Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

 

Locatie: Zweinstein Kasteel Hooglanden Schotland Groot-Brittannië
Ontstaan in: 990 na christus
Gecreëerd door: Goderic Grifffoendor - Helga Huffelpuf - Rowena Ravenklauw - Zalazar Zwadderich
Huidige eigenaar: Niet bekend
Motto: Draco Dormiens Nunquam Titillandus - Kietel nooit een slapende draak

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
 
UITERLIJK
Ergens tussen de hooglanden in Schotland is dit prachtige kasteel te vinden. Met het zwarte meer aangrenzend. Genoeg groene velden, het zwerkbalveld en de kassen, ook zijn er meerdere bijgebouwen te vinden op het terrein. Ook is er een uilenvleugel aanwezig en de drie torens die je ziet zijn de Astronomie toren , Griffoendor toren en de Ravenklauw toren. Binnen in het kasteel zijn er 142 trappen aanwezig die ook nog eens kunnen bewegen
MAGISCHE CAPACITEITEN
Dreuzels kunnen het kasteel niet zien, zij zien alleen een rune met waarschuwingsborden. Ook kan er niet verschijnseld worden of verdwijnselen op en in het terrein. Behalve als de spreuk word opgeheft door het schoolhoofd. Ook werken elektrische apparaten niet op Zweinstein, behalve radio’s omdat deze magisch schijnt te zijn (JKR)
GESCHIEDENIS
In 990 na Christus is Zweinstein opgericht door twee tovenaars en twee heksen genaamd Goderic Griffoendor, Rowena Ravenklauw, Helga Huffelpuf en Zalazar Zwadderich.

Echter ontstond er ruzie tussen Zalazar Zwadderich en de andere oprichters omdat Zalazar alleen bloedzuivere leerlingen wilde toelaten. Griffoendor was het daar niet mee eens en voor Zalazar Zwadderich de school verliet heeft hij de geheime kamer gemaakt. (PM)

300 jaar later werd voor het eerst het toverschool toernooi gehouden waaraan Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus , Beauxbatons Academie en Klammfels instituut aan mee deden. Dit ging voor zes eeuwen door daarna is dit stopgezet omdat er teveel sterfgevallen waren. (PM)

1942-1943
De geheime kamer werd voor het eerst geopend door Marten Asmodom Villijn (Voldemort) en hierdoor werd voor de tweede keer getwijfeld aan de beveiliging van Zweinstein. Door de gebeurtenis werd Jammerende Jenny gedood, Marten Villijn heeft geprobeerd Hagrid er voor in te luizen, dit is niet gelukt (GKH13)

1991-1992 Harry Potter en de Steen der Wijze (het gehele boek)
In dit jaar begon Harry potter aan zijn eerste jaar aan Zweinstein hier ontdekte hij het geheim van de Steen der wijze samen met Ron wemel en Hermelien Griffel

Hierdoor kwam Harry potter ook voor het eerst weer in aanraking met Voldermort, die op dit moment op het achterhoofd van Professor Krinkel leefde. Professor Krinkel was diegene die de trol in Zweinstein heeft gelaten. Professor Krinkel probeerde de Steen der Wijzen te stelen.

1992-1993
De geheime kamer werd opnieuw geopend, door Ginny Wemel die behekst was door het dagboek van Marten Villijn. Later ontdekte Harry Potter meer over de dreuzelbeschermingswet en maakte hij het dagboek, wat een gruzelement was, stuk door middel van de tand van de basillisk. Hij vermoorde de basilisk met het zwaard van Griffoendor. (GK16, 17)

1993-1994 Harry Potter en de gevangen van Azkaban (het gehele boek)
Sirius Zwarts ontsnapt uit Azkaban en er zijn meerdere aanvallen in Zweinstein. Hierdoor ook onder andere op het schilderij van de dikke dame die de kamer van Griffoendor bewaakt. Tijdens de les fabeldieren gaat het mis. Draco Malfidus word aagevallen door scheurbek en daardoor staat het leven van scheurbek op het spel. Schurffie de rat van Ron speelt in dit jaar een belangrijke rol want Peter Pippeling is eigenlijk al die tijd vermomd geweest als rat. Sirius is terug gekomen om hem te vermoorden maar Peter ontsnapt uiteindelijk. Door middel van de tijdverdrijver redden ze het leven van Sirius en scheurbek omdat Sirius op scheurbek stapt en wegvliegt.

