Marten Vilijn

Marten Asmodom Vilijn

Naam: Marten Asmodom Vilijn
Bijnamen: De Heer van het Duister, Heer Voldemort, Hij-die-niet-genoemd-mag-worden, Jeweetwel, Voldemort
Geslacht: Man
Geboortedatum: 31 december 1926
Geboorteplaats: Weeshuis in Londen (GK13)
Overleden: 2 mei 1998 (RD36)
Plaats van overlijden: In de hal in Zweinstein
Bloedstatus: Halfbloed, afstammeling van Zalazar Zwadderich (GK13, 17)
Ras: Tovenaar

Haar: Geen (Als Marten Zwart)
Ogen: Rood (Als Marten donkerbruin)
Huid: Wit (Als Marten bleek)
Opvallende Kenmerken: Heeft geen neus
Toverstok: Taxus, feniksveer, 33 cm
Tijdelijk de eigenaar van de Zegevlier
Patronus: Onbekend
Boeman: Zijn eigen lijk
School: Zweinstein
Afdeling: Zwadderich
Baan: Bij Odius & Oorlof en later Heer van het Duister

Ouders: Merope Mergel (HBP10) en Marten Vilijn Senior(GK13)
Broers/Zussen: Geen
Partner: Onbekend
Huisdier: Grote slang genaamd Nagini
Kinderen: Geen
Overige familieleden: Mergel familie, grootvader Asmodom Mergel (afstammeling van Zalazar Zwadderich)(HBP10), Oom Morfin Mergel(HBP10)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

Acteur:
Ralph Fiennes
Richard Bremmer (HP1)
Christian Coulson (HP2)
Frank Dilane (HP6)
Fiennes Tiffin (HP6)

 
ALGEMEEN
Heer Voldemort, geboren als Marten Asmodom Vilijn, is de zoon van Merope Mergel, Merope Mergel was een afstammeling van Zalazar Zwadderich, en Marten Vilijn senior. Vilijn Senior was een rijke, knappe Dreuzel uit Havermouth. Merope Mergel verleidde Vilijn Senior door middel van een liefdesdrank. Toen de liefdesdrank was uitgewerkt en Vilijn Senior er achter kwam dat ze een heks was verliet hij de zwanger Merope. (HBP10)

Merope overleed vlak na de geboorte van Marten op 31 december 1926, ze noemde Marten na zijn vader, Marten Vilijn Senior, en zijn middel naam Asmodom was vanwege zijn grootvader. (GK13)

Marten Asmodom Vilijn, de halfbloed wees, transformeerde zichzelf in Heer Voldemort en nam de controle over de tovenaarsgemeenschap door het manipuleren van de etterende relatie tussen de volbloeden en dreuzeltelgen tovenaars. Uiteindelijk zou hij alles verliezen, niet omdat hij geen macht had, maar om zijn meedogenloze methodes. Hij had het onvermogen om iemand anders lief te hebben, iemand anders te vertrouwen dan zichzelf of zijn geloof die hij had dat hij onmogelijk kon falen. Hij vertelde ook aan Quirinus Krinkel dat hij geloofde dat ‘Er is geen goed en kwaad was, er is alleen macht en die zijn te zwak om het te zoeken.’. (SW17)
VROEGERE LEVEN
De duistere tovenaar genaamd Heer Voldemort is geboren in 1926 in een weeshuis in Londen. Zijn moeder, een heks en volgens Voldemort een afstammeling van Zalazar Zwadderich, was verliefd geworden op een Dreuzel genaamd Marten Vilijn Senior. Marten Vilijn leefde in een mooi landhuis die stond op een berg die uitkeek op het dorpje Havermouth. Het landhuis van de familie Vilijn was een van de grootste en mooiste gebouwen in die omgeving.

Toen de moeder van Voldemort vertelde aan Vilijn Senior dat ze een heks was verliet hij haar en keerde terug naar zijn ouderlijke huis. De manier waarop Voldemort het verhaal vertelde zei hij dat zijn vader niet van magie hield. Zijn moeder overleed vlak na de geboorte van Voldemort maar leefde nog lang genoeg om hem te vernoemen naar zijn vader, Marten, en naar zijn grootvader, Asmodom. Hij werd opgevoed in een dreuzel weeshuis.

