Lily Potter-Evers

Lily Potter-Evers

Naam: Lily Potter-Evers
Geslacht: Vrouw
Geboortedatum: 30 januari 1960
Geboorteplaats: Cakeworth
Overleden: 31 oktober 1980
Plaats van overlijden: Goderics Eind
Bloedstatus: Dreuzeltelg

Ras: Mens
Haar: Rood
Ogen: Lichtgroen
Huid: Beige
Opvallende Kenmerken: Geen

Toverstok: Wilgen, 27 cm
Patronus: Hinde
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Afdeling: Griffoendor
Baan: Klassenoudste, Orde van de Feniks

Broers/Zussen: Petunia Duffeling-Evers
Partner: James Potter
Kinderen: Harry James Potter
Overige familieleden: Herman Duffeling (schoonbroer) en Dirk Duffeling (neefje)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, H1
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H34
Acteur: Geraldine Somerville, Ellie Darcey-Alden (schooljaren), Susie Shinner (kind)

 
ALGEMEEN
Lily Potter-Evers is de moeder van Harry Potter. Ze kwam er al vroeg achter dat ze een heks was nadat Severus Sneep haar alles had uitgelegd. Lily is naar Zweinstein gegaan in 1971, werd ingedeeld in Griffoendor en kwam hier al snel James Potter tegen. Ze is onderdeel geweest van de Slakkers en werd in haar zevende jaar benoemd tot Klassenoudste. Na Zweinstein voegde ze zich bij de Orde van de Feniks, samen met haar man James Potter. De twee kregen één zoon: Harry James Potter. Lily Potter is vermoord door Heer Voldemort met de vloek des doods op 31 oktober 1981 in Goderics Eind.
VROEGERE LEVEN
Lily Evers werd geboren in het dorpje Cakeworth op 30 januari 1960. Toen Lily een jaar of 8 was, kwam ze voor het eerst in contact met iemand uit de magische wereld. Dit was een apart jongetje uit de buurt genaamd Severus Sneep. Het was door Sneep dat Lily weet kreeg van het feit dat ze een heks was (RD33). Dit zorgde ervoor dat ze naar Zweinstein kon en hierdoor haar ouders heel trots kon maken (SW4), ondanks dat haar zus Petunia erg jaloers was.

Hiervoor konden Lily en Petunia erg goed met elkaar opschieten. Echter toen Lily naar Zweinstein mocht en Petunia hier niet op aangenomen kon worden omdat zij geen magie bezat, begon er een afstand tussen de twee te ontstaan die later onoverbrugbaar bleek te zijn.
SCHOOLJAREN
Lily Evers begon in 1971 aan haar opleiding op Zweinstein. Ze werd ingedeeld in Griffoendor en haar toenmalige beste vriend, Severus Sneep, kwam in Zwadderich terecht. Tot haar vijfde jaar op Zweinstein blijft ze zeer goed bevriend met Severus, tot ze erachter kwam dat hij erg aangetrokken was tot zwarte magie en zelfs ideeën van Voldemort had overgenomen (RD33).

Op Zweinstein leerde ze ook James Poter en zijn vrienden Sirius Zwarts, Remus Lupos en Peter Pippeling, kennen. James was een erg populaire en getalenteerde leerling, maar hij had ook het idee dat hij beter was dan anderen en liet dit zien door ze te vervloeken. James vond Lily al leuk vanaf het einde van het vijfde jaar, maar pas in het zevende jaar kregen ze verkering omdat James toen eindelijk zijn verwaande houding liet zakken. Echter was Sneep ook verliefd op haar en werd zijn hart gebroken toen Lily een relatie aanging met James (RD33).

Op school was Lily altijd een erg slimme leerling geweest. Vooral als het aankwam op toverdranken (HBP4). Zoveel dat in haar zevende jaar, ze werd uitgenodigd door professor Slakhoorn om zich bij de Slakkers te voegen. Dit was een groep voor leerlingen die ergens onwijs goed in waren of die veel geld of macht hadden. In haar zevende jaar werd ze ook aangesteld als Klassenoudste (SW4).
LATERE LEVENSJAREN
Na Zweinstein sloot ze zich samen met haar man, James Potter, aan bij de Orde van de Feniks. Ook de vrienden van James sloten zich hierbij aan. Lily en James waren er best trots op dat ze al oog in oog hadden gestaan met Voldemort maar hier tot drie keer toe heelhuids vandaan waren gekomen (OF37). De twee zijn waarschijnlijk rond de zomer of herfst van 1977 getrouwd.

Het geluk duurde echter niet lang want door een profetie die was uitgesproken voor Sybilla Zwamdrift was Harry het nieuwe doelwit van Heer Voldemort. Gelijk doken de Potters onder toen Lily zwanger bleek te zijn. Harry James Potter werd geboren op 31 juli 1980 als eerste zoon van Lily en James Potter. Al snel daarna begon Voldemort met het plannen van de moord op de Potters (OF37, HBP25). Toen Severus Sneep hierachter kwam ging hij naar Voldemort om te smeken voor het leven van Lily. Dit hielp echter niet. De Potters waren verraden door iemand die hen eerder een vriend noemde, Peter Pippeling. Lily is op 31 oktober 1981 gestorven terwijl ze Harry beschermde tegen Voldemort, ze is geraakt door de vloek des doods.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Lily was een erg slimme leerling en had veel kennis van een hoop onderwerpen. Vooral in het uitvoeren van spreuken (SW5) en het maken van toverdranken (HBP9, HBP18) blonk ze erg uit.

Kijk eens naar deze personen