De Bloederige Baron

De Bloederige Baron

Naam: De Bloederige Baron
Geslacht: Man
Geboortedatum: Rond 982
Geboorteplaats: Groot Brittannië of Ierland
Bloedstatus: Puurbloed
Ras: Geest

Haar: Gepoederde witte pruik
Ogen: Zwart
Huid: Blank en parelachtig
Opvallende kenmerken: Kettingen als boetedoening en bloed vlekken op zijn kleding

Toverstok: Onbekend
Patronus: Onbekend
Boeman: Onbekend
School: Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pokus
Baan: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Acteur: Terence Bayler

 
ALGEMEEN
De Bloederige Baron werd geboren rond de elfde eeuw. Dit zal rond het jaar 982 geweest zijn. De Bloederige Baron werd geboren in Groot Brittannië of Ierland. Dit is niet volledig bekend. De Baron werd als elf jarige jongen ingedeeld bij Zwadderich waar hij prima op zijn plek zat. Na zijn dood wordt de Bloederige Baron de afdelingsgeest van de afdeling waar hij jaren loyaal aan is geweest.

De Baron was een lange imponerende man, ook als geest is menig leerling, leraar, maar ook andere geesten bang voor hem. De Bloederige Baron is ook de enige (met uitzondering van Albus Perkamentis) die Foppe de Klopgeest tot bedaren kan brengen. De baron staat bekend om zijn vurige karakter wat hem in zijn verleden duur heeft komen te staan toen hij de vrouw van wie hij hield vermoordde.

Als geest is de Baron erg bleek, parelachtig met een lichte transparantie. Hij heeft grote zwarte ogen in een mager en uitgemergeld gezicht. Zijn kleding is besmeerd met zilveren bloedresten en hij draagt kettingen die een teken zijn als boetedoening voor de moord op Helena Ravenklauw(RD31). Verder draagt hij een gepoederd en gekrulde pruik en draagt hij zijn zwaard bij zich. Zijn stem is hees en niet luider dan een fluistering.
VROEGERE LEVEN
Er is maar weinig over de Baron bekend voor zijn schooltijd.
SCHOOLJAREN
De Bloederige Baron was één van de eerste generaties die deel mocht uit maken van de leerlingen van Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus-Pokus. De originele oprichters waren op dit moment nog leiders van de school. De Bloederige Baron werd ingedeeld in Zwadderich en kreeg de zeven daarop volgende jaren les van Zalazar Zwadderich. Hij leerde over magie en het gebruik hiervan.

Ergens in die tijd ontmoette de Baron Helena Ravenklauw, dochter van Rowena Ravenklauw. Hij werd verliefd op haar maar zij wees hem meerdere malen af. Dit tot zijn grote verdriet en boosheid(RD16).
LATERE LEVEN
Na zijn schooltijd kon hij Helena Ravenklauw niet uit zijn gedachten krijgen, maar leerde hij ook over het bestaan van het Diadeem van Ravenklauw. Een diadeem van Rowena Ravenklauw waarvan gezegd wordt dat de drager je wijsheid schenkt. Helena, die geïntrigeerd raakte door het diadeem, stal het en vluchtte naar Albanië. Rond deze tijd werd Rowena Ravenklauw dodelijk ziek, alhoewel het gerucht gaat dat ze overleed door verdriet van de pijn die haar dochter haar aan had gedaan door weg te lopen. Voor haar dood, verzocht Rowena de Baron om achter haar dochter aan te gaan en het diadeem terug te halen. De Baron moest lang zoeken maar vond haar uiteindelijk in een bos waar Helena zich verstopt had. Toen zij weigerde mee terug te keren, probeerde de Baron haar over te halen, maar zelfs dit mocht niet baten. In de woede die hierdoor ontstond vermoordde hij de vrouw op wie hij verliefd was. Overspoeld door verdriet gebruikte hij het mes waarmee hij Helena vermoord had en pleegde hij zelfmoord.(RD31)

Na hun doden werden de Bloederige Baron en Helena Ravenklauw, dan bekend als de Grijze Dame, beiden geest en keerden terug naar Zweinstein waar hun leven samen al die jaren daarvoor begonnen was. Ze werden beide afdelingsgeesten voor hun oude afdelingen.

Berouwvol over zijn daden keerde de Bloederige Baron terug met kettingen om hem heen. Dit als een teken van boetedoening. De overige geesten op Zweinstein begrepen niet waarom de Bloederige Baron zilverachtig bloedresten draagt op zijn kleding. Met uitzondering van de Grijze Dame, die haar mond over deze zaak houdt.(RD31)

Foppe de Klopgeest krijgt een ziekelijk respect voor de Baron door het leven wat de Baron leidde als mens. Daarom werd de Baron de enige die Foppe kon bedaren wanneer deze te extreem werd in zijn uitingen. De enige andere, levende persoon, die dit voor elkaar kreeg is Albus Perkamentus.(SW16)

Volgens de overige geesten is het rondhangen rond de astronomie toren één van de Baron’s favoriete bezigheden.

In de tijd dat Harry Potter op Zweinstein als leerling zit, komt de Baron bij elk feest een kijkje nemen bij zijn afdeling(SW7). Op 4 Juni 1992, wanneer Harry Potter, Ronald Wemel en Hermelien Griffel onder de onzichtbaarheidsmantel opzoek gaan naar de Steen der Wijzen, doet Harry zich voor als de Bloederige Baron om Foppe de Klopgeest te slim af te zijn. Dit met succes.(SW16)

Kijk eens naar deze personen