Sybilla Zwamdrift

Sybilla Zwamdrift

Naam: Sybilla Zwamdrift
Geslacht: Vrouw
Geboortedatum: 9 maart 1959
Geboorteplaats: Niet bekend
Overleden: -
Plaats van overlijden: -
Bloedstatus: Halfbloed
Ras: Heks/Ziener

Haar: Bruin, golvend
Ogen: Donkergroen
Huid: Blank
Opvallende Kenmerken: Grote ronde bril
Toverstok: Niet bekend
Patronus: Niet bekend
Boeman: Niet bekend
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Afdeling: Ravenklauw
Baan: Leraar waarzeggerij op Zweinstein

Ouders: Dreuzel moeder, tovenaars vader (PM)
Broers/Zussen: Niet bekend
Partner: -
Kinderen: -
Overige familieleden: Ze is de achter-achterkleindochter van de Zieneres Cassandra Zwamdrift. (OF15)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Acteur: Emma Thompson

 
ALGEMEEN
Sybilla Zwamdrift is geboren in 1959. Ze is een Ziener en de achter achterkleindochter van de Zieneres Cassandra Zwamdrift. Sybilla Zwamdrift geeft sinds 1979 waarzeggerij op Zweinstein. Ze is een halfbloed. Haar moeder is een dreuzel en haar vader een tovenaar. Ze woont in de Noordertoren van Zweinstein.
VROEGERE LEVEN
Sybilla Zwamdrift is geboren in 1959. Er is niet bekend waar ze is geboren en hoe haar leven voor school was.
SCHOOLJAREN
Sybilla Zwamdrift ging toen ze elf was naar Zweinstein. Ze werd ingedeeld bij de afdeling Ravenklauw.
LATERE LEVEN
Na school solliciteerde Sybilla in 1979 bij Albus Perkamentus voor de functie: docent waarzeggerij. Ze werd aangenomen en sindsdien werkt ze op Zweinstein. Ze heeft sinds 1979 verschillende voorspellingen gedaan.

Het was in 1979. Perkamentus interviewde haar. Hij was niet erg onder de indruk tot ze, tot zijn verbazing, blijkbaar in trance raakte en deze woorden uitsprak:

‘’Hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen nadert... het kind van hen die hem driemaal hebben getrotseerd, geboren aan het einde van de zevende maand... de Heer van het Duister zal hem aanmerken als zijn gelijke, maar hij zal een kracht bezitten die de Heer van het Duister niet kent... en een van de twee moet sterven door toedoen van de ander, want de een kan niet voortleven als de ander niet dood is... hij die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen wordt geboren aan het einde van de zevende maand...’’ (OF 37).

In de Hal der Profetieën. Severus Sneep luisterde dit gesprek af en hij rapporteerde het eerste deel van de profetie aan de Heer van het Duister. Voldemort begon onmiddellijk te zoeken naar deze dreiging en concentreerde zijn aandacht op het kind van Lily en James Potter (OF 37). Sindsdien is er een verslag van deze profetie bewaard in het Departement van Mystificatie.

In 1965/1966 werd Sybilla Zwamdrift ontslagen door Omber, maar ze werd later weer aangenomen door Perkamentus.

Tijdens de Slag om Zweinstein gebruikte ze haar kristallen bollen. Sybilla gebruikte haar toverstaf om ze vanaf het balkon boven de hal te laten vallen, waardoor ze spectaculair op de grond stuk vielen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Zwamdrift is een zieneres. Ze kan de toekomst voorspellen. Als ze iets voorspelt raakt ze in een trans. Ze kan zelf de voorspelling vaak niet meer herinneren.

Kijk eens naar deze personen