Carlo Kannewasser

Carlo Kannewasser

Naam: Carlo Kannewasser
Geslacht: Man
Geboortedatum: 1977
Geboorteplaats: In de buurt van Greenwich, Devon, Engeland
Overleden: 24 juni 1995
Plaats van overlijden: Begraafplaats in Havermouth
Bloedstatus: Volbloed
Ras: Tovenaar

Haar: Bruin
Ogen: Grijs
Huid: Licht
Opvallende Kenmerken: Carlo was een lange en uiterst knappe jongenman
Toverstok: Essenhout, 32 cm, erg buigzaam, eenhoornhaar
School: Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus - Pokus
Afdeling: Huffelpuf
Baan: Klassenoudste, aanvoerder van Huffelpuf zwerkbalteam

Ouders: Barend Kannewasser, Mrs Kannewasser
Parner: Cho Chang
Overige familieleden: Eldritch Kannewasser (mogelijk)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood (vermeld)
Acteur: Robert Pattinson

 
ALGEMEEN
Carlo was een echte Huffelpuf. Hij was altijd eerlijk, vriendelijk en betrouwbaar. Ook was hij een erg getalenteerde tovenaar volgens Bartolomeus Krenck Jr. die op dat moment nog vermomd was als Alastor Dolleman. Dit geeft aan dat hij ook een ijverige student was en een harde werker, typisch Huffelpuf dus die ook graag omringd werd door vrienden en familie.

Hij werd in zijn zesde jaar gekozen als kampioen voor het toverschool toernooi, wat hem in de derde opdracht zijn dood bracht toen de viavia hen niet terug naar het begin bracht, maar naar een kerkhof waar Voldemort herrezen zou worden. Peter Pippeling ontnam Carlo’s leven op commando van Voldemort met de vloek des doods.
VROEGERE LEVEN
Carlo is opgegroeid in de buurt van Greenwitch, Devon, Engeland, vlak bij de familie Wemel, Leeflang en Teutels. Hij begon aan zijn school op Zweinsteins Hogeschool voor Hekerij en Hocus-Pocus op 1 september 1989.
SCHOOLJAREN
Op 1 eptember 1989 begon bij Carlo Kannewasser zijn schoolcarrière en werd hij ingedeeld in de afdeling Huffelpuf. Al snel liet hij zien dat hij een zeer ijverige student was, niet alleen in de lessen, maar ook met sport.

1993
In zijn vijfde jaar op Zweinstein werd hij daarom ook klassenoudste en aanvoerder van het Huffelpuf zwerkbalteam en ook was hij hun zoeker.

In de wedstrijd tegen Griffoendor van dat jaar had Carlo de snaai gevangen, maar toen hij hoorde dat Harry Potter was aangevallen door Dementors, bood hij gelijk aan om de wedstrijd te staken en een andere keer overnieuw te doen. De aanvoerder van Griffoendor, Plank, reageerde daarop dat dat niet nodig was en dat Huffelpuf de wedstrijd eerlijk had gewonnen.

Ook was Carlo een van de eerste die Harry feliciteerde met zijn nieuwe vuurflits.

1994
In de zomer van 1994 was Carlo aanwezig bij het WK Zwerkbal. Hij was daar samen met zijn vader, de familie Wemel, Harry Potter en Hermelien Griffel naartoe gegaan door middel van een viavia.

Terug op school werd al snel bekend dat er in zijn zesde jaar het Toverschool Toernooi werd gehouden. Omdat hij oud genoeg was, besloot Carlo hier aan mee te doen en stopte hij zijn naam in de Vuurbeker in de hoop om Zweinstein Kampioen te worden. Op 31 oktober koos de vuurbeker Fleur Delacour, Viktor Kruml en Carlo Kannewasser. Samen met de andere kampioenen ging Carlo naar een klein kamertje, waar ze tot hun verbazing te horen kregen dat er nog een kampioen gekozen was door de Vuurbeker: Harry Potter. Ondanks dat Harry bleef zeggen dat hij zijn naam er niet in had gedaan, is Carlo altijd een beetje twijfelachtig gebleven hierover.

