Newton Scamander

Newton Artemis Fido Scamander

Naam: Newton Artemis Fido Scamander
Geslacht: Man
Geboortedatum: In 1897
Geboorteplaats: Engeland
Overleden: Tussen 31 juli 1991 en 18 december 1992
Plaats van overlijden: Onbekend
Bloedstatus: Halfbloed of volbloed
Ras: Tovenaar

Haar: Onbekend
Ogen: Onbekend
Huid: Onbekend
Opvallende kenmerken: Onbekend

Toverstok: Onbekend
Patronus: Onbekend
Boeman: Onbekend
School: Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pokus
Afdeling: Huffelpuf
Baan: Magizoöloog en auteur

Ouders: Onbekend
Broers/Zussen: Onbekend
Partner: Tina Goldstein
Kinderen: Onbekend
Overige familieleden: Kleinkind Rolf Scamander, achterkleinkinderen: Lorcan en Lysander Scamander

Eerste verschijning: Niet benoemd in Harry Potter alleen in Fantastische Fabeldieren en waar ze te vinden
Laatste verschijning: Niet benoemd in Harry Potter alleen in Fantastische Fabeldieren en waar ze te vinden
Acteur: Eddie Redmayne

 
ALGEMEEN
Newton Artemis Fido Scamander werd geboren in 1897 in Engeland, Groot Brittanië. Al op jonge leeftijd had hij interesse in magische fabeldieren, omdat zijn moeder een fokster van hippogrieven was. Toen hij zeven jaar was, was hij uren op zijn slaapkamer bezig om Horklumps in stukken te snijden. Hij studeerde aan Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij gesorteerd werd bij Huffelpuf.

Over het officiele uiterlijk van Newt is niks bekend. In de films heeft hij donkerblond haar en blauwe ogen, maar dit staat niet officieel in de boeken beschreven.

Newt is bekend als een erg toegewijde persoon die altijd onderzoek doet naar nieuwe informatie voor zijn boek, zelfs na zijn pensioen. Hij werd beschreven als zeer excentriek, en hij voelde zich meer thuis tussen de dieren dan tussen de mensen. Hij dacht zelf dat vele mensen hem irritant vonden. Hij was een man van principes. Hij discrimineerde niet op basis van afkomt of geloof.
VROEGERE LEVEN
Newt Scamander werd geboren in 1987 in Engeland. Vanaf een jonge leeftijd krijgt hij al een interesse in magische fabeldieren, daar zijn moeder een fokker van Hippogriefen was. Vanaf zijn zevende ontleed hij al Horklumps om ze beter te leren kennen en begrijpen
SCHOOLJAREN
Newt begon aan zijn jaren op Zweinstein in 1908 of 1909. Hij werd gesorteerd bij Huffelpuf. Tijdens zijn schooljaren ontwikkelde hij een nog grotere interesse voor fabeldieren, en Verzorging van Fabeldieren was dan ook zijn favoriete vak. Hij raakte bevriend met Leta van Detta, een medestudent die zijn interesse voor magische wezens deelde. Newt voelde zich altijd een buitenstaander, net zoals Leta, en daarom werden zij goede vrienden. In 1913 ging een experiment van Leta met een Jarvey te ver. Omdat Newt niet wilde dat zij werd weggestuurd van school, nam hij de schuld op zich. Echter zorgde zijn professor Gedaanteverwisseling, Albus Perkamentus, ervoor dat hij mocht blijven.
LATERE LEVEN
Na zijn schooljaren op Zweinstein, ging Newt in 1916 werken bij het Ministerie van Toverkunst. Hij werkte hier op het Departement van Toezicht op Magische Wezens, waar hij twee jaar doorbracht op de Afdeling Herhuisvesting van Huis-Elfen. Newt omschrijft deze jaren zelf als 'van een gaapverwekkende saaiheid'. In 1918 werd hij overgeplaatst naar de Afdeling Dieren. Zijn uitgebreide kennis over bizarre magische wezens leidde al gauw tot diverse promoties.

Hij werd door de uitgeverij Augustus Worme Obscurus Boeken gevraagd om een handboek over fabeldieren te schrijven. Dit was de eerste stap naar het boek Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. Omdat hij op dat moment slechts twee sikkels per week verdiende bij het Ministerie, besloot hij om de kans te grijpen om wat extra te verdienen tijdens een reis rond de wereld in de zomers.

