Severus Sneep

Severus Sneep

Naam: Severus Sneep
Geslacht: man
Geboortedatum: 9 januari 1960
Geboorteplaats: Weverseind,
Overlijden: 2 mei 1998
Plaats van overlijden: Krijsende Krot
Bloedstatus: Halfbloed
Ras: tovenaar

Haar: Zwart en vettig, tot op zijn schouders
Ogen: Zwart
Huid: Zo bleek als dat van een vampier
Opvallende Kenmerken: Is erg mager, heeft een kromme neus en gele tanden. Zijn stem is ijzig en kil, en hij gaat altijd in het zwart gekleed. Hij draagt het Duistere Teken op zijn linker onderarm.

Toverstok: Onbekend
Patronus: Een zilveren Hinde, net zoals Lily Potter-Evans
Boeman: Voldemort
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus
Baan: Docent Toverdranken / Hoofd van Zwadderich / Docent verweer tegen de Zwarte Kunsten / Schoolhoofd

Ouders: Tobias Sneep en Ellen Prins
Broers/Zussen: -
Partner: -
Kinderen: -
Overige familieleden: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Hoofdstuk 7
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood – Hoofdstuk 32
Acteur: Alan Rickman

 
ALGEMEEN
Severus Sneep (9 januari 1960) was een halfbloed tovenaar. Tijdens zijn studiejaren op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus was hij trots lid van Zwadderich. Na zijn afstuderen werd hij docent toverdranken. Hij wilde echter graag lesgeven in Verweer tegen de Zwarte Kunsten, wat hem uiteindelijk ook lukte. Wanneer Albus Perkamentus komt te overlijden, volgt Sneep hem op als Schoolhoofd.
VROEGERE LEVEN
Severus Sneep werd geboren op 9 januari (JKR) 1960 (jaar gebasseerd op James Potter RD16) in Weverseind. Zijn moeder, Ellen Sneep-Prins, was een heks en zijn vader, Tobias Sneep, was een dreuzel (HBP30). Severus groeide op in Weverseind (RD33), een stad in het Noorden van Engeland (HBP2). Severus genoot niet van een al te fijne jeugd. Zijn vader reageerde zijn agressie vaak af op zijn vrouw, waardoor Severus verwaarloosd werd. (OF26, RD33). Severus trok er dan op jonge leeftijd ook al vaak op uit.

Tijdens deze 'uitstapjes' ontmoette hij Lily Evers, die net als hem over magie bleek te beschikken. Ze brachten tijdens hun jeugd veel tijd door samen, waarbij Severus ook al snel verliefd op haar werd. Hoewel zij een dreuzeltelg was, hoopte hij dat zij ook in Zwadderich zou komen, omdat hij daar naar grote waarschijnlijheid zelf ook in gesorteerd zou worden.
SCHOOLJAREN
Severus Sneep zat op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus gedurende de jaren 1971-1978. Hij werd, zoals verwacht, ingedeeld bij Zwadderich (JKR). Zijn enige vriendin Lily werd tot zijn ergernis gesorteerd bij Griffoendor. Toen Severus bevriend raakte met meerdere dreuzeltelg-hatende studenten, begon Lily zich steeds meer tegen hem te keren. Lily raakte bevriend met James Potter, waar Severus vervolgens een gloeiende hekel aan kreeg. Ook de vrienden van James, Peter Pippeling, Sirius Zwarts en Remus Lupos, waren mensen waar Severus niet dol op was. James en Sirius pestten Severus ook veel. Lily was hier op tegen, waarna het in het vervolg vaak achter haar rug om gebeurde.

Gedurende de daaropvolgende jaren probeerde Severus vele manieren te vinden om ervoor te zorgen dat de vriendengroep van James zou worden geschorst. Hij kwam tot de ontdekking dat Remus elke maand tijdens volle maand weg was, en probeerde er achter te komen wat hiervoor de reden was. Sirius lokte hem naar het Krijsende Krot om achter deze reden te komen. Hij zou hier worden vermoord door Remus die een weerwolf was, als James hem niet had tegengehouden. Severus was hem niet dankbaar, maar beloofde toch het geheim van Remus te bewaren.

Tijdens het vijfde schooljaar van Severus, werd hij zo vernederd door James en Sirius, dat dit zijn ergste herinnering ooit werd. Lily was erbij en probeerde ze te stoppen. Maar Severus was zo kwaad, dat hij haar uitschol voor modderbloedje (OF28). Hij heeft hiervoor vele malen zijn excuses aangeboden, maar zij wilde niks meer van hem weten. Lily kreeg een relatie met James, maar Severus bleef altijd van haar houden.
LATERE LEVEN
Zodra Severus volwassen werd, werd hij net als veel van zijn vrienden een Dooddoener. Tijdens zijn tijd als dooddoener overhoorde hij een gesprek tussen Albus Perkamentus en Sybilla Zwamdrift, wat ging over de profetie die 'Voldemort zijn ondergang' voorspelde. Hij hoorde dat degene die Voldemort ooit zou verslaan, aan het eind van de zevende maand geboren zou worden. Deze informatie speelde hij door aan Voldemort.

Nadat Severus ontdekte dat deze profetie ging over het kind van de familie Potter, sloeg hij een andere weg in. Voldemort zou de Potters vermoorden, en dus ook zijn grote liefde Lily. Severus smeekte toen Albus Perkamentus om de Potters te laten onderduiken. Perkamentus bood hem toen de baan aan van Docent Toverdranken, zodat hij voor hem kon spioneren en een veilige plek had om te leven (OF17).