Voor de eerste elf jaar van zijn leven werd Marten opgevoed in een schoon maar grimmig weeshuis in Londen. Toen hij ouder werd begon hij dingen te stelen en gebeurde er vervelende dingen bij andere weeskinderen en huisdieren in het weeshuis. (HBP13)
SCHOOLJAREN
Op Zweinstein werd Marten ingedeeld in het huis Zwadderich en werd al snel bekend als een buitengewone, briljante student. Een knappe jongen. hij werd door iedereen bewonderd, met de uitzondering van de gedaanteverwisseling professor Albus Perkamentus. Tijdens de vakanties moest hij terug naar wat hij zo haatte, het weeshuis.

Marten was stiekem geobsedeerd door zijn Zwadderich afkomst en om manieren te vinden hoe hij de dood te slim af kon zijn. Hij vond de ingang naar de geheime kamer, gebouwd door Zalazar Zwadderich, in zijn zesde jaar en liet de basilisk die in de geheime kamer zat vrij. De basilisk vermoorde een student genaamd Jenny, later bekend als de geest Jammerende Jenny die op de wc rondzweeft. Zalazar Zwadderich had de geheime kamer stiekem gebouwd diep in het kasteel en hield het verborgen van de andere oprichters, Huffelpuf, Griffoendor en Ravenklauw. Hij beveiligde de kamer op een manier dat alleen de echte erfgenaam van hem de kamer kon openen, de basilisk kon vrijlaten en de school kon zuiveren van dreuzeltelgen. Boos om de naam van zijn stomme, dreuzel vader bedacht Marten een nieuwe naam, een anagram van Marten Asmodom Vilijn. De letters spelde ‘’Ik ben Heer Voldemort’’. Het was een naam waarvan hij hoopte dat elke tovenaar er op een dag bang voor was om deze uit te spreken als hij de grootste tovenaar van de wereld werd. (SW17)

Op 13 juni 1943 luisde Marten een andere student genaamd Rubeus Hagrid erin en liet de toenmalige schoolhoofd, Armando Wafelaar, geloven dat Hagrid en zijn Acromantula Aragog verantwoordelijk waren voor de aanvallen door de basilisk. Marten ontving hier voor een trofee voor zijn speciale services voor de school maar hij realiseerde zich dat Perkamentus hem in de gaten hield. Daarom was het niet veilig voor Marten om nog een keer de geheime kamer te openen als hij nog op school zat. Marten maakte daarom een dagboek met een stukje van hem erin, hier mee hoopte hij dat een andere nakomeling van Zalazar Zwadderich de geheime kamer weer zou openen en het ‘’nobele werk van Zalazar Zwadderich’’ voort zou zetten.

Havermouth 1944 - 1945
Vilijn leerde niet zijn hele levensverhaal totdat hij zijn oom Morfin Mergel traceerde en een bezoekje bracht. Dit deed hij na de zomer dat Jammerende Jenny overleed. Marten nam wraak omdat zijn vader hem verliet en vanwege het dreuzelbloed, hij ging naar het landhuis in Havermouth en vermoorde zijn vader en grootouders. (VB1).

Het laatste jaar op Zweinstein was Marten klassenoudste, hoofdmonitor en ontving een medaille. Perkamentus zei later dat Marten een briljante student was, de meest briljante student die Zweinstein ooit had gezien. Marten was stiekem gruzielementen aan het onderzoeken en was tot de conclusie gekomen dat als één gruzielement goed was dat zeven dan nog beter zou zijn. (HBP23) Op zijn zeventiende maakte hij al twee gruzielementen, van de moord van Jammerende Jenny en de moord die hij pleegde op zijn vader.

Rond deze tijd versloeg Albus Perkamentus de tovenaar Gellert Grindelwald in een spectaculair duel en werd Albert de enige tovenaar die Marten vreesde.
LATERE LEVEN
Transformatie: 1945 – 1970
Na het verlaten van Zweinstein in 1945 verraste Marten iedereen toen hij bij een duistere winkel genaamd Odius & Oorlof ging werken. Het was zijn werk om waardevolle spullen te zoeken en die voor zo weinig mogelijk geld in te kopen. Hij was erg goed in zijn werk maar hij verdween plotseling nadat hij Orchidea Smid had vermoord, dit vanwege de medaillon van Zwadderich en de Beker van Huffelpuf. (HBP20)

Marten verdween langer dan tien jaar. Tijdens deze periode reisde hij veel en naar verre plekken, hij leerde meer van de Zwarte Kunsten en leerde duistere tovenaars en heksen kennen. Hij onderging vele en gevaarlijke transformaties naar zijn zoektocht voor macht en onsterfelijkheid. Toen hij terug kwam was hij bekend als Heer Voldemort.

De eerste tovenaarsoorlog 1970 – 1981
In het begin van de jaren 70 had Voldemort een groeiende groep mensen die hij Dooddoeners noemde. Hij was zo angstaanjagend dat maar weinig zijn naam durfde uit te spreken. Maar weinig mensen realiseerde zich dat hij dezelfde knappe, briljante jongen was die het zo goed had gedaan en zo geliefd was op Zweinstein. Naast de Dooddoeners zorgde Voldemort er ook voor dat duistere wezens zoals weerwolven, Necroten en Dementors aan zijn kant stonden.

Veel van de heksen en de tovenaars kwamen bij Voldemort omdat ze een stukje van zijn macht wilde hebben die hij aanbood. Maar vele werden aanhangers van Voldemort omdat ze bang waren voor wraak. De jaren naar Voldemort zijn macht gingen samen met verdwijningen en openlijk geweld.

Elke Dooddoener kreeg een merk op zijn arm, het duistere teken. Een doodshoofd waar een slang uit de mond kwam. Wanneer een Dooddoener iemand had vermoord lieten ze dit zelfde teken zien in de lucht. Andere tovenaars raakte in paniek wanneer ze dit zagen.

Er kwamen vele meldingen binnen van dode tovenaars, hele families werden vermoord, verdwijningen en mishandelingen in een tijd van angst. Bartolomeus Krenck Sr, toen hoofd van het departement van Magische Wetshandhaving, machtigde dat Schouwers de onvergeeflijke vloeken mochten gebruiken tegen verdachte tovenaars, hij spoorde aan om ze eerder te vermoorden dan gevangen te nemen. Sommige verdachte tovenaars werden zelfs overgedragen aan de Dementors zonder proces. Maar toch kon het Ministerie de situatie niet aan, daarom richtte Albus Perkamentus de groep op die bekend staat als de Orde van de Feniks. (OF6, 9)

Niet Loyaal
Op het hoogtepunt van zijn macht eind jaren 70 kreeg Voldemort twee nieuwe Dooddoeners, Regulus Zwarts en Severus Sneep. Deze Dooddoeners sloten zich aan voor verschillende redenen maar beide kwamen tot de conclusie dat ze niet achter Voldemorts zijn methodes stonden of wanneer hij de gene waar ze van hielden pijn deden. Regulus, woest om de mishandeling van Knijster door Voldemort, ging dood terwijl hij probeerde om een Gruzielement van Voldemort te saboteren. (RD10) Severus Sneep werd een dubbele spion voor Perkamentus nadat Voldemort besloot om Lily Potter te vermoorden. (RD33) Maar Sneep was de gene die Voldemort had verteld over de profetie die hij had gehoord. Sneep was geschrokken toen Voldemort had besloten dat Harry Potter de gene was waar de profetie over ging. Voldemort leerde maar een deel van de profetie, een kind geboren eind juli door ouders die drie moordpogingen hadden overleefd. Voldemort realiseerde zich dat hij het kind moest vinden en vermoorden. (OF37)

Voldemort zijn lichaam was vernietigd toen hij de Avada Kedavra spreuk gebruikte op Harry Potter die daarna terug kaatste. Harry’s moeder, Lily, liefdevolle opoffering zorgde er voor dat Harry was beschermd. (SW1) De Gruzielementen werkten wel maar Voldemort leefde voor bijna 10 jaar lang door andere mensen hun lichaam te bezitten. (SW17) Vele Dooddoeners moesten bij de Wikenweegschaar komen en werden naar Azkaban gestuurd, vele beweerden dat ze onder invloed waren van de cruciatus vloek of dat ze gedwongen werden door Voldemort.

Missende jaren: 1981 - 1994
Voldemort vluchtte, naar een bos in Albanië. Ver weg van mensen en schouwers die naar hem zouden zoeken. De ene kracht die hij nog had was in het bezit nemen van andere lichamen. Dit deed hij in slangen en andere dieren.