Newt reisde naar honderden landen, verspreid over de vijf continenten waarbij hij onderzoek deed voor zijn boek. Hij observeerde vele magische wezens en leerde veel over hun gewoontes. Op een gegeven moment ontmoette hij zelfs een Obscurus in Sudan. Een Obscurus is een magisch destructieve parasiet die zich ontwikkeld als er magsche kinderen hun magie moeten onderdrukken. Newt wist net optijd om de Obscurus los te krijgen van de 'gast' en wist hem op te sluiten in zijn Magische Koffer.

In 1925 begon hij aan een reis van 1 jaar om aan een document te beginnen waarin hij alles vertelde over de magische wezens en hun natuurlijke leefomgeving. Op 6 december 1926 kwam hij aan in New York, waar hij verwachtte een korte stop te maken zodat hij naar een congres van magiërs kon gaan. Bij zich droeg hij zoals altijd zijn Magische Koffer. Toen Jacob Kowalski, een dreuzel, echter per ongeluk zijn Magische Koffer opende, ontsnapten er enkele wezens. Deze ontsnapping leidde tot eens serie van incidenten, wat voor veel opschudding zorgde in de dreuzelwereld. Ondertussen kwamen ook de verhoudingen tussen de magische en niet-magische wereld op scherp te staan.

Newt kwam tot de ontdekking dat er in New York ook een Obscurus leefde, nadat er een aantal incidenten plaatsvonden waarbij een enorme magische kracht vernielingen aanrichtte en senator Henry Shaw Jr. gedood werd. Dit leidde tot een uitbarsting bij de New Salem Philanthropic Society, een dreuzelbeweging die meent dat tovenaars en heksen echt bestaan en gevaarlijk zijn.

Newt overtuigd Jacob om hem te helpen de ontsnapte dieren terug te vinden. Echter probeert Porpentina Esther ''Tina'' Goldstein, een ontslagen schouwer, de zaak bij de autoriteiten aan te kaarten zodat zij haar baan terug kan krijgen. Dit loopt echter helemaal mis als de MACUSA (Magical Congres of the United States of America) de schuld van de incidenten aan de dieren van Newt geeft. De Directeur van Magische Veiligheid, Percival Graves, veroordeelt hem en Tina ter dood en wil Jacob's geheugen wissen. Net op tijd weet de zus van Tina, Queenie Goldstein, ze te redden.

Newt weet te ontdekken dat de 'gast' waar de Obscurus zich in schuilhoudt, één van de pleegkinderen is van de leider van de dreuzelbeweging. Zijn Obscurus is ontstaan omdat hij zin magie had moeten verbergen voor zijn magiehatende pleegmoeder. Uiteindelijk weet Newt hem te bevrijden van de Obscurus. Newt neemt afscheid van Tina, Queenie en Jacob en vertrekt terug naar Europa.

In 1927 brengt hij de eerste druk uit van zijn boek Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. Het was een grote hit en werd gebruikt als verplicht lesboek op Zweinstein. In de jaren '90 werd er een vijftigste druk uitgebracht. Ondertussen bracht hij ook een leesboek voor jonge kinderen uit.

In 1947 richtte Newt vrijwel in zijn eentje het Weerwolfregister op, waarin alle bestaande Weerwolven worden bijgehouden.

In 1965 was Newt één van de makers van het Experimentele Fokverbod. Dit verbod maakte het creëren van nieuwe soorten Fabeldieren illegaal. Newt beschouwt dit als hoogtepunt van zijn carrière.

In 1979 kreeg Newt een onderscheiding van de Orde van Merlijn, Tweede Klasse, vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van de studie van Fabeldieren. Hij heeft ook een eigen Chocokikkerplaatje.

Newt trouwde met Tina Goldstein, en samen hebben zij ten minste één kind, waarschijnlijk een zoon. Deze zoon kreeg later ook een zoon, met de naam Rolf Scamander.

Begin jaren '90 ging Newt met pensioen en ging hij samen met zijn vrouw in Dorset wonen. Samen hadden zij drie kwistels, genaamd Hoppy, Milly en Mauler. Toch scheen hij nog onderzoek te doen naar Vuurslakken in het Braziliaanse regenwoud.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Newt is een tovenaar maar heeft ook een gave om dieren snel op hun gemakt te laten voelen. Verder was hij zeer bedreven in Bezweringen en was hij een snelle leerling. Ook nonverbale spreuken zijn voor Newt geen enkel probleem.

Kijk eens naar deze personen