Ginny Wemel

Ginerva ‘’Ginny’’ Molly Potter-Wemel

Naam: Ginerva ‘’Ginny’’ Molly Potter-Wemel
Geslacht: Vrouw
Geboortedatum: 11 augustus 1981
Geboorteplaats: -
Overleden: Nog niet
Plaats van overlijden: -
Bloedstatus: Volbloed
Ras: Mens

Haar: Rood
Ogen: Bruin
Huid: Beige
Opvallende Kenmerken: Ze was klein, haar haren droeg ze als lange manen die vuurrood waren (OF4). Wanneer ze haar kaken op elkaar klapte leek ze net op Fred en George (OF33).

Toverstok: -
Patronus: Paard
Boeman: -
School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Afdeling: Griffoendor
Baan: Zwerkbalspeelster voor de Holyhead Harpies, later wordt ze Zwerkbal-correspondent en editor van de sportpagina van de Ochtendprofeet.

Ouders: Arthur Wemel & Molly Wemel-Protser
Broers/Zussen: 6 broers: Bill, Charlie, Percy, Fred, George & Ron Wemel
Partner: Harry James Potter
Kinderen: 3 kinderen: James Potter II, Albus Potter, Lily Potter
Overige familieleden: Fabian Protser (oom), Gideon Protser (oom). Virus (oom), Septimus Wemel (opa van vaders kant), Cedrella Wemel (oma van vaders kant).

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, H4
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, epiloog
Acteur: Bonnie Wright

 
ALGEMEEN
Ginerva Molly Wemel is het jongste kind van de familie Wemel en de enige dochter van Molly en Arthur (GK3). Ook is ze het eerste meisje sinds generaties van jongens (JKR). Ondanks dat ze constant werd onderschat door haar familie, is ze een zeer krachtige heks (OF6).

Ginny is van nature snel van begrip, sarcastisch en erg zelfverzekerd. Ze heeft gezegd dat ze gelooft dat alles mogelijk is, als je het maar durft (OF29). Ze draagt dit ook uit bij alles wat ze doet. Ondanks dat ze voortdurend te horen krijgt dat ze te jong is en een overbezorgde moeder heeft, weigert Ginny het meerdere keren om achtergelaten te worden. Dit nam plaats wanneer Harry naar het Departement van Mystificatie ging (OF33), maar ook toen Voldemort aankondigde dat hij de school zou gaan aanvallen (RD31).
SCHOOLJAREN
Er is weinig bekend over Ginny’s jaren voor Zweinstein, behalve dan dat ze heel graag naar de kamer toe wilde (SW6). Toen ze eindelijk naar de school toe mocht in 1992, werd ze ingedeeld in Griffoendor. Echter was haar eerste jaar gelijk een lastig jaar. Ze werd regelmatig bezeten en gebruikt door Marten Vilijn via zijn dagboek, een gruzielement, wat haar door Lucius Malfidus voor het begin van het schooljaar was toegestopt (GK4). Hierdoor werd ze gedwongen om de Geheime Kamer te openen (GK18). Aan het einde van dit jaar werd ze meegenomen de Geheime Kamer in. Het was de intentie van Vilijn om haar op te offeren om zijn herinnering, die in het dagboek zat, menselijk te maken. Harry Potter heeft het dagboek echter vernietigd met het gif van de basilisk, waardoor Ginny’s leven werd gered (GK17).

Ginny komt uit een familie van veel goede Zwerkbalspelers, het is dan ook helemaal niet zo gek dat zij zelf ook best goed was in dit spel. Vanaf haar vierde jaar zit Ginny in het Zwerkbalteam van Griffoendor(OF21). Hier speelde ze als zoeker, omdat Harry Potter en haar broers, Fred en George, waren geschorst van Zwerkbal voor dat jaar. Een jaar later geeft ze de positie graag weer terug aan Harry, om deze in te ruilen voor Jager.

Dit jaar sloot ze zich ook aan bij de Strijders van Perkamentus. Een groep leerlingen die in het geheim extra lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten kregen, gegeven door Harry Potter. Ginny was degene die de naam van deze groep bedacht (OF18).

Ginny’s zesde jaar op Zweinstein zou een hel moeten zijn geweest. Dreuzeltelgen werden buitengesloten, Severus Sneep was schoolhoofd en hij gaf dooddoeners banen als professor op Zweinstein. Ginny werkte samen met Marcel Lubbermans om de Strijders van Perkamentus nieuw leven in te blazen (RD16). Dit jaar stal ze ook het zwaard van Goderic Griffoendor uit het kantoor van het schoolhoofd, Severus Sneep. Dit deed ze samen met Marcel Lubbermans en Luna Leeflang. Als straf moesten ze Hagrid helpen met iets in het Verboden Bos (RD15). Tijdens de Paasvakantie kwamen de dooddoeners erachter dat Ron niet thuis ziek op bed lag en voor de eigen veiligheid verhuisde het hele gezin naar een tante. Daar was het veiliger (RD24, RD29). Ginny ging niet terug naar school tot deze werd aangevallen door Voldemort in mei.

Omdat Ginny minderjarig was moest ze in de Kamer van Hoge Nood blijven tijdens de Slag om Zweinstein. Toen Harry de kamer echter nodig had om het diadeem van Ravenklauw, een gruzielement, te vinden moest iedereen de kamer uit en voegde ze zich in de strijd. Hier werd ze aangevallen door Bellatrix van Detta, waarbij haar moeder, Molly Wemel, ingreep en Bellatrix vermoorde (RD36).
LATERE LEVEN
Vanaf het eerste moment dat ze Harry Potter leerde kennen was ze weg van hem (GK2). Volgens haar was er een interesse vanaf haar kant die nooit is weggegaan (HBP30). Andere relaties met Michel Kriek (OF16) en Daan Tomas (HBP6) zijn hier om, volgens haar, nooit geslaagd. Vanaf het moment dat Harry haar ook zag staan was het goed. Ze begonnen met daten (HBP25), hebben een jaar nauwelijks contact gehad omdat Harry op zoek was naar gruzielementen, maar zijn uiteindelijk weer bij elkaar gekomen (RD/e).

Nadat ze van Zweinstein af kwam ging Ginny door het leven als een professioneel Zwerkbalspeelster. Dit deed ze bij de Hollyhead Harpies. Nadat ze hier met pensioen ging, ging ze aan de slag als redacteur van de sportpagina. Deze baan zorgde ervoor dat ze beter voor haar gezin kon zorgen (JKR). Ginny is getrouwd met Harry Potter en heeft samen met hem drie kinderen: James Sirius, Albus Severus en Lily Luna (RD/e). Alledrie maakte ze hun ouders en grootouders zeer trots (JKR).
MAGISCHE CAPACITEITEN
Ginny Wemel is een zeer krachtig heks. Vooral haar Vledderveervloek is iets waar haar grotere broers bang voor zijn (OF6). Ginny is ook de enige persoon die Harry kent die bezeten is geweest door Voldemort en het heeft overleeft (OF). Ginny kan ook heel goed acteren en mensen overtuigen (OF4, OF16, OF32).

Kijk eens naar deze personen