In de week na de bekendmaking van de kampioenen werd Carlo gesteund door het grootste gedeelte van de school. Carlo genoot van de steun van zijn vrienden en familie, maar was het niet eens met de badges die de rondte gingen. Behekste badges werden namelijk populair rond de school die "Ondersteun Carlo Kannewasser - de ECHTE Zweinstein Kampioen!" vertoonde, als je er op drukte, stond er ineens "POTTER IS PRUT". Carlo was alleen niet zo blij met de badges en vroeg zijn vrienden om ze niet te dragen. Als onderdeel van het Toernooi nam Carlo deel aan het schouwen der Stokken, dat werd gehouden in een leeg lokaal met als kenner Garrick Olivander. Olivander vond Carlo’s stok ‘aangenaam veerkrachtig’. Later poseerde Carlo voor foto’s voor in de Ochtendprofeet, maar in het artikel van Rita Pulpers werd zijn deelname aan het Toernooi compleet genegeerd, omdat zij alleen maar oog voor Harry had. Hier was Carlo’s vader totaal niet blij mee.

De eerste opdracht
In de maanden voor de eerste taak werd Carlo geïnformeerd door Harry Potter over wat de eerste taak was, namelijk dat ze het op moesten nemen tegen een draak. Carlo was de enige Kampioen die hier nog niet van op de hoogte was, vandaar dat Harry het hem vertelde, hij vond dat namelijk niet eerlijk.

Op 24 november was de eerste opdracht. Ze moesten allemaal een miniatuur draak uitkiezen, wat een kleine versie zou zijn van de draak waar ze het tegen op moesten nemen. Carlo koos, willekeurig, de Zweedse Stompsnuit uit met nummer 1 erop. Dit betekende dat hij als eerste aan de beurt was om tegen zijn draak te vechten. Hij moet het gouden ei zien te bemachtigen die de draak bewaakte, met als enige hulpmiddel zijn toverstok.. Als tactiek transfigureerde Carlo een rots in een labrador om zijn draak af te leiden. Terwijl de draak achter de hond aan ging, richtte Carlo zich op het Ei. Toen hij het Ei te pakken had, verloor de draak zijn interesse in de Labrador en ging hij weer op Carlo af. De draak verbrandde hem aan de zijkant van zijn gezicht. Nadat Carlo de draak alsnog had afgeschud werd hij gelijk behandeld door Madame Plijster voor zijn gezicht.

De aanwijzing van het Gouden Ei
Er werd de Kampioenen verteld dat er een aanwijzing verborgen zat in het Gouden Ei die hun zouden kunnen helpen om zich voor te bereiden op de tweede opdracht. Carlo werd hiermee geholpen door Bartolomeus Krenck Jr. die op dat moment nog vermomd was als Alastor Dolleman, de professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Door zijn tip ging Carlo naar de badkamer van de klassenoudsten en opende het Gouden Ei onder water, waardoor hij de aanwijzing voor de opdracht hoorde. Het duurde echter een tijdje voor hij doorhad dat de aanwijzing verwees naar de meermenen in het zwarte meer op het terrein.

Later gaf hij de tip aan Harry om met het Gouden Ei in bad te gaan, omdat Harry hem op de hoogte had gebracht van de draken in de eerste opdracht. Ook gaf hij het wachtwoord voor de badkamer van de klassenoudste.

Het Yule Ball
Met Kert moet Carlo een date vinden voor het Yule Ball, een traditioneel onderdeel van het Toverschool Toernooi. Hij was al een tijdje verliefd op Cho Chang uit Ravenklauw en vroeg haar daarom als date. Cho accepteerde dit en ze spraken gelijk samen af.

De tweede opdracht
Op 24 februari was de tweede opdracht. Carlo wist dat hij zou moeten kunnen ademen onder water voor minstens een uur, omdat hij de aanwijzing van het Gouden Ei had ontrafeld. Hij gebruikte daar een Bubbelbolbezwering voor en hij kwam vlak na Harry bij de gijzelaars aan. Carlo moet Cho Chang redden, omdat zij hetgeen wa waar Carlo ‘niet zonder zou kunnen’. Carlo was bezorgd om de andere gijzelaars en waarschuwde Harry dat hij op moest schieten, waarna hij Cho pakte en naar de oppervlakte zwom waar hij een minuut buiten de tijdslimiet van één uur bovenkwam. Hij kreeg zevenenveertig punten van de jury en stond nu gelijk met Harry Potter op de eerste plek.

De derde opdracht
Op 24 juni was de derde opdracht. Zijn ouders kwamen naar Zweinstein om hem tijdens de laatste opdracht aan te moedigen. Carlo’s vader beschuldigde Harry er echter van dat hij Carlo’s glorie wilde stelen. Carlo probeerde hem te kalmeren en hem ervan te overtuigen dat het niet Harry’s schuld was en bood hij zijn excuses aan Harry aan voor het gedrag van zijn vader.

Omdat Carlo en Harry allebei eerste stonden, gingen zij tegelijk het doolhof in. Beide gingen ze allebei een andere kant op in de hoop om als eerste bij de Toverschool Trofee aan te komen. De Trofee stond in het midden van het doolhof.

Carlo kwam al snel oog in oog te staan met één van Hagrids Schroeistaartige Skreeften. Hij wist maar net te ontsnappen aan de Skreeft, waardoor hij bijna werd verbrand. Na de Skreeft kwam Carlo een van zijn mede Kampioenen tegen, namelijk Viktor Kruml. Kruml was onder invloed van de Imperius vloek en hij viel Carlo aan met de Cruciatus vloek. Hij werd gered door Harry Potter die Kruml geen pijn wilde doen, daarom besloot Harry om hem te verlammen en rode vonken in de lucht te schieten waardoor hij opgehaald zou worden uit het doolhof.

Weer gingen Harry en Carlo hun eigen weg om de Trofee te zoeken. Uiteindelijk zag Carlo de Trofee en sprintte er zo snel als hij kon naartoe, maar uit het pad links van hem kwam ineens een Acromantula die hem aanviel. Zijn toverstok vloog uit zijn hand, maar weer kwam Harry Potter op zijn pad, waardoor de spin even afgeleid was. Snel pakte Carlo zijn stok weer terug en schoten hij en Harry tegelijk een verlammingsspreuk af op de Acromantula. Nadat ze waren bijgekomen van de schrik merkten ze dat ze zich beide naast de Toverschool Trofee stonden. Uiteindelijk besloten ze samen de Trofee te pakken zodat ze samen zouden winnen en Zweinstein sowieso Kampioen zou worden.

De viavia bracht de jongens naar een kerkhof. Carlo was verward en bedacht om op onderzoek uit te gaan met hun toverstokken in de aanslag, maar al snel verscheen Peter Pippeling met Heer Voldemort in zijn armen. Voldemort beval Peter om Carlo Kannewasser te doden, wat hij deed met de vloek des doods terwijl hij Voldemort toverstok gebruikte.

Ondanks dat Carlo nu dood was, kwam zijn geest tevoorschijn toen er een Priori Incantatem ontstond in het duel van Harry Potter en Voldemort. Carlo hielp Harry te kunnen ontsnappen van Voldemort en vroeg hem om zijn lichaam mee te nemen naar zijn vader en moeder.

Carlo’s dood raakte de hele school, waardoor er op 26 juni een herdenking werd gehouden. Perkamentus deed hier het woord en vertelde wat voor goede leerling Carlo was, maar ook vertelde hij wat er daadwerkelijk met Carlo was gebeurd die avond en dat hij was vermoord door Heer Voldemort.
LATERE LEVEN
Het Ministerie van Toverkunst weigerde te geloven dat Heer Voldemort was teruggekeerd en probeerde het te sussen door te zeggen dat Carlo was gestorven door een tragisch ongeval tijdens de Derde Taak.

Sinds zijn dood bleek Carlo een bron van inspiratie voor veel leerlingen op Zweinstein geworden. Zijn dood was tragisch genoeg om ervoor te zorgen dat degene die Harry Potter aardig vonden, hem nu gingen haten door die beweringen dat Carlo was overleden door Voldemort en dat hij was teruggekeerd. In 1995 werd Zweinstein zelfs in de gaten gehouden door de Ministerie heks Dorothea Omber die de post van Verweer tegen de Zwarte Kunsten in nam. Ze vertelde voortdurend aan de studenten dat Harry Potter heeft gelogen over de dood van Carlo en weigerde hun elke praktische magie te leren. Dit begon een opstand onder de studenten en ze vormden de Strijders van Perkamentus, een organisatie die zich tegen Omber keerde en voor zichzelf leerde hoe ze zich moesten verdedigen tegen Heer Voldemort.

Tijdens de SVP bijeenkomsten was Carlo een belangrijk punt, omdat er een foto van hem op een spiegel hing en omdat iedereen medelijden had met Cho Chang en Harry die het er heel moeilijk mee hadden. Harry verzekerde Cho dat Carlo ook alles kon wat zij leerden tijdens hun bijeenkomsten, maar dat Carlo alleen niet goed genoeg was voor Voldemort. Later dat jaar kwam het Ministerie er achter dat Voldemort echt terug was en dat Carlo daarom ook echt vermoord was.

Vele jaren later, wanneer Harry zijn zoon Albus naar school gaat, wordt Albus benaderd door ene Delphi, die beweert een nicht van Barend Kannewasser (Carlo's vader) te zijn. Delphi probeert Albus en zijn vriend Scorpius over te halen om met een tijdverdrijver Carlo's dood te voorkomen. Eerst door Carlo bij zijn eerste opdracht te ontwapenen. Dat mislukt echter, dus besluiten ze Carlo bij de tweede opdracht tegen te houden, door zijn hoofd op te zwellen. Maar als Albus en Scorpius daarna teruggaan naar het heden, is deze heel anders. Door de schaamte die Carlo zou hebben opgelopen bij het toverschool toernooi zou hij een dooddoener geworden zijn, en als dooddoener zou hij Marcel Lubbermans hebben vermoord. Dan blijkt dat Delphi eigenlijk de slechterik is, en ze Carlo's dood wilt voorkomen om zo een profetie waar te maken die zegt dat als Carlo's dood daadwerkelijk wordt voorkomen voldemort terugkeert. Dus Albus en Scorpius gaan nog een keer terug, maar nu gedwongen. Ze proberen bij de laatste opdracht Carlo weer tegen te houden. Maar dat willen ze niet doen, ookal worden ze gedwongen. Dus als ze Carlo tegenkomen, vinden ze het heel moeilijk om hem niet te zeggen dat hij doodgaat. Ze zeggen Carlo dan dat zijn vader van hem hield. Carlo vindt het een beetje raar, maar zegt ongemakkelijk "oké", en loopt dan verder. Het lukt Albus en Scorpius daarna uiteindelijk weer om alles bij het oude te krijgen. Carlo is dan dood, maar helaas kan het niet anders.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Zwerkbal: Carlo was een uitstekende vlieger en versloeg zelfs Harry Potter, ook al viel hij van zijn bezem door de Dementors. Hij was zelfs zo goed dat hij de Huffelpuf Zoeker was en de Aanvoerder van het Zwerkbalteam van Huffelpuf in 1993-1994.

Transfiguratie: Carlo was heel goed in bedreven in Transfiguratie, omdat hij tijdens de eerste taak een rots in een hond transfigureerde, wat een spreuk op P.U.I.S.T.-niveau was.

Bezwering: Carlo was zo goed als een volleerde P.U.I.S.T.-leerling in Bezweringen. Dat liet hij merken toen hij een succesvolle Bubbelbolbezwering toepaste tijdens de tweede taak.

Verweer Tegen de Zwarte Kunsten: Carlo heeft heel veel informatie en praktijk opgenomen uit zijn lessen Verweer Tegen de Zwarte Kunsten.

Kijk eens naar deze personen