Draco Malfidus

Draco Malfidus

 

Naam: Draco Malfidus

Geslacht: man

Geboortedatum: 5 juni 1980

Bloedstatus: volbloed

Ras: tovenaar
 

Haar: blond

Ogen: grijs

Huid: bleek/wit
 

Toverstok: 25,4 cm, meidoorn, eenhoornhaar

School: Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus

Afdeling: Zwadderich
 

Ouders: Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus-Zwarts

Partner: Astoria Goedleers

Kinderen: Scorpius Malfidus
 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen H1

Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood H36

Acteur: Tom Felton
 

Algemeen

Draco Malfidus is de zoon uit de volbloed tovenaarsfamilie van Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus-Zwarts. Hij was een student op Zweinstein en werd door de sorteerhoed ingedeeld in Zwadderich. Harry Potter was gedurende zijn studententijd zijn grootste rivaal, wat nogal eens voor problemen zorgde. Hij werd zoeker van het Zwerkbalteam van Zwadderich nadat zijn vader erg gul was geweest. Lucius Malfidus had namelijk voor het hele team de nieuwe Nimbus 2001 gekocht (GK7).
 

Vroegere Leven

Draco was het enige kind van Lucius en Narcissa Malfidus. De familie Malfidus was erg rijk. Door zijn moeder was Draco eveneens een afstammeling van de familie Zwarts, omdat Narcissa de zus van Bellatrix was. Zoals de familie Zwarts (behalve Sirius Zwarts), werd ook de hele familie Malfidus al generaties lang in Zwadderich gesorteerd en hadden ook zij een grote afkeer tegenover iedereen die geen volbloed tovenaar was. Door zijn ouders werd Draco altijd ontzettend verwend; hij kreeg alles wat hij wilde hebben en dat moest altijd het beste van het beste zijn.
 

Schooljaren

Door de sorteerhoed werd Draco Malfidus, net zoals de rest van zijn familie, in Zwadderich gesorteerd. Dit wist hij zelf natuurlijk allang en daarom had hij ook geen twijfels om te gaan zitten. Zijn eerste ontmoeting met Harry Potter was echter voor zijn schooltijd. Hij ontmoette Harry namelijk bij Madame Mallekin, de winkel waar ze hun gewaden gingen halen, in de Wegisweg. Hij vertelde Harry dat hij zijn ouders wilde overhalen om dingen voor hem te kopen en dit liet Harry denken aan zijn verwende neefje waar hij een hekel aan had. Op het moment dat Draco Rubeus Hagrid zag door een raam, sprak hij absoluut niet vriendelijk over hem. Het leek alsof hij hem een slaaf vond van de school (SW5).

Op de Zweinsteinexpress (op 1 september 1991) introduceerde Draco zich voor het eerst aan Harry Potter. Hij vertelde de jongen dat hij beter vrienden met hem kon zijn dan met iemand zoals Ron Wemel, omdat hij overduidelijk een hekel had aan die familie. Harry vertelde hem daarna dat hij prima in staat was zijn eigen vrienden uit te zoeken, en dat leek Draco niet te kunnen waarderen (SW6).

De twee beste vrienden van Draco zijn natuurlijk Korzel en Kwast. Dit zijn twee jongens uit Zwadderich die haast nooit van de zijde van Draco te zien zijn. Ze zijn veel groter dan Draco, waardoor het net lijkt alsof ze zijn bodyguards zijn. Het is wel duidelijk dat Draco de leider van de groep is door hoe hij tegen ze praat en door de opdrachten die hij ze geeft.

Het is bekend dat Draco soms wat kleinzerig kan zijn en dit graag buigt tot zijn voordeel. In zijn derde jaar wordt hij door een hippogrief op zijn arm geslagen. Hij weet het voor elkaar te krijgen om hierdoor een week geen lessen te hoeven volgen, om anderen zijn huiswerk te laten doen en om het spelen van Zwerkbal te ontwijken (GA6). Daarnaast was hij niet bang om offensief taalgebruik toe te passen, want hij noemde mensen verschillende keren “Modderbloedje” en wist vaak mensen te kwetsen met zijn woorden (GK7).

Draco was ondanks dit alles een goede student, alhoewel hij zelf hoopte dat ze op Zweinstein zouden leren hoe je de zwarte kunsten toe moest passen en niet hoe je je er tegen moest verweren. Naast dat hij een goede student is, was hij ook een goede zoeker voor het zwerkbalteam van Zwadderich.

Op het moment dat zijn vader, Lucius Malfidus, in Azkaban zit, besluit Voldemort dat Draco een goede vervanging zou zijn als dooddoener voor zijn vader. Daarom moet Draco voor Voldemort allerlei dingen doen, wat ervoor zorgt dat iedereen in zijn omgeving ziet dat er iets anders is. Hij is bleker dan normaal en lijkt gewicht te verliezen (HBP22). Daarnaast zoekt hij zelfs gezelschap bij Jammerende Jenny, wat niet veel mensen ooit lijken te doen (HBP21).

Uiteindelijk gaat het zo ver, dat Draco het schoolhoofd moet vermoorden voor Voldemort (HBP27). Dit lukt hem echter niet en Severus Sneep doet het daarom voor hem, omdat hij aan Draco’s moeder heeft beloofd hem te beschermen (HBP2).

Voor zijn zevende jaar gaat hij weer terug naar Zweinstein als dooddoener, terwijl hij niet heel erg geliefd is bij Voldemort. Net als de rest van zijn familie wordt hij gepest door Voldemort, ondanks dat hun huis werd gebruikt als hoofdkwartier voor de dooddoeners en als gevangenis. Hij werd gedwongen om toe te kijken hoe Nagini, de slang van Voldemort, een leraar doodde en daarna opat (RD1).

Nadat het gevecht over was, en Voldemort eindelijk dood was, zaten de Malfidussen in de Grote Zaal van Zweinstein bij elkaar, blij dat ze nog leefden. Ze wisten niet meer zeker of ze nog welkom waren, omdat ze werden genegeerd door de rest van de mensen.
 

Latere Leven

Wat Draco Malfidus na Zweinstein is gaan doen, is onbekend. Wel is hij uiteindelijk getrouwd met Astoria Goedleers en zij kregen samen een kind, Scorpius Malfidus, die ze samen op 1 september 2017 voor de eerste keer op de trein naar Zweinstein hebben gezet.

Kijk eens naar deze personen