De Potters werden alsnog ontdekt, omdat hun vriend Peter Pippeling ze had verraden. Lily en James werden vermoord, maar de liefde van Lily voor hun zoon Harry Potter weerkaatste de vloek des doods. Hun zoon bleef leven. Severus zag niet langer een reden om te leven, maar Perkamentus wist hem ervan te overtuigen dat hij moest blijven om Harry te beschermen, zodat hij ooit Voldemort kon verslaan. Severus was zo vol van verdriet, dat hij beloofde alles voor Perkamentus te doen, als hij maar niet zou vertellen dat hij van Lily hield.

De daaropvolgende jaren was Severus de docent voor Toverdranken aan Zweinstein. Tevens werd hij het hoofd van Zwadderich. Zijn manier van lesgeven stond bekend als streng en intimiderend, maar toch haalden vrijwel alle studenten goede resultaten. Zodra Harry begon aan zijn jaren op Zweinstein, had hij direct een hekel aan hem. Hij leek sprekend op zijn vader, de man waar aan Severus een enorme hekel had. Tevens had hij de ogen van zijn moeder, die Severus elke dag herinnerden aan zijn liefde voor haar.

Harry zag Severus ook als vervelende leraar die een overduidelijke hekel aan hem had. Toch beschermde Severus hem gedurende zijn jaren op Zweinstein. Toen Voldemort terug kwam, aan het einde van Harry zijn vierde jaar, kroop Severus opnieuw in de rol van spion. Hij deed zich voor als dooddoener, maar speelde ondertussen alle informatie door aan Perkamentus. Voldemort op zijn beurt dacht juist dat hij docent was op Zweinstein om zo informatie aan hem door te spelen over Harry.

Gerurende Harry zijn vijfde jaar, leerde Severus hem Occlumentie, de mogelijkheid om je gedachten af te sluiten voor ieman die ze probeert te lezen. Harry leerde via deze lessen ook veel over de gedachte van Severus. Hij ontdekte dat Severus werd gepest door James, en goed bevriend was met Lily. Harry voelde enige medelijden toen hij de ergste herinnering van Severus zag. Toch bleef hij altijd kwaad op hem vanwege het feit dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn peetvader, Sirius Zwarts.

Gedurende Harry zijn zesde jaar, was Perkamentus op zoek naar de gruzielementen om Voldemort te kunnen verslaan. Hierbij raakte hij vervloekt. Severus probeerde hem te helpen, maar hij was niet meer te redden. Perkamentus zou sterven. Hij wist echter dat Voldemort hem toch wilde vermoorden vanwege zijn toverstaf, de Zegevlier. Perkamentus stond er toen op dat Severus hem zou vermoorden. Severus ging akkoord, in ruil voor alles wat Perkamentus al voor hem had gedaan. Severus werd tevens dit jaar aangewezen als docent Verweer tegen de Zwarte Kunsten, omdat er een andere leraar voor Toverdranken kwam. Aan het einde van dat jaar, werd Perkamentus vermoord door Severus Sneep, wat ervoor zorgde dat Harry een nog grotere hekel aan hem kreeg. Severus op zijn beurt bleef hem beschermen.

Na het overlijden van Perkamentus, werd Severus het nieuwe schoolhoofd (RD12) Perkamentus wilde dit, zodat hij de kinderen kon beschermen. Dit was echter geen slimme taak, omdat er ook dooddoeners op Zweinstein les kwamen geven. Severus bleef gedurende dat jaar Harry helpen tijdens zijn zoektocht naar de gruzielementen, ook al wist Harry dit niet.

Tijdens de Slag om Zweinstein, werd Severus het kasteel uitgejaagd door professor Anderling. Hij vluchtte toen naar Voldemort die zich in het Krijsende Krot schuilhield. Hij vroeg hier of hij de gene mocht zijn die Harry mocht gaan zoeken, maar Voldemort dacht hier anders over en vermoordde hem. Hij dacht dat hij dan eindelijk de ware meester over De Zegevlier kon zijn.

Tijdens zijn laatste minuten werd Severus gevonden door Harry en zijn vrienden. Ze konden hem niet meer redden, maar op het laatste moment gaf Severus zijn meest geheime herinnering. Harry bekeek zijn herinnering, en kwam tot de ontdekking dat Severus hem altijd had willen beschermen vanwege zijn liefde voor Lily. Severus was altijd een spion geweest, en Harry wist dit pas na zijn dood. Na deze herinnering wist Harry wel hoe hij Voldemort moest verslaan. Voldemort werd verslagen, en om Severus Sneep te eren, werd de tweede zoon van Harry en zijn vrouw Ginny naar hem vernoemd, namelijk Albus Severus Potter.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Severus Sneep kon vliegen zonder bezem, net zoals Voldemort (RD30). Tevens was hij zeer gedreven in Legillimentie en Occlumentie, waarin hij Harry lesgaf. Severus was zeer geïnteresseerd in Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, en wist hier ook veel van af. Toch was hij ook een meester in Toverdranken, het vak waarin hij jarenlang les gaf. Severus was een enorm getalenteerde tovenaar, die talent had voor vele spreuken zoals transformaties maar ook bezweringen die hij zelfs zonder woorden en toverstaf uit kon voeren. Hij was erg goed in duelleren, en heeft dan ook geholpen bij de duelleerclub. Severus wist zelfs enkele nieuwe spreuken uit te vinden.

Kijk eens naar deze personen