Desiderius Perkamentus

Desiderius Perkamentus

Naam: Desiderius Perkamentus
Geslacht: Man
Geboortedatum: Tussen 1 september 1883 en 31 augustus 1884
Geboorteplaats: Groot-Brittanië of Ierland
Overleden: Nvt
Plaats van overlijden: Nvt
Bloedstatus: Halfbloed
Ras: Mens / Tovenaar

Haar: Grijs
Ogen: Felblauw
Huid: Bleek
Opvallende Kenmerken: Heeft de verschijning als een geit
Toverstok: Onbekend
Patronus: Geit
Boeman: Onbekend
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Afdeling: Waarschijnlijk Griffoendor
Baan: Eigenaar en barman van Zwijnskop

Ouders: Persival Perkamentus & Kendra Perkamentus
Broers/Zussen: Albus Perkamentus & Ariana Perkamentus
Partner: Nvt
Kinderen: Nvt
Overige familieleden: Honoraria - Tante

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Acteur: Ciarán Hinds

 
ALGEMEEN
Desiderius was de middelste zoon van Parcival Perkamentus en Kendra Perkamentus. Dit maakt hem de jongere broer van Albus Perkamentus en de oudere broer van Ariana Perkamentus.

Desiderius werd gezien als een rare man met een vreemde obsessie voor geiten. Hij had een goed geheugen, was een uitmuntende duelist en had een scherp verstand. Over het algemeen werd hij gezien als een slecht gehumeurde en cynische man, maar zijn daden lieten zien dat hij een goed hart had.

Hij is de eigenaar en de barman van Zwijnskop en was lid van de eerste Orde van de Feniks tijdens de Eerste Tovenaarsoorlog. Ook hielp hij tijdens de Tweede Tovenaarsoorlog en vocht hij mee tijdens de Slag om Zweinstein.

Hierna is hij in Zweinsveld blijven wonen om voor zijn geiten te zorgen.
VROEGEREN LEVEN
De familie Perkamentus woonde in Stee-Aan-De-Wee tot er een traumatische gebeurtenis plaatsvond voor het gezin. Ariana, Desiderius jongere zus, werd aangevallen door drie dreuzel jongens, omdat zij hadden gezien dat Ariana magie had. Deze aanval maakte Ariana half krankzinnig en zorgde ervoor dat Ariana haar magie niet meer onder controle had. Hun vader, Parcival, vervloekte de jongens en werd daardoor opgepakt door het ministerie en naar Azkaban gebracht, waar hij jong stierf. Hierna verhuisde het gezin naar Goderics Eind.
SCHOOLJAREN
Tussen 1895 en 1902 ging Desiderius naar Zweinstein. Hij werd vermoedelijk ingedeeld in de afdeling Griffoendor. Desiderius liep hier in de schaduw van zijn broer, Albus, omdat hij een getalenteerde en academische tovenaar was. In tegenstelling tot Albus, loste Desiderius zijn meningsverschillen dan ook op met een duel, terwijl Albus dit altijd met een conversatie probeerde op te lossen.

Desiderius en Ariana konden het goed met elkaar vinden en Desiderius nam gedeeltelijk de taak op zich om voor haar te zorgen. Echter op een dag dat hij niet thuis was, verloor Ariana de controle over zichzelf en doodde daarbij per ongeluk haar eigen moeder. Desiderius wilde op dat moment stoppen met school om voor zijn jongere zusje te zorgen, maar Albus stond erop dat Desiderius zijn school afmaakte en dus bleef hij op Zweinstein.

Rond deze tijd werd Desiderius gezien als een grillige jongeman die bekend stond om het gooien van geitenmest naar de buren en geneigd was om in een duel te stappen bij elk meningsverschil.

