek en ze verafgode. (GA10) Bij hen leerde hij om een faunaat te worden, een rat, (GA18) en om aan zijn bijnaam te komen als Wormstaart, hij hielp mee aan de sluipwegwijzer (GA17, 18) en werd lid van de orde van de Feniks (OF9)
LATERE LEVEN
Peter was iemand die snel werd beïnvloed door de mensen rondom hem, omgaan met de personen die het sterkst waren. Toen hij van school af was werd Pippeling een makkelijk doelwit voor Voldemort. Volgens Pippeling werd hij gedwongen om een spion te zijn voor Voldemort. Hij vertelde later tegen Sirius dat hij gedwongen werd omdat hij bang was dat de Heer van het duister hem anders zou vermoorden. (GA19)

De familie Potter en zijn vrienden wist dit natuurlijk niet en vertrouwden Peter zo erg dat hij, door Sirius Zwarts advies, James en Lily Geheimhouder werd. Een week later waren ze dood, Peter had ze verraden. Hij had Heer Voldemort verteld waar James en Lily verbleven. Pippeling schoof de schuld in de schoenen van Sirius en hij zette zijn eigen dood in scene door een hele straat vol met Dreuzels op te blazen en zijn eigen vinger er af te snijden. Daarna verdween Peter in zijn rat vorm in het riool. Peter Pippeling kreeg postuum een orde van Merlijn en Sirius werd zonder proces naar Azkaban gestuurd. (GA19)

Schurfie november 1981 – juni 1994
Peter Pippeling veranderde in een rat en bleef dit voor twaalf jaar lang, eerst als Percy zijn huisdier en daarna als Ron zijn huisdier. Dit deed hij om onder te duiken voor de Dooddoeners, die dachten dat Peter Voldemort had verraden.

Schurfie, oftewel Peter, was geen fan van de kat van Hermelien, Knikkebeen. Dit had een goede reden want Knikkebeen is deels Kwistel, dit betekent dat de kat heel goed is in bedrog en misleiding. Hij zag door Peter heen en ook door Sirius Zwarts die vermomd was als hond. Knikkebeen probeerde elke keer Schurfie aan te vallen als hij de kans had.
ONTDEKKING EN VLUCHTEN
In 1993 was het niet alleen Knikkebeen die had ontdekt dat Schurfie eigenlijk Peter Pippeling was. Sirius Zwarts zag een foto van de Wemel familie en herkende Peter meteen. Sirius werd zo geobsedeerd om Peter te vinden dat hij de invloeden van de Dementors kon tegenhouden en wist te ontsnappen uit Azkaban. In juni 1994 Pippeling had een afrekening met Sirius, Remus, Harry, Ron, Hermione en Sneep in de krijsende krot. Hier werd Schurfie zijn ware identiteit onthuld. Sirius en Lupos waren van plan om hem te vermoorden maar Harry hield ze tegen. Harry wilde dat zijn peetvaders naam werd gezuiverd en stond erop dat Peter een proces kreeg. Pippeling stond nu in het krijt bij Harry. (GA19)
DE DIENAAR VAN HEER VOLDEMORT
Peter wist te ontsnappen toen Lupos transformeerde in een weerwolf en de rest van de groep hierdoor werd afgeleid. (GA20) Het eerste wat Peter deed was Voldemort zoeken, hij vond hem in Albanië zonder lichaam en samen met Nagini zijn slang.

Zelfs met een nieuwe dienaar was de volgende stap nog niet duidelijk. Dit was totdat Peter een vrouw tegen kwam genaamd Berta Kriel, ze werkte in het ministerie en was op vakantie in Albanië. Ondanks dat ze Peter herkende wist Peter haar toch het bos in te lokken waar de Heer van het Duister was. Ze werd gemarteld en gaf informatie aan Voldemort die een plan bedacht waarmee hij Harry Potter kon aanvallen. (VB1)

Voldemort gaf de instructies waarmee Peter een toverdrank brouwde. Met deze toverdrank kon Voldemort weer een lichaam krijgen. Pippeling melkte het gif van Nagini, dit was een deel voor de toverdrank. Hij droeg Voldemort zijn kleine, zwakke lichaam op een lange reis naar Groot-Brittannië. Daar verbleven ze tijdelijk in het huis van de familie Vilijn buiten Havermouth. Voldemort noemde Peter bij zijn sluipers naam, Wormstaart. (VB1)

Toen Harry Potter gevangen werd genomen op de begraafplaats was het Wormstaart die Carlo Kannewasser vermoorde, Wormstaart die Harry vast maakte, Wormstaart die de ketel boven het vuur zette en Wormstaart die in Harry zijn arm sneed om het bloed te krijgen voor de toverdrank. Peter hakte zijn eigen hand eraf voor de toverdrank. Dit vreselijke toverdrank brouwsel zorgde ervoor dat Voldemort zijn oude lichaam terug kreeg. Voldemort sprak een spreuk uit die er voor zorgde dat Peter Pippeling een nieuwe schijnende zilvere hand kreeg. (VB33) Voldemort gebruikte de tattoo van het Duistere teken die op Peter zijn arm zat om de rest van de Dooddoeners te roepen.

Vanaf dit moment was Pippeling een soort van nederige dienaar voor Sneep en andere Dooddoeners. (HBP2, RD1) Hij ontmoette Harry opnieuw in het huis van de familie Malfidus en probeerde Harry meteen te vermoorden Maar Harry herinnerde Pippeling er aan dat hij bij hem in het krijt stond, Pippeling aarzelde. Op dat moment keerde de hand van Pippeling tegen zijn eigenaar en vermoorde de zilveren hand gemaakt door Voldemort Wormstaart door middel van wurging. (RD23)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Peter Pippeling is een faunaat, een rat genaamd Schurfie. Hij leeft bij de familie Wemel.

Kijk eens naar deze personen