Goderics Eind

Goderics Eind

Naam: Goderics Eind
Locatie: Engeland

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen H1
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood H36

 
ALGEMEEN
Goderics Eind is een dreuzeldorp die gelegen is in Engeland. Door de geschiedenis heen is er veel geschiedenis van tovenaars opgebouwd in dit dorp. Het dorp werd vernoemd naar Goderic Griffoendor, dus het is vanzelfsprekend dat het dorp hiervoor een andere naam droeg. Deze is echter niet bekend, omdat het al zo lang bekend staat als Goderics Eind.

Het is eveneens de plaats waar Lily en James Potter woonden met hun zoontje, Harry. Het was hier waar zij vermoord werden door Heer Voldemort en waar Harry ervoor zorgde dat de heer van het duister zichzelf verzwakte (SW1). Vandaag de dag staan er verschillende monumenten ter herdenking aan deze gebeurtenissen in Goderics Eind (RD16, RD17).
GESCHIEDENIS
Het dorpje is meer dan duizend jaar oud wat valt af te leiden aan het feit dat het de geboorteplaats is van Goderic Griffoendor (RD16). Goderic is een van de oprichters van Zweinstein geweest samen met drie anderen (GK9).

Gedurende de jaren heeft Goderics Eind een aantal magische inwoners gehad. De begraafplaats zou namelijk vol met namen zijn van heksen en tovenaars (RD16). Ignotus Prosper, een van de drie broers uit verhalen van de Relieken van de Dood, ligt hier ook begraven en zijn Mantel van Onzichtbaarheid werd doorgegeven aan afstammelingen in het dorp. Hierdoor kwamen er steeds meer mensen naar Goderics Eind op zoek naar deze reliek (RD35).

In 1689 werd het Internationale Statuut van Geheimhouding getekend en vanaf dat moment doken tovenaars massaal onder. Tussen de mensen die in Goderics Eind hebben gewoond, zit de familie Perkamentus, Mathilda Belladonna en Lily en James Potter met hun zoontje Harry (RD16, RD17). Gellert Grindelwald heeft er ook een tijdje gewoond toen hij van Klammfels af was gestuurd. Hier leerde hij Albus Perkamentus kennen en kreeg hij een innige band met de man.

Het huis van Lily en James Potter, met een deel van het huis eraf geblazen, staat nog steeds als monument in het dorpje.

Kijk eens naar deze locaties