Hermelien Griffel

Hermelien Jeanine Wemel-Griffel

 

Naam: Hermelien Jeanine Wemel-Griffel

 

Geslacht: Vrouw

Geboortedatum: 19 September 1979

Geboorteplaats: Engeland Eind

Bloedstatus: Dreuzeltelg

Ras: Heks

 

Haar: Bruin

Ogen: Bruin

Huid: Blank

 

Opvallende

Kenmerken: Grote bos krullen en grote voortanden

Toverstok: Vine wood (JKR) met een hartvormige kern van een draak (JKR) totdat deze werd ingenomen.  Nadat ze ontsnapt waren uit het Malfidische herenhuis gebruikte Hermione de toverstok van Bellatrix: walnoot en drakenhartstreng, 12,5 inch

 

Patronus: Otter

Boeman: Anderling die haar verteld dat ze alles gefaald heeft

School: Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus - Pokus

Afdeling: Griffoendor

 

Baan: Minister van Toverkunst

Ouders: beide naam onbekend maar dreuzeltelgen en beide tandartsen

Broers/Zussen: Geen

Partner: Ron Wemel

Kinderen: Roos en Hugo Wemel

Overige familieleden: -

 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Hoofdstuk

Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, Hoofdstuk 36

Actrice: Emma Watson

 

Algemeen

Hermelien Griffel is een leergierig persoon ze was zeer intelligent voor haar leeftijd en voor ze aan school begon, leek het net alsof ze de boeken had ingeslikt ze kende de boeken van binnen en van buiten. Ze wist altijd heel veel en de simpele spreuken kende ze al voor ze aan Zweinstein begon. Ook tijdens de lessen was ze diegene die altijd als eerste haar hand op stak bij de vragen die gesteld werden. Ze had niet heel veel vrienden maar Harry Potter en Ron Wemel waren de eerste waar ze echt goed mee op kon schieten. Eigenlijk speelde ze de moeder over de twee. Ze is zelf heel erg op regels gesteld, ondanks dat breekt ze die toch. De enige vakken waar ze moeite mee had was waarzeggerij en vliegles dit kwam omdat ze daar geen theorie voor kregen.
 

Vroegere Leven

Haar ouders accepteerde de tovenaarswereld maar keuren magie thuis niet goed, vooral voor alles wat makkelijker kan door magie. Haar ouders besloten ook om haar iets te grote voortanden op de dreuzel manier op te lossen door middel van een beugel. Haar ouders zijn altijd heel erg trots geweest, wat hun aan familie en vrienden vertellen over Zweinstein is niet bekend. (DH/e)

 

 

Schooljaren

1991

Schooljaar 1 Harry Potter en de Steen der Wijze (het gehele boek)

Hermelien ging in 1991 voor het eerst naar school ze was toen bijna twaalf. Ze wilde de beste zijn en de leraren tevreden stellen, ze kende de boeken van binnen en van buiten. Ze was de beste in de klas en werd dus gezien als een nerd en maakte hierdoor moeilijk vrienden.

Na een tijdje maakte ze vrienden met Harry Potter en Ron Wemel, ze zorgde er vooral voor dat hun de regels niet overtreden wat natuurlijk niet lukte. Met Halloween werd er een trol losgelaten in het kasteel Ron en Harry hebben Hermelien toen gered hadden ze dit niet gedaan was ze waarschijnlijk dood geweest. Doordat Hermelien zelf zei dat ze achter de trol was aangegaan spaarde ze problemen uit voor Harry Potter en Ron Wemel. Hierdoor werd hun band alleen maar sterker.

 

Schooljaar 2 Harry Potter en de Geheime Kamer (het gehele boek)

In het tweede schooljaar werd Hermelien vaak gepest vanwege haar bloedstatus ze werd modderbloedje genoemd door Draco Malfidus. Ron wilde haar verdedigen en viel Draco Malfidus aan maar dit ging mis en de spreuk weerkaatste.