Terwijl Desiderius op Zweinstein zat, leerde Albus Gellert Grindelwald kennen. Samen droomde zij ervan om een de Relieken van de Dood te vinden en een revolutie te beginnen die ervoor zouden zorgen dat dreuzels ondergeschikt zouden worden gemaakt naast tovenaars. Desiderius wees hen erop dat Albus nooit de heldhaftige leider van zo’n revolutie zou kunnen worden, met Ariana als zusje. Gellert werd hier enorm boos om en gebruikte de Cruciatusvloek op Desiderius. Albus probeerde zijn broer te beschermen en zo werden de drie in een duel getrokken. Één van de spreuken raakte echter per ongeluk Ariana, die haar fataal werd. Desiderius beschuldigde Albus van de dood van Ariana en nam het zijn broer nog jaren kwalijk, niet wetende hoeveel spijt Albus hiervan had.
LATERE LEVEN
Desiderius werd barman van Zwijnskop in Zweinsveld. Toen de Eerste Tovenaarsoorlog uitbrak voegde Desiderius zich bij de eerste Orde van de Feniks om zich te verzetten tegen het kwade.

Tussen de oorlogen door, rond 1982, werd Desiderius vervolgd door de Wikkenweegschaar, wegens het uitspreken van een ongepaste bezwering over een geit. Dit veroorzaakte een klein schandaal waar de kranten mee vol stonden. Albus liet weten dat dit zijn broer niet af liet schrikken, maar dat hij niet wist of dit moed was, of dat zijn jongere broer gewoon niet kon lezen.

In 1997 overleed Albus Perkamentus tijdens de Slag om de Astronomietoren. Desiderius was aanwezig op de begrafenis, hij had nu geen familie meer. Het jaar hierna werd Zweinstein overgenomen door dooddoeners. In dat jaar werd Zwijnskop gebruikt als doorgang naar Zwijnstein in de Kamer van Hoge Nood, waarmee hij de ondergedoken studenten voorzag van voedsel en water.

Desiderius kwam in beslag van een tweewegspiegel, die hij gebruikte om Harry Potter in de gaten te houden. Toen Harry opgesloten zat in Villa Malfidus en hopeloos om hulp vroeg aan de spiegel, stuurde Desiderius Dobby om hen te redden. Hij was bedroefd toen hij hoorde dat de elf was gestorven.

Toen het trio naar Zweinsveld kwam in hun tocht om alle Gruzeliementen te vinden en te vernietigen, lieten ze de Merg- en Beenbezwering afgaan, wat de Dooddoeners alarmeerde. Ze lieten Dementors zoeken naar Harry, wat Harry dwong om zijn patronus op te roepen. Desiderius hielp het trio door ze zijn kroeg in te laten en de Dooddoeners te vertellen dat het alarm afging doordat hij zijn kat naar buiten had gelaten en het zijn patronus was die ze hadden gezien.

Desiderius was ervan overtuigd dat de oorlog al verloren was en dat het trio moest vluchten. Het trio was het hier echter niet mee eens, wat Desiderius het verhaal over Albus zijn jeugd liet vertellen. Ondanks deze nieuwe informatie voor het trio, gingen ze toch door met de quest van Albus. Desiderius besloot dat hij ze maar beter kon helpen, als ze toch niet zouden stoppen en liet het schilderij van Ariana Marcel halen. Het schilderij werd het belangrijkste vervoermiddel van evacuerende studenten en aankomende leden van de Orde van de Feniks.

Zelf vocht Desiderius mee in de Slag om Zweinstein en overleefde dit. Hierna ging hij weer terug naar zijn normale leven en Zweinsveld, waar hij eigenaar en barman van Zweinskop was en voor zijn geiten zorgde.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Desiderius was in staat om zijn Patronus op te roepen, deze had de vorm van een geit.

Hij heeft ooit een bezwering gebruikt om zijn geit schoon te houden en zijn hoornen te krullen. Ongeacht dat deze bezwering als ongepast werd gezien, laat het wel zien dat hij erg bekwaam was in bezweringen.

Desiderius is een uitstekende Duellist. Tijdens zijn schooljaren werd al gezegd dat hij liever duelleerde om problemen op te lossen in plaats van te praten. Ook nam hij deel aan een duel tussen Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald. Als laatste nam hij deel aan de Slag om Zweinstein, die hij overleefde.

Kijk eens naar deze personen