Tweede nederlaag: 1991 – 1992
In de zomer van 1991 lukt het Voldemort om het lichaam in te nemen van Professor Quirinus Krinkel. Krinkel was in Albanië om ervaring op te doen met donkere wezens. Toen Voldemort terug was in Engeland in het lichaam van Krinkel bleef hij zijn kracht behouden door het drinken van eenhoorn bloed. Maar Voldemort had een betere oplossing nodig. (SW15) Hij besloot om de Steen der Wijzen te stelen van Nicolaas Flamel, deze steen bevatte een elixer waarmee je onsterfelijk werd. Maar Perkamentus kreeg het eerder te pakken en verstopte de steen in Zweinstein. Voldemort, die nog steeds in het lichaam zat van Krinkel, en Harry ontmoette elkaar weer voor de spiegel van Neregeb. Harry en Voldemort vochten samen om wie de steen zou krijgen. Hier leerde Voldemort dat hij Harry niet kon aanraken zonder enorme pijn te voelen, dit kwam door de liefde die Lily aan Harry gaf. Perkamentus redde Harry op tijd en Voldemort vluchtte uit het lichaam van Krinkel die daarna overleed. Flamel en Perkamentus vernietigde daarna de steen, hierdoor ging Flamel en zijn vrouw dood. (SW17)

Dit was de tweede keer dat Harry Voldemort had gedwarsboomd

1992 – 1994
Voldemort ging voor de tweede keer naar het bos in Albanië. Voldemort wachtte op hoop en Lucius Malfidus, een dooddoener, stopte het dagboek van Marten Vilijn, die Lucius in zijn bezit had, in de handen van Ginny Wemel op de Wegisweg. (GK4) Ginny opende het dagboek en werd meegezogen in de manipulatie van Voldemort die alle geheimen van Ginny leerde kennen. Hij werd krachtiger door Ginny die werd bezeten door Voldemort, ze opende de kamer voor hem en liet de basilisk vrij. Ginny Wemel werd gek van het dagboek en probeerde hem door te spoelen in een toilet. Harry vond het dagboek en begon er ook in te schrijven. (GK13) Marten kreeg het voor elkaar om Harry naar de Geheime Kamer te trekken waar Harry Ginny redde. Dit deed hij met de hulp van de Felix van Perkamentus, de sorteerhoed en het zwaard van Griffoendor. Hiermee vermoorde hij de basilisk. Harry stak met een tand van de Basilisk in het dagboek van Marten Vilijn, Harry wist niet dat hij hiermee het eerste Gruzielement vernietigde. (GK17)

In 1994 had Voldemort plannen om zijn eigen lichaam weer terug te krijgen. Hij had ook twee volgers gekregen, Peter Pippeling en zijn slang Nagini. Peter Pippeling was op de vlucht door zijn ontmaskering als rat. (GA19) Samen met Peter vond Voldemort Berta Kriel. De twee martelde haar en ze gaf hen informatie. Haar moord werd een Gruzielement voor Nagini. (VB1)

Met de hulp van Pippeling maakte hij een toverdrank van eenhoorn bloed en Nagini’s gif om een lichaam te krijgen, het leek op een lelijke baby.(VB32) Maar hij wilde een beter lichaam. Hier moest hij het bot van zijn vader voor hebben, vlees van een volger (dit werd Peter Pippeling zijn hand) en het bloed van een vijand, hij besloot dat dit Harry Potter moest zijn. (VB33)

Op de begraafplaats kwamen Harry Potter en Karlo Kannewasser aan door middel van de beker die een ViaVia bleek te zijn. Karlo werd meteen vermoord en Harry Potter werd vastgebonden. De toverdrank werkte en Voldemort merkte dat hij Harry Potter nu kon aanraken zonder pijn te voelen. Voldemort riep zijn dooddoeners door middel van het duistere teken dat hij terug was. (VB33)

Toen Harry en Voldemort vochten raakte ze in een priori incantatem. Omdat ze allebei de zelfde kern hebben gebeurde dit. Slachtoffers die Voldemort had vermoord kwamen voorbij, Lily en James Potter, Karlo Kannewasser etc. Voldemort raakte hiermee helemaal van slag en Harry Potter wist te ontsnappen, hij pakte Karlo vast en raakte de ViaVia weer aan die ze naar Zweinstein brachten. (VB34)
DE PROFETIE VAN HET MINISTERIE
Voldemort was er klaar mee en wilde de profetie hebben die werd bewaard op het ministerie. Het was niet makkelijk om de profetie te stelen, poging na poging faalde en Voldemort werd bozer. Uiteindelijk zorgde Voldemort er voor dat Harry naar het Ministerie kwam en had een paar Dooddoeners, waaronder Lucius, klaar staan om de profetie te pakken zodra Harry hem had gevonden. (OF34) Dit plan faalde ook, de profetie werd vernietigd tijdens het gevecht. De leden van de Orde van de Feniks kwamen en vochten tegen de Dooddoeners.

Perkamentus kwam ook naar het Ministerie en Voldemort nam bezit van het lichaam van Harry Potter. Hij daagde Perkamentus uit om ze beide te vermoorden maar Harry zijn liefhebbende hart was groter en hij gooide Voldemort weer uit zijn lichaam. (OF37)

Voldemort had zijn kans om de hele profetie te horen verloren en vele dooddoeners werden opgepakt en naar Azkaban gestuurd.

Het Ministerie van Toverkunst publiceerde dat Voldemort terug was, dit deden ze in een artikel voor de Ochtend Profeet.

Perkamentus
Voldemort maakte een plan voor het uitschakelen van Perkamentus en de overname van Zweinstein. Hij maakte Draco Malfidus, de zoon van Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus, een dooddoener en vertelde Draco dat hij Perkamentus moest vermoorden en om een kleine groep Dooddoeners naar binnen te laten. De moeder van Draco, Narcissa Malfidus, maakte stiekem een onbreekbare eed met Severus Sneep. Afgesproken dat Sneep Draco zou beschermen en Perkamentus zou vermoorden als het Draco niet zou lukken. (HBP2)

Het koste een heel school jaar maar het lukte Draco. Hij creëerde een ingang in Zweinstein en het lukte hem om Perkamentus te ontwapenen. Perkamentus wist dat Draco hem niet zou vermoorden, daarom vermoorde Sneep Perkamentus vanwege de onbreekbare eed die hij had afgelegd. (HBP28) Wat Voldemort niet wist was dat voor Perkamentus dood was hij Harry al had verteld over de Gruzielementen en dat hij Harry daarover had geleerd, dat de ring van Asmodom ook was vernietigd.

Huis Malfidus
Omdat Perkamentus dood was had Voldemort de kans om Zweinstein en het Ministerie over te nemen, om nu Harry Potter voor eens en voor altijd te vermoorden. Als eerste bevrijde Voldemort de Dooddoeners uit Azkaban, hij had de Dementors aan zijn kant. In het huis van Malfidus kwam een operatie basis, daar plande hij zijn plannen om het Ministerie te infiltreren. (RD1)

Severus Sneep werd het nieuwe schoolhoofd van Zweinstein en verving Perkamentus. Sneep had belangrijke informatie door gegeven aan Voldemort. Deze informatie ging over wanneer de Orde van de Feniks Harry Potter zou verplaatsen van de Ligusterlaan 4 naar een veilige plek. Voldemort en zijn Dooddoeners wachtte bij het huis maar in plaats van één Harry en een bewaker waren er zeven Harry’s en Voldemort werd weer gedwarsboomd door Harry. (RD4)

Het Ministerie werd overgenomen door Voldemort. Elke tovenaar moest zich bewijzen welk soort bloed ze hadden en van elke dreuzeltelg werd zijn toverstok weg genomen. Voldemort liet tovenaars magie gebruiken in het openbaar tegen dreuzels, hij creëerde een nieuw motto ‘’Magie is macht’’ en liet een nieuwe fontein installeren in het Ministerie. (RD12)

Voldemort moest nu opzoek naar een toverstok die sterk genoeg was tegen die van Harry. Hij had door dat zijn eigen toverstok niet goed genoeg was vanwege dezelfde kern die hij deelde met Harry. Hij probeerde de toverstok van Lucius Malfidus maar deze werd vernietigd. (RD14) Toen martelde Voldemort Olivander, die hij een jaar lang vasthield, en leerde hij over de onzichtbare zegevlier. Voldemort probeerde deze toverstok te vinden, hij ging eerst naar de Europese toverstokken maker Stavlov. (RD7). Daarna ging hij naar Gellert Grindelwald, deze zat gevangen in de gevangenis Normengard, (RD24) en daarna naar Perkamentus. Voldemort ging naar Zweinstein en maakte het graf van Perkamentus open en pakte de toverstok uit Perkamentus zijn handen. (RD24)
HET GEVECHT OP ZWEINSTEIN
Voordat Voldemort het gevecht aan ging gaf hij de docenten een optie, ze gaven Harry aan hem en hij liet Zweinstein met rust. Ze gaven hem Harry niet. De school werd aangevallen door Dooddoeners, Weerwolven, reuzen en Acromantulas. Harry zocht Voldemort op bij het krijsende krot en zag dat Voldemort Severus Sneep vermoorde omdat hij dacht dat Sneep de eigenaar was van de zegevlier en wilde deze macht hebben. Voldemort verdween weer naar Zweinstein voor een nieuwe optie en Harry verzamelde de gedachten van Sneep die hij in de hersenpan van Perkamentus bekeek. (RD33)

Harry leerde waarom Sneep toch zo’n hekel had aan zijn vader James, waarom Voldemort in eerste instantie Lily niks zou aandoen en hoe goed Sneep had geprobeerd om Harry te beschermen. Ook leerde Harry dat hij zelf een Gruzielement was en dat zijn leven moest worden opgeofferd voordat Voldemort kon sterven. Harry deed zijn onzichtbaarheids mantel aan, samen met de Steen van Wederkeer, en liep samen met zijn overleden familie en vrienden naar Voldemort, hier werd hij meteen door Voldemort vermoord. (RD34)

Maar alleen ging Harry niet dood, alleen zijn Gruzielement in hem werd vernietigd en Harry kwam in een wereld tussen leven en dood. Daar kon hij praten met Perkamentus en kon hij zien wat er over was van Voldemort zijn ziel, een verschrikkelijk wezen dat veel pijn had. Harry besloot om terug te gaan naar het gevecht om te proberen Voldemort nog zwakker te maken of zelfs te vermoorden. (RD35) Narcissa Malfidus moest checken of Harry Potter nog leefde, ze loog tegen Voldemort dat hij dood was omdat Harry haar toefluisterde dat Draco nog leefde en veilig was. Voldemort liet Harry met de spreuk Crucio nog een paar keer in de lucht gooien voor de lol. Harry probeerde zo stil mogelijk te blijven. (RD36)

Hagrid bracht het dode lichaam van Harry terug naar Zweinstein, de mensen die daar vochten lieten zich niet overgeven toen ze de dode Harry zagen. Molly Wemel vermoorde Bellatrix van Detta nadat Bellatrix Ginny had aangevallen. Marcel Lubbermans vernietigde het laatste Gruzielement, Nagini. En Harry Potter versloeg Voldemort in de grote zaal van Zweinstein. Harry Potter was de eigenaar van de Zegevlier en de zegevlier kon zijn eigenaar niet vermoorden dus kaatste hij de spreuk Avada Kedavra terug op Voldemort waardoor Voldemort overleed. (RD36)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Kon sisselspraak spreken (GK) Legilimens (OF24)
DE ZEVEN GRUZIELEMENTEN
1. Gruzielement: Dagboek van Marten Vilijn
Gemaakt: Werd gemaakt met de dood van Jammerende Jenny in de herfst van 1943
Verstop plek: Was in bezit van Lucius Malfidus, een dooddoener
Vernietigd door: Harry Potter (GK17)

2. Gruzielement: Ring van Asmodom Mergel
Gemaakt: Werd gemaakt met de dood van Marten Vilijn Senior in 1943
Verstop plek: In het huis van de familie Mergel
Vernietigd door: Perkamentus (RD33)

3. Gruzielement: Diadeem van Ravenklauw
Gemaakt: Werd gemaakt door de dood van een boer in Albanië. Waarschijnlijk in 1945 (RD31)
Verstop plek: De Kamer van Hoge Nood
Vernietigd door: Vincent Korzel (RD31)

4. Gruzielement: Beker van Huffelpuf Gemaakt: Werd gemaakt met de dood van Orchidea Smid rond 1946
Verstop plek: Was in bezit van Bellatrix van Detta
Vernietigd door: Hermelien Griffel (RD31)

5. Gruzielement: Medaillon van Zwadderich
Gemaakt: Werd gemaakt met de dood van een dreuzel
Verstop plek: In een grot
Vernietigd door: Ron Wemel (RD19)

6. Gruzielement: Harry Potter
Gemaakt: Werd gemaakt door een spreuk die terug kaatste in 1981
Verstop plek: Harry Potter
Vernietigd door: Voldemort (RD34)

7. Gruzielement: Nagini
Gemaakt: Werd gemaakt met de dood van Berta Kriel rond 1994
Verstop plek: Was altijd bij Voldemort in de buurt
Vernietigd door: Marcel Lubbermans (RD36)

Kijk eens naar deze personen