Ze was stiekem verliefd op de leraar van Verweer tegen de Zwarte Kunst dit kwam voor vele als een verrassing. Hermelien begon overal hartjes te tekenen op haar werk waar ze normaal zo ordelijk mee is. Het moment dat de Geheime kamer werd geopend was Hermelien steeds meer in de bieb te vinden ze begon vragen te stellen over de geheime kamer waardoor ze het boek meest potente toverdranken kreeg dankzij Professor Kist. Hierdoor heeft ze met de ingrediënten uit de kast van Professor Sneep een wisseldrank kunnen brouwen.

Tijdens het innemen van de wisseldrank ging het mis en kreeg Hermelien een staart en vacht ze had perongeluk de verkeerde haren in haar wisseldrank gestopt. Hierdoor heeft ze enkele weken in de ziekenzaal gelegen. Toen ze volledig hersteld was ging ze naar de bibliotheek en ontdekte ze hoe de Basilik zich verplaatste en scheurde dit uit het boek. Ze vertelde tegen twee meisjes dat ze via de spiegel om de hoek moesten kijken en redde hier twee levens mee. Zelfs werd ze voor de rest van het jaar versteend maar dankzij het papier wisten Ron en Harry wat ze moesten doen. De examens werden dat jaar gecanceld en daar was ze zeer teleur gesteld om.

 

Schooljaar 3 Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (het gehele boek)

Voor dat ze terug keerde naar Zweinstein kocht Hermelien een kat genaamd Knikkebeen. Dit gaf echter problemen omdat Knikkebeen achter Schurfie aan ging. (de rat van Ron) Dit jaar ontving ze dan ook een tijdverdrijver van Professor Anderling zodat ze alle vakken kon volgen zonder iemand er ook maar iets van wist (daarom bleef het ook geheim). Hermelien kreeg ruzie met Ron en Harry omdat Harry een Vuurflits ontving zonder te weten van wie deze kwam, Hermelien had wel een vermoeden en gaf dit door aan Professor Anderling. Die in haar beurt de vuurflits innam en liet onderzoeken. Ook kregen Ron en Hermelien opnieuw ruzie toen Ron dacht dat Knikkebeen Schurfie had opgegeten omdat deze vermist werd wat niet zo was uiteindelijk. Dit jaar ontdekte Hermelien ook dat Professor Remus Lupos Verweer tegen de Zwarte kunst een weerwolf was. Dit bevestigde hij ook. Echter verteld ze dit niet aan iemand omdat ze hem niet wilde veroordelen ze ontdekte dit door zijn boeman en door de uren die hij niet aanwezig was.

Hermelien, Ron en Harry willen kosten wat het kost Scheurbek redden de eerste keer konden ze niks doen. In de slaapzaal werd ron aangevallen door een grote zwarte hond die Ron door het gat van de beukwilg trok Hermelien en Harry slaagde erin om door het gat te komen en kwamen bij een tunnel uit die hun leidde naar het krijsend kot waar toen ook Sirius Zwarts en een paar andere aanwezig waren. Uiteindelijk bleek Sirius Zwarts onschuldig, Peter Peppeling was de verrader die zich kon veranderen als faunaat in de Rat van Ron. Dankzij de tijdverdrijver van Hermelien konden ze het leven van zowel Scheurbek en van Sirius Zwarts redden die beide ontsnapte met elkaar.

 

Schooljaar 4 Harry Potter en de Vuurbeker (het gehele boek)

Hermelien richtte dit jaar de Stichting S.H.I.T op Stichting Huiself, voor Inburgerin en Tolerantie dit zodat ze de huiselfen kon bevrijden. Ze dat hier goed aan te doen maar de meeste wilde hun omstandigheden zoals het nu was zo laten omdat ze het fijn vonden en niet beter wisten. Hierdoor werd ze nog minder populair dan dat ze eerst was. Mensen dachten dat het een grote grap was. Overal werden sokken en mutsen gevonden die Hermelien breidde de Huiselfen werden er gek van en stopte met het schoonmaken van de Griffoendor toren. Dobby negeerde dit en maakte de gehele toren schoon.

De naam van Harry Potter was in de vuurbeker terecht gekomen de meeste geloofden dan ook dat hij dit expres heeft gedaan. Alleen Hermelien geloofde dat Harry niks had gedaan en steunde hem door dik en dun en hielp hem waar ze kon. Dit jaar ging ze met de Zwerkbalspeler Viktor Kruml naar het Winterbal, hier trok ze met haar uiterlijk veel bekijks en waren er veel mensen jaloers op haar. Viktor Kruml was op haar gevallen omdat ze zo slim was en knap en het feit dat ze hem compleet negeerde trok hem aan. Met de tweede opdracht van het Toverbeker Toernooi werd ze dan ook een van de slachtoffers en werd ze op de bodem van het meer geplaatst en werd ze gered door Viktor Kruml die vroeg haar of ze met de zomer bij hem langs wilde komen (of ze dit gedaan gedaan heeft is onbekend). Er verscheen een artikel over Hermelien over hoe onbetrouwbaar ze was omdat ze zowel als met Viktor Kruml en Harry Potter flirtte.

 

Schooljaar 5 Harry Potter en de Orde van de Feniks (het gehele boek)

Hermelien werd dit jaar lid van de Orde van de Feniks ze was nog minderjarig. Dit jaar kwam Hermelien met een plan om een club op te richten genaamd De strijders van Perkamentus. Dit word een groot succes en een hoop leerlingen doen daar aan mee hierdoor leert ze haar spreuk voor haar Patronus te perfectioneren en ziet ze een Otter.

Ze maakte munten als communicatie middel en behekste iedereen die ook maar iets verklapte over de Groep dan zou er in puistenvorm Klikspaan komen te staan. Toen Omber hun groep had gevonden wilde ze Harry Potter straffen door middel van een spreuk Hermelien loog en lokte Omber het Verboden Bos in. Hier werd ze meegenomen door Faunaten. Later op het Dapartement van Mystificatie Vocht ze met de groep mee en raakte ze zwaar gewond door Antonin Dolochov Ze verstijfde 5 dooddoeners en herstelde volledig.

 

Schooljaar 6 Harry Potter en de Halfbloed Prins (het gehele boek)

In dit jaar deed Hermelien het S.L.I.J.M.B.A.L examen ze behaalde voor alle vakken Uitmuntend behalve Verweer tegen de Zwarte Kunsten hier kreeg ze een Boven Verwachting voor. Hermelien werd samen met Harry Potter uitgenodigd voor het clubje van Professor Slakhoorn genaamd de Slakkers, Ron was hier heel jaloers door. Harry liet Ron geloven dat hij Felix Fortunatis in zijn drinken had gedaan.

Hermelien geloofde dit terwijl dit niet waar was. Het flesje was gesloten en nog helemaal vol. Ron werd daardoor nog bozer dat ze niet in hem geloofde. Ron kreeg dit jaar een relatie met Belinda Bloom, Met het kerstfeest is ze dan ook om Ron jaloers te maken met Magnus Stoker gegaan. Het loopt uit de hand dat Hermelien een groepje vogels op Ron afstuurt om hem aan te vallen hierdoor praten ze helemaal niet meer met elkaar. Dit veranderde pas toen Ron in de ziekenzaal kwam te liggen door voedselvergiftiging. En steeds de naam van Hermelien mompelde. Het kwam weer goed tussen Ron en Hermelien en ze voelde zich weer goed toen ze bij elkaar waren.

 

Schooljaar 7 Harry Potter en de Relieken van de Dood (het gehele boek)

Dit schooljaar is Hermelien samen met Ron en Harry niet terug gegaan naar Zweinstein dit omdat ze op zoek waren naar alle gruzelementen en hoe ze deze moesten vernietigen. Aangezien Hermelien had geleerd hoe ze wisseldrank moest maken, kregen ze bij de Orde van de Feniks waar Hermelien bij zit de opdracht om Harry Potter van het huis van de Duffelingen te vervoeren naar het nest dit deed ze met 5 andere. Hermelien vloog als Harry op een terzieler. Rufus Schobbejak kwam lang om Hermelien Ron en Harry drie voorwerpen te geven als laatste wens van Albus Perkamentus. Hermelien Kreeg een boek met de verhalen van Baker de Bard dat geschreven was in oude runen.

Hermelien Ron en Harry moesten vluchten naar Grimboudplein 12 toen ze hoorde dat dooddoeners het ministerie hadden overgenomen aangezein ze het medaillon van Zwadderich moesten hebben gebruikte ze opnieuw wisseldrank om deze te stelen van Dorethea Omber. Zelf veranderde ze in Mafalda Rusela en uiteindelijk kregen ze het medaillon te pakken. Het Medaillon had een slechte invloed op hun en Ron verliet uiteindelijk de groep, hier was Hermelien heel verdrietig om. Hermelien is samen met Harry naar het graf van zijn ouders gereisd maar werden aangevallen door Nagini toen ze een historicus wilde bezoeken genaamd Mathilda Belladonna. Ze kon Harry redden en kwamen terecht in het woud. Hier kwam Ron terug met het zwaard van Griffoendor en vernietigde de medaillon hiermee. Hierdoor speelde zich het voorval af dat de liefde van Ron voor Hermelien bekend werd zonder dat Hermelien hier iets van af wist. Hermelien werd uiteindelijk samen met Ron en Harry uitgeleverd aan Bellatrix, die Hermelien martelde door de Crusiatusvloek. Ze werden door Dobby gered toen ze bij het nest aankwamen moest Hermelien het trauma verwerken. De Beker van Huffelpuf moesten ze nog zien te krijgen. Hermelien gebruikte wisseldrank om als Bellatrix naar goudgrijp te kunnen gaan maar deed veels te beleefd. Ze kwamen uiteindelijk in de kluis en ontsnapte op een draak met de juiste beker.

Ze keerde terug naar Zweinstein en richtte opnieuw de Strijders van Perkamentus op. Hermelien bemachtigde een basilisk tand en maakte hiermee de beker kapot. Toen ze in de Kamer van Hoge Nood op zoek waren naar de diadeem van Rowena Ravenklauw werden ze in de val gelokt door Draco Malfidus. De diadeem werd vernietigd in het vuur. Hier kwamen ze levend uit maar later maakte ze de dood van Fred Wemel mee, hier waren ze heel verdrietig om. Het laatste Gruzelement was dan ook Nagini de slang. Voldermort beval Nagini om Severus Sneep te doden. Harry Ron en Hermelien hebben de laatste woorden van Severus Sneep meegemaakt.

Na Harry zijn nep dood vocht Hermelien samen met Ginny Wemel en Loena Leeflang tegen Bellatrix van Detta. Hierbij vermoordde Bellatrix bijna Ginny, maar wist Molly het gevecht over te nemen en Bellatrix te vermoorden. Uiteindelijk hadden ze Voldemort overwonnen en kwam Hermelien er levend vanaf.
 

Latere Leven

Hermelien Wemel-Griffel trouwt uiteindelijk met Ron Wemel en krijgt twee kinderen genaamd Hugo en Roos Wemel. Beide kinderen gaan naar Zweinstein toe. Dit is ook te zien en te lezen in Harry Potter en de Relieken van de dood 19 jaar later. Ze zou voor het Ministerie gaan werken om de welzijn van magische wezens te controleren. (JKR) (RDH 19 jaar later)
 

Magische Capaciteiten

• Inpakken voor een lange reis.

• Verschijnselen

• Logica

Kijk eens naar deze personen