Nymphadora Lupos-Tops

Nymphadora Lupos - Tops

Naam: Nymphadora Lupos - Tops (Engels: Nympharoda Lupin - Tonks)
Geslacht: Vrouw
Geboortedatum: Tussen 1 september 1972 en 31 augustus 1973
Geboorteplaats: Onbekend
Overleden: 2 mei 1998
Plaats van overlijden: Zweinstein
Bloedstatus: Halfbloed
Ras: Mens - Transformagiër

Haar: Veranderlijk (Kauwgomroze (OF3), natuurlijk lichtbruin en paars)
Ogen: Veranderlijk (donker)
Huid: Veranderlijk (blank)
Opvallende kenmerken: Nymphadora is een transformagiër, waardoor ze elk uiterlijk aan kan nemen wat ze maar wil. Ze kan zelfs delen van haar lichaam in dat van een dier veranderen (eendenbek en varkenssnuit (OF5)). Tops heeft van zichzelf een hartvormig gezicht

Toverstok: Onbekend
Patronus: Konijn tot 1995, Wolf na 1995
Boeman: Het verlies van haar transformagiër-krachten
School: Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Afdeling: Huffelpuf
Baan: Schouwer

Ouders: Andromeda Zwarts en Ted Tops
Broers/Zussen: -
Partner: Remus Lupos
Kinderen: Ted “Teddy” Lupos
Overige familieleden: Bellatrix van Detta (tante), Narcissa Malfidus (tante), Draco Malfidus (neefje), Sirius Zwarts (achterneef), Regulus Zwarts (achterneef)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks, Hoofdstuk 3
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, Hoofdstuk 33
Acteur: Natalia Tena

 
ALGEMEEN
Nymphadora Tops, vooral bekend als ‘Tops’ of soms ‘Dora’, was een halfbloed heks die werkte als schouwer (OF3) en lid was van de Orde van de Feniks. Daarnaast werd Nymphadora geboren als Transformagiër, waardoor ze haar uiterlijk naar believen aan kan passen. Dit kwam in haar opleiding als Schouwer erg goed uit bij vakken als ‘Vermommen’ en ‘Verschuilen’ (OF3). Een belangrijke taak die ze tijdens haar lidmaatschap van de Orde mocht uitvoeren, was het beschermen van ‘Het Geheime Wapen’.
VROEGERE LEVEN
Nymphadora Tops werd ergens tussen 1 september 1972 en 31 augustus 1973 geboren als enige dochter van dreuzel Ted Tops en zijn vrouw Andromeda Zwarts, een volbloed heks en voormalig lid van de trotse Zwarts-familie. Andromeda werd uit de familie verstoten toen ze met een dreuzel trouwde (OF6). Al op de dag dat Nymphadora geboren werd, veranderde ze haar haarkleur en zo kwamen ze al snel tot de ontdekking dat zij een transformagiër was.
SCHOOLJAREN
In 1984 begon Nymphadora aan haar eerste jaar op Zweinstein. Ze werd hierbij gesorteerd in Huffelpuf. Tops werd niet gekozen tot klassenoudste, wat volgens haar kwam doordat ze niet aan alle kwaliteiten kon voldoen (OF9). Ze gaf aan dat dit vooral lag aan het feit dat ze moeite had altijd braaf te zijn. Toch moet ze een goede student geweest zijn, omdat ze later schouwer werd en hiervoor hoge cijfers nodig zijn.
LATERE LEVEN
Na Zweinstein heeft Nymphadora nog een driejarige opleiding, onder Alastor Dolleman, moeten doen tot ze Schouwer kon worden. In 1994 haalde zij hiervoor haar diploma, een jaar nadat Romeo Wolkenveldt zijn diploma had behaald (OF3). De mogelijkheid om haar uiterlijk aan te kunnen passen wanneer ze maar wil, heeft haar goede cijfers opgeleverd voor haar opleiding tot Schouwer. Al was ze, naar eigen zeggen, bijna gezakt voor Steelsheid en Schaduwen omdat ze erg onhandig was (OF3).

Toen Voldemort terugkeerde in 1995, was Nymphadora één van de weinige mensen die dit geloofde. Tegen het standpunt van het Ministerie van Toverkunst in, die bleven zeggen dat het een leugen was. Vanaf dat moment kwam ze bij de Orde van de Feniks waar ze, naast mede-schouwer Romeo Wolkenveldt, werkte als undercover-spion om zo de Orde van informatie van het Ministerie te voorzien. Hierbij moest ze erg voorzichtig zijn, want als mensen er achter zouden komen zou ze haar baan als Schouwer verliezen. Hierdoor werd Tops gezien als enorm waardevol lid van de Orde, en misschien wel het meest waardevolle, vrouwelijke lid ooit.