1994-1995 Harry Potter en de Vuurbeker
In dit jaar werd na een lange tijd het toverschool toernooi hervat, maar wel met meer veiligheidsmaatregelen. Ondanks dat krijgt professor ‘Dwaaloog’ Dolleman het voor elkaar om Harry potter zijn naam in de beker te doen. Na de ceremonie word dan ook getwijfeld aan Harry Potter of hij een bedrieger is. Carlo Kannewasser werd uiteindelijk gedood door Peter Pippeling als ze op de begraafplaats komen. Voldemort en Harry raken in een gevecht. Uiteindelijk weet Harry samen met het dode lichaam van Carlo te ontsnappen door middel van de Viavia. (VB12, 37)

1995-1996 Harry Potter en de Orde van de Feniks (door het gehele boek)
Na een ellende jaar met veel problemen werd uiteindelijk Dorethea Omber aangesteld als nieuw Schoolhoofd. Voor het plan om Albus Perkamentus van Zweinstein af te krijgen en dit lukte. In dit jaar richtte ook Harry en Hermelien De strijders van Perkamentus op. Toen bekend werd dat voldermort terug was werd Omber mee genomen door centaurs en keerde Albus Perkamentus terug als schoolhoofd op Zweinstein

1996-1997
In dit jaar werd Zweinstein bewaakt door schouwers. De trein werd aangevallen door dooddoeners en eentje viel Harry Potter aan. Draco Malfidus werd een nieuwe volgeling van Voldemort (niet vrijwillig) omdat hij dit moest doen voor zijn familie. Albus Perkamentus word vermoord door Severus Sneep. Omdat het nu onveilig werd op Zweinstein moest er beslist worden of Zweinstein open blijft. Door de dood van Perkamentus werd Minerva Anderling het nieuwe schoolhoofd. (HBP7, 27)

1997-1998-2017 Harry Potter en de Relieken van de dood (het gehele boek)
Severus Sneep word schoolhoofd en hierdoor kwam Voldemort aan de macht op Zweinstein. Er komen hele strenge regels, ook word voor elke nieuwe leerling mag komen de bloedzuiverheid getest. Ben je een dreuzeltelg word je niet toegelaten. In mei 1998 begint de slag om Zweinstein. Hier vallen veel doden zowel van de goede en de slechte kant. Severus Sneep overlijdt dan ook, Harry Potter dood dan uiteindelijk Voldemort. En uiteindelijk word Minerva Anderling weer schoolhoofd. Door de slag van Zweinstein is er heel veel schade aan Zweinstein zelf en is bijvoorbeeld het Zwerkbalveld afgebrand. De wederopbouw begint dan ook. Sommige leerlingen keren terug dat jaar om het schooljaar af te maken, zoals Hermelien Griffel. In 2017 gaan de kinderen van de studenten zoals Harry Potter en Ginny Wemel en de kinderen van Ron en Hermelien Wemel ook naar Zweinstein. En is bekend dat Marco Lubbermans uiteindelijk Leraar Kruidenkunde word. Hagrid blijft er ook nog steeds werken.
ALLE SCHOOLHOODEN OP EEN RIJ
Firminus Nigellus Zwarts (c. 1800s?)
Dina Deuvekater ( 1741 - 1768) (OP22)
Armando Waffelaar (c. 1940) (CS13, OP27)
Everard (datum onbekend) (OP21)
Diederik Fanielje (datum onbekend) (OP21, DH36)
Albus Perkamentus (c. 1970-1997)
Dorothea Omber(een paar maanden in 1996)
Severus Sneep (1997-1998) (DH33)
Minerva Anderling (1998 - voor september 2017) (DH30)
ALLE AFDELINGEN EN AFDELINGSHOOFDEN OP EEN RIJ
Griffoendor
- Goderic Griffoendor
- Albus Perkamentus
- Minerva Anderling

Huffelpuf
- Helga Huffelpuf
- Pomona stronk

Ravenklauw
- Rowena Ravenklauw
- Fillius Banning

Zwadderich
- Zalazar Zwadderich
- Hildebrand Slakhoorn
- Severus Sneep
HET OVERIGE PERSONEEL
Congierge
- Argus VIlder

Verpleegster
-Poppy Plijster

Jachtopziender
- Ogg - 1940-1968
- Hagrid - 1968-?

Zwerkbal
- Madame Hooch

Bibliotheek
- Irman Romella
DE HOOFDVAKKEN EN WIE DEZE GEEFT
Astronomie - Professor Sinistra
Voorspellend Rekenen - Professor Vector
Verzorging van fabeldieren - Professor staartjes - Hagrid 1993-1995 en van 1996-? - Professor Varicosus (tijdelijk van 1995- ?
Bezweringen - Professor Banning

Verweer tegen de zwarte kunsten
- Professor Quirinus Krinkel (1991-1992)
- Professor Smalhart (1992-1993)
- Professor Lupos (1993-1994)
- Barto Krenk Jr. (vermomd als Alastor "Dwaaloog" Dolleman) (1994-1995)
- Professor Omber (1995-1996)
- Professor Sneep (1996-1997)
- Professor Kragge (1997-1998)

Waarzeggerij - Professor zwamdrift - Professor Firenze
Kruidenkunde - Professor Strong - Professor Lubbermans - 2017-?
Geschiedenis van de Toverkunst - Professor kist

Dreuzelkunde
- Professor Krinkel (? - 1990)
- Onbekende mannelijke leerkracht (1990 - 1993)
- Professor Bingel (1993 - 1997)
- Professor Kragge (1997 - 1998)

Muziek - Professor Banning - Geeft les aan het koor
Toverdranken - Hildebrand Slakhoorn (? - 1981) (1996 - ?) - Severus Sneep (1981 - 1996)
Gedaanteverwisseling - Albus Perkamentus & Minerva Anderling
Verschijnselen - Wilco Draaisma
Vliegles - Madame Hooch
DE AFDELINGEN IN HET BIJZONDER
Griffoendor :
Je word toegelaten bij Griffoendor als je : Dapper bent durft en ridderlijk bent
De ingang van de leerlingenkamer bevindt zich op de zevende verdieping en is verborgen achter het portret van de dikke dame. Om in de leerlingenkamer te komen moeten je het juiste wachtwoord geven.
Symbool van een leeuw kleuren goud en rood.
Afdelingsgeest - Heer Hendrik van Malkontent tot Maling - Haast Onthoofde Henk.

Huffelpuf :
Je word toegelaten bij huffelpuf als je : Loyaliteit , hard werken eerlijkheid en acceptatie
Symbool : das kleuren geel en zwart.
Om in de leerlingenkamer te komen moeten de studenten, in plaats van een wachtwoord te geven, het ritme van "Helga Huffelpuf" op een stapel met vaten tikken.
Afdelingsgeest - de dikke monnik

Ravenklauw:
Je word toegelaten bij Ravenklauw als je : Intelligentie toont verstand hebt en creatief en veel wijsheid bezit.
Symbool : adelaar kleuren : blauw en Brons
De leerlingenkamer is gelegen in een hoge toren,. Om in de leerlingenkamer te komen moet je in plaats van een wachtwoord te geven, een raadsel oplossen, zoals "Waar gaan verdwenen voorwerpen heen?" en "Wat kwam er eerst, de feniks of het vuur?".
Afdelingsgeest - Helena Ravenklauw - De grijze Dame

Zwadderich:
Je word toegelaten bij Zwadderich als je : Sluwheid hebt en leiderschap kan vertonen en ambitie.
Symbool : slang kleuren : groen en zilver
De leerlingenkamer bevindt zich in de kerkers,en verborgen achter een stenen muur. Het wachtwoord om in de leerlingenkamer te komen tijdens het schooljaar van 1992-1993 was "bloedzuiver"
Afdelingsgeest - De bloederige Baron.

Kijk eens naar deze locaties