James Potter

James Potter

Naam: James Potter
Geslacht: Man
Geboortedatum: 27 maart 1960
Geboorteplaats: Goderics Eind (PM)
Overleden: 31 oktober 1981
Plaats van overlijden: Goderics Eind
Bloedstatus: Volbloed
Ras: Mens/tovenaar

Haar: Zwart
Ogen: Bruin
Huid: Beige
Opvallende kenmerken: hij droeg een bril. Lang en dun.

Toverstok: Mahonie, 27,8 cm
Patronus: Hert
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-pocus
Afdeling: Griffoendor
Baan: Jager in het Zwerkbalteam, Orde van de Feniks

Ouders: Fleamont Potter & Euphemia Potter (Engels)
Partner: Lily Potter-Evans
Kinderen: Harry James Potter
Overige familieleden: Petunia Duffeling (schoonzus), Herman Duffeling (zwager), Dirk Duffeling (neefje), Ignotus Prosper (voorvader), Marten Asmodom Vilijn (verre neef).

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, H1
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H34
Acteur: Adrian Rawlins & Robbie Ravis (jonge jaren)

 
ALGEMEEN
James potter is de vader van Harry Potter. Hij is altijd erg tegen de Zwarte Kunsten geweest en het was dus ook niet zo gek toen hij zich aansloot bij de Orde van de Feniks toen deze werd opgericht. Doordat hij verraden is door Peter Pippeling, één van zijn oude vrienden, is hij uiteindelijk door Voldemort vermoord.
VROEGERE LEVEN
Op 27 maart 1960 werd James Potter geboren als een volbloed tovenaar. Zijn ouders waren van goede komaf en waren al op latere leeftijd toen ze James kregen. Toch waren ze erg goed voor James. Zo goed dat hij eigenlijk wat verwend werd (JKR).
SCHOOLJAREN
James Potter wordt ingedeeld in Griffoendor en is al snel één van de meest populaire kinderen op school. Hij had zijn vrienden, Sirius Zwarts, Remus Lupos en Peter Pippeling, waar hij veel mee optrok. De vier stonden bekend om het kattenkwaad dat ze uithaalden (GA10). Toen ze erachter kwamen dat Remus een weerwolf was, probeerde de andere drie een faunaat te worden zodat ze samen met hem konden transformeren. Ze slaagden hierin in het vijfde jaar (GA18), James kreeg de bijnaam ‘’Gaffel’’ omdat zijn faunaatvorm een hert was (GA22). Toch had hij ook mensen waar hij minder goed mee op kon schieten, zoals Severus Sneep. Vanaf het begin dat ze elkaar hadden leren kennen had James Severus uitgedaagd, geplaagd en gepest (RD18). Ondanks dat vinden Lupos en Zwarts dat het gedrag van Sneep op jaloezie af te schuiven valt (OF29). Echter toen Zwarts een grap met Sneep wilde uithalen en hem naar Lupos stuurde, die op dat moment getransformeerd was in weerwolf, redde James het leven van Sneep (GA19). Dit mocht de relatie tussen James en Severus alleen niet helpen, want omdat Severus het gevoel had dat hij zijn leven te danken had aan James, haatte hij hem alleen maar meer (GA17). In het zevende schooljaar van James Potter had hij eindelijk geleerd om minder arrogant te zijn. Zo had hij het hart kunnen veroveren van Lily Evans, een andere Griffoendor. Hij heeft haar uiteindelijk zijn vriendin kunnen noemen.
LATERE LEVEN
Na zijn schooltijd trouwde hij met Lily Evans, wat de haat van Severus Sneep alleen maar verergerde (RD33). Op de trouwdag was Sirius Zwarts zijn getuige. Ook was James extreem loyaal aan Albus Perkamentus en sloot hij zich al snel aan bij de Orde van de Feniks (OF9, OF30). Door een profetie die door Sybilla Zwamdrift werd gemaakt, werd Harry als doelwit gezien door Heer Voldemort. Hierdoor kwam Voldemort achter de Potters aan (OF37). De Potters doken onder maar het mocht niet baten. Ze hadden de verkeerde vertrouwd met hun onderduikadres, Peter Pippeling, die hen had verraden aan Voldemort (GA19). Uiteindelijk is James Potter vermoord door Heer Voldemort op 31 oktober 1981, in Goderics Eind (RD17).
MAGISCHE CAPACITEITEN
James Potter was een ongeregistreerde faunaat. Daarnaast was hij een getalenteerd zwerkbalspeler, zijn positie was jager.

Kijk eens naar deze personen