In de zomer van 1995 was Nymphadora één van de mensen die meeging bij het ophalen van Harry Potter uit het huis van de Duffelingen. Ze brachten hem hierbij van de Ligusterlaan 4 naar het Grimboudplein 12, nadat Harry een groep dementors was tegengekomen in Klein Zanikem (OF1). Om de Duffelingen uit huis te krijgen, had Tops hen een brief gestuurd via de dreuzelpost met de mededeling dat ze waren doorgedrongen tot de finale van het Kampioenschap Voor Het Best Onderhouden Gazon In Een Keurige Buitenwijk (OF3).

Toen de Duffelingen weg waren, kwamen de leden van de Orde het huis binnen om Harry naar Londen te brengen. Tops en Harry werden hier al snel vrienden door de fascinatie van Harry omtrent het feit dat Tops een Schouwer was, iets wat hij zelf ook wilde worden. Tops hielp hem vervolgens met het inpakken van zijn hutkoffer (OF3), ook al was ze niet erg goed met huishoud-spreuken. Tops was op haar beurt erg onder de indruk van de vuurflits van Harry. Tops vloog vervolgens met de hutkoffer van Harry op haar bezem naar Londen.

Na de redding van Harry, kreeg Tops het erg druk op het ministerie. De minister, Rufus Schobbejak, stelde haar ook nog eens allerlei vragen naar aanleiding van haar ‘relatie’ met Dwaaloog Dolleman en dit zorgde ervoor dat ze bijna haar werk voor de Orde niet meer uit kon voeren. Toch vond ze genoeg tijd om ook op het Grimboudplein te zijn om Ron Wemel en Hermelien Griffel te feliciteren met het worden van Klassenoudste (OF10). Later vermomde ze zichzelf als oud vrouwtje met grijze krulletjes en een plat paars hoedje met een smalle rand om de studenten te begeleiden naar King’s Cross Station (OF10).

Tijdens de kerst van 1995, ging Tops mee met Harry, Ron en Hermelien toen zij Arthur bezochten in het St. Holisto’s Hospitaal (OF22). Later gaf ze Harry een miniatuurversie van zijn vuurflits als kerstcadeau. Na de kerst begeleide Tops hen weer terug naar Zweinstein, door ze samen met Remus naar de Collectebus te brengen (OF24).

In juni 1996 is Nymphadora deel van de groep die Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Luna Leeflang en Marcel Lubbermans komt redden op het ministerie wanneer zij achterna worden gezeten door dooddoeners (OF35). Tijdens het gevecht met de dooddoeners, deelt Tops een verbijsterspreuk uit aan Lucius Malfidus en duelleert ze met haar tante Bellatrix van Detta. Helaas bleek Bellatrix te sterk voor haar en raakte Tops zwaar gewond waardoor ze bewusteloos raakte. Later blijkt dat ze erg verdrietig is dat Sirius Zwarts hierbij om het leven komt.

Na het gevecht moet Tops een tijdje in het ziekenhuis verblijven. Enkele maanden later, wanneer Harry haar tegenkomt in De Lekke Ketel, lijkt ze extreem ongelukkig. Haar haren zijn niet meer roze, maar bruin en ze lijkt bijna ziek (HP5). Harry neemt eerst aan dat dit vanwege Sirius is, maar later blijkt ze verliefd te zijn op Remus Lupos, maar hij wees haar af (HP29). Hierdoor veranderde zelfs haar patronus van een konijn naar een wolf, ten teken van Remus die eigenlijk een weerwolf was. Wanneer het ministerie aangeeft te geloven dat Voldemort terug is, wordt Tops in Zweinsveld gestationeerd

Op 1 september 1996 brengt Tops Harry terug naar Zweinstein wanneer hij bijna wordt teruggestuurd met de Zweinsteinexpress door Draco Malfidus (HP8). Tops is vervolgens vaak te vinden op de gangen van Zweinstein waar ze patrouilleert in opdracht van Albus Perkamentus wanneer hij weg is (HP21). Zo ook in de nacht dat de dooddoeners het kasteel komen infiltreren via de Verdwijnkast die Draco Malfidus klaar heeft gemaakt in de Kamer van Hoge Nood. Tops vocht vervolgens mee tijdens De Slag om de Astronomietoren in 1997 (HP27). Tijdens dit gevecht duelleerde Tops met Waldemar Bijlhout (HP28) waarbij hij in rap tempo allerlei spreuken op haar afvuurde. Maar Tops won dit duel.

Na het gevecht viel het oog van Tops op de liefde die Fleur Delacour koesterde voor Bill Wemel, ondanks de verwondingen die hij van Fenrir Vaalhaar had gekregen (HP29). Dit zorgde ervoor dat Tops opnieuw haar gevoelens uitte jegens Remus op de ziekenzaal van Zweinstein (HP29), waarbij ze hem vertelde dat het voor Fleur en Bill ook niet uitmaakte dat Bill nu een halve weerwolf zou worden. Remus gaf toe eveneens gevoelens te hebben, en zo startte hun relatie. Ze verschenen ook samen op de begrafenis van Albus Perkamentus, waar het haar van Tops opnieuw roze gekleurd was (HP30).

In juli 1997 trouwde Tops met Remus, vlak voordat Tops meehielp bij de verplaatsing van Harry vanuit het huis van de Duffelingen naar Het Nest vlak voor zijn 17e verjaardag (RD4). Zowel Remus als Tops vonden het jammer dat Harry niet op de bruiloft kon zijn wegens het gevaar wat dreigde. Tijdens deze redding wilde Tops aan Harry vertellen dat ze zwanger was, maar ze werd onderbroken door Dwaaloog (RD4).

Tops vloog tijdens de redding op een bezem met Ron, die verkleed was als Harry. Al snel bleek dat Voldemort door had dat ze Harry op die dag wilden verplaatsen gezien er in de lucht zeker 30 dooddoeners aanwezig waren (RD4). Tops en Ron werden tijdens hun vlucht achterna gezeten door Bellatrix. In de lucht raakten Tops en Bellatrix in een duel terwijl Ron een andere dooddoener verlamde zodat deze Tops niet zou raken. Tops wist te ontkomen en bereikte vervolgens veilig Het Nes (RD5). Wanneer Tops hoort dat haar mentor, Dolleman, is omgekomen tijdens de vlucht, barst ze in tranen uit.

Tops was vervolgens een gast op het huwelijk van Fleur en Bill wat enkele dagen plaatsvond (RD8). Ze praatte met Charlie Wemel op het moment dat het feest werd verstoord door dooddoeners, waarbij vervolgens het ministerie ten val kwam. Tops zorgde vervolgens voor diverse bescherminsspreuken rondom Het Nest.

Vlak na de bruiloft van Fleur en Bill gingen Remus en Tops uit elkaar. Dit omdat Remus bang was voor het kind wat Tops met zich meedroeg omdat hij bang was dat dit een weerwolf zou zijn. Tops verhuisde terug naar haar ouders. Toch duurde deze breuk niet lang, want vlak voor kerst kwamen ze weer samen.

Rond Pasen in 1998 ontdekte Tops dat haar vader was vermoord door Bloedhonden (RD22). Enkele dagen na Pasen werd de zoon van Tops en Remus geboren. Ze noemden hem Teddy, naar Tops haar vader (RD25). Ze kozen vervolgens Harry tot peetoom van Teddy, wat hij accepteerde. Teddy bleek, net als zijn moeder, een transformagiër te zijn. En dus geen weerwolf, zoals zijn vader.

Enkele maanden later, wanneer Marcel Lubbermans een leger optrommelt om te vechten op Zweinstein, reageerde Tops in eerste instantie niet (RD29). Ze verbleef op dat moment bij haar moeder samen met haar zoon. Toch kon ze het uiteindelijk niet volhouden niet te weten wat er met Remus gebeurde, waarna ze verschijnselde naar Zweinsveld om vanuit daar naar Zweinstein te gaan. Hier voegde ze zich bij de strijders tegen de dooddoeners, waar ze vanuit een raam samen met Ginny Wemel tegen de dooddoeners vocht (RD31).

Wanneer Tops aan Desiderius Perkamentus vraagt waar Remus is, waarop hij antwoordt dat hij hem zag duelleren met Antonin Dolochov maar hij hem daarna niet meer heeft gezien, gaat Tops er vandoor om hem te zoeken (RD31). Het is niet bekend of ze hem ooit heeft gevonden.

Tops werd tijdens de strijd vermoord door haar tante Bellatrix. Molly Wemel nam wraak door vervolgens Bellatrix ook te vermoorden (RD36). Tops haar lichaam werd vervolgens naast dat van Remus gelegd in de Grote Zaal van Zweinstein. Remus werd tijdens de strijd vermoord door Dolochov.

Teddy werd na de dood van zijn ouders opgevoed voor zijn oma, Andromeda. Hij dineerde ook vaak bij Harry zijn gezin of dat van de Wemel’s. Teddy ontwikkelde een hechte vriendschap met Victoire Wemel, de dochter van Bill en Fleur (RDEP,)
MAGISCHE CAPACITEITEN
zeer goede duelliste
transformagiër
schouwerskwaliteiten
zeer goed in verweer tegen de zwarte kunsten
zeer goed in spreuken en bezweringen
zeer goed in het brouwen van toverdranken
zeer goed in gedaanteverwisseling
goed in magische heelspreuken
goed in non-verbale amgie
goed in vliegen

Kijk eens naar deze personen