King's Cross

King's Cross

Naam: King’s Cross
Locatie: Londen
Ontstaan in: 1852
Gecreëerd door: Niet bekend
Huidige eigenaar: Niet bekend
Motto: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en het Vervloekte kind

 
UITERLIJK
Het King’s Cross station in Londen ziet eruit als een oud gebouw van bruinsteen, met ronde ramen en torentjes. Vanbinnen zien we vooral de sporen 9 en 10, omdat daar tussen perron 9¾ ligt.

Perron 9¾ is een groot perron met een bakstenen muren. Er staat op 1 september rond 11 uur de Zweinsteinexpres klaar.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Op deze locatie is een magische muur aanwezig. Dit gaat om de muur tussen platform 9 en platform 10. Als je als tovenaar recht op de muur tussen platform 9 en 10 afrent, dan ren je er als het ware door en kom je op perron 9¾. (SW6)
GESCHIEDENIS
In het noordwesten van Londen ligt Kings Cross Station, een Dreuzelstation dat een van de drukste is in de stad. Het is een heel gewoon station, met grote plastic nummers over elk spoor en bewakers die nog nooit van Zweinstein (SW6) hebben gehoord. Echter, elke 1 september, als de klok boven elf uur nadert (GK5) en de Intercity 125 naar platform negen (GA5) trekt, loopt er een menigte toverkinderen rond, met enorme koffers en gekooide uilen, die hun weg banen naar - en dan door - de massieve metalen barrière tussen platforms negen en tien (OF10).

Het station werd gebouwd door Dreuzels in de jaren 1850, en de Minister voor Toverkunst in die tijd, Ottaline Gambol, kwam op het idee om op magische wijze een platform te creëren in het nieuwe station dat toegankelijk was voor heksen en tovenaars die aan boord van de Zweinsteinexpres wilden stappen (Pm).

Na geraakt te zijn met de vloek van Voldemort in het Verboden Bos, bevond Harry Potter zich op een plek die vaag op Kings Cross leek - een "stop tussen leven en dood" (DH) - waar hij Albus Perkamentus ontmoette en sprak. Het Kings Cross dat Harry hier tegenkwam, was, zoals hij het omschreef, 'veel schoner en leeg', en zonder treinen. Zoals Perkamentus uitlegde, vond de ontmoeting "natuurlijk" geheel in Harry's hoofd plaats - "maar waarom zou dat in hemelsnaam betekenen dat het niet echt is?"(DH)

Als laatste komt King’s Cross voor in Harry Potter en het Vervloekte Kind, als Scorpius Malfidus en James Potter naar de Zweinsteinexpres worden gebracht door hun ouders. (JKR)

Kijk eens naar deze locaties