Tovertweelings Topfopshop

Tovertweelings Topfopshop

Naam: Tovertweelings Topfopshop
Locatie: Wegisweg 93 in London
Ontstaan in: In de zomer van 1996
Gecreëerd door: Fred & George Wemel
Huidige eigenaar: George Wemel & Ron Wemel
Slogan: U-No-Poo

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Het is een grote en kleurrijke winkel waar je de meest bijzondere producten kunt vinden die Fred & George Wemel zelf hebben bedacht en uitgevonden. Ze verkopen fopartikelen, grappen, nuttige nieuwigheden, artikelen voor Verweer tegen de Zwarten Kunsten en spijbelmuldozen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
De winkel zelf heeft geen magische capaciteiten, maar de spullen die erin verkocht worden daarentegen wel. Alles wat er te koop is, is namelijk magisch op zijn eigen manier. Later zal ik dieper op de producten ingaan die worden verkocht in de Tovertweelings Topfopshop.
GESCHIEDENIS
Toen Fred En George nog studenten op Zweinstein waren, waren ze al erg geïnspireerd om grappen en fopartikelen te produceren. Ze ontwikkelden deze producten toen nog in hun eigen kamer in Het Nest. Ze verkochten hun artikelen stiekem met de hulp van uilenpost. Hun moeder, Molly Wemel, was het in eerste instantie niet eens met het handeltje van Fred en George, niet alleen omdat de producten vaak ook gevaarlijk waren, maar ook omdat ze graag wilde dat zij een baan bij het Ministerie van Toverkunst zouden krijgen, net als hun vader. Maar Fred en George bleven altijd de ambitie houden om een fopshop te openen en luisterde dan ook niet naar hun moeder.

Om geld in te zamelen voor hun winkel, hadden Fred en George hun spaargeld ingelegd in een weddenschap met Ludo Bazuyn tijdens het WK Zwerkbal. Fred & George wonnen, maar Bazuyn betaalde de tweeling echter met Leprechaun-goud, dat na een paar uur verdween, hun spaargeld had weggevaagd en hun droom in gevaar gebracht.

Gelukkig kregen de tweeling een tweede kans, doordat ze het gewonnen geld van het Toverschool Toernooi van Harry Potter kregen wat hij had gewonnen. Harry gaf zijn 1.000 gewonnen galjoenen aan de tweeling, omdat hij ze wilde helpen hun droom waar te maken en het geld te kunnen gebruiken als hun startlening voor de winkel.

Tijdens hun laatste en onvoltooide jaar op Zweinstein in 1996, testte Fred en George veel van hun producten op studenten, en wilden ze bepalen of iedereen hetzelfde op hun producten reageerde. Griffoendor klassenoudste Hermelien Griffel was niet tevreden.

Nadat ze hun speciale vuurwerk op het schoolterrein hadden losgelaten om te rebellen tegen Dorothea Omber, vertrok de tweeling naar de Wegisweg om hun dromen te vervullen om een fopshop te openen, met de winst van het geld van het Toverschool Toernooi dat Harry Potter aan hen had gegeven. Voorafgaand aan hun vertrek boden ze een korting aan voor studenten van Zweinstein die zouden zweren hun producten te gebruiken om professor Omber te elimineren.

Argus Vilder verbood alle producten van Fred en George uit Zweinstein in 1996. Omdat er echter weinig aandacht was voor dingen die Vilder verbood, had dit weinig effect. Fred en George opende een filiaal op de Wegisweg kort nadat ze Zweinstein verlieten in april 1996. Ook waren ze van plan om Zonko’s Fopmagazijn in Zweinsveld over te kopen om hun bedrijf uit te breiden. Omdat de Zweinstein-beveiliging zodanig werd verhoogd dat alle Zweinsveld-reizen werden geannuleerd, zagen ze hier geen enkele reden toe. De tweeling was streng met hun bedrijf, dit was te zien toen ze een jongen bedreigden die een poging tot winkeldiefstal had gedaan en toen ze hun jongere broer Ron voor alle producten liet betalen, zonder vriendenprijsje toe te geven. Maar wel lieten ze Harry kosteloos alles meenemen wat hij wilde, wat kwam door het feit dat hij hun investeerder was.

Draco Malfidus kocht Peruviaans Instant Duister Gruis, wat hij later tegen het leger van Perkamentus zou gebruiken, iets waar Ron de tweeling kwalijk voor nam. Hun moeder, hoewel ze aanvankelijk hun droom niet goedkeurde, was blij te zien dat de tweeling zo'n succes en vreugde in hun carrière wisten te behalen.

Hoewel veel van hun producten bedoeld waren voor plezier en spelletjes, besloten ze toen het ministerie 500 Schildhoeden kocht voor bescherming van het personeel, hun producten uit te breiden naar een meer serieuze lijn van Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Ze maakten ook een bespotting van Heer Voldemort door een van de slogans van hun producten op het voorvenster te plaatsen: U-No-Poo (In plaats van You-Know-Who), waardoor hun moeder bang was voor hun levens, maar Ron moest er om lachen.

In de zomer van 1997 grepen de Dooddoeners de controle over het Britse Ministerie van Toverkunst. In het voorjaar van 1998 werd ontdekt dat de Wemels de voortvluchtige Harry Potter hadden geholpen en dat het gezin zich ondergedoken had. Hoewel ze gedwongen waren om de winkel op de Wegisweg te sluiten, bleven Fred en George hun producten via uilenpost verkopen terwijl ze bij hun tante waren. Fred en George hebben allebei gevochten in de Slag om Zweinstein, waar Fred tijdens een explosie omkwam tijdens een gevecht met Percy Wemel.

Na de oorlog
George bleef het bedrijf runnen na de dood van Fred, ondanks het feit dat hij het verlies van zijn tweeling nooit volledig had overwonnen. Twee jaar nadat Ron Schouwer werd, verliet hij de baan en begon hij zijn broer George te helpen met de winkel waar hij eigenlijk altijd al van had gehouden. Het is nog steeds een zeer succesvolle winkel, samen waren ze in staat Tovertweelings Topfopshop met succes om te zetten in een nog grotere geld-opbrenger.
PRODUCTEN
Zoals ik al eerder zei, zou ik nog terugkomen op de magische producten die in de Tovertweelings Topfopshop verkocht worden. Bij deze gaan we er wat dieper op een paar producten in:

Spijbelsmuldoos: De spijbelsmuldoos bevat diverse artikelen die de gebruiker ziek maakt, zodat hij/zij die dag kan spijbelen en niet naar de les hoeft. De gebruiker ondervindt vreemde bijwerkingen na het eten ervan. Van zwijmzuurtjes val je bijvoorbeeld flauw, van koortskrakelingen krijg je plotseling hoge koorts, van neusbloednoga’s krijg je enorme bloedneuzen en van braakbabbelaars moet de gebruiker overgeven. De smuldoos bevat slim genoeg ook ziektebestrijders tegen deze symptomen, zodat de gebruiker zich eerst ziek kan melden voor de les, en daarna “het hele lesuur leuke dingen kan gaan doen”.

Wemels Wonderbaarlijke Pyropakketten: Dit is vuurwerk waar niet mee te spotten valt. Bij iedere poging om het vuurwerk magisch te laten verdwijnen, vermenigvuldigt het zich tienvoudig. Wanneer twee typen elkaar raken, vormt zich nieuw vuurwerk. Er zijn twee varianten van deze Pyropakketten namelijk de Boembox voor Beginners (5 galjoenen) en de Exploffers Deluxe (20 galjoenen).

Alarmisthoorn: Wanneer je deze laat vallen, beweegt hij over de vloer terwijl het een hard gillend geluid maakt. Dit is natuurlijk de perfecte afleidingsmethode.

Kanarie Kano’s: Deze snoepjes veranderen de gebruiker tijdelijk in een kanarie.

Ton Tong Toffees: Deze toffees laten de tong van de eter heel snel groeien tot het moment dat er een tegenspreuk op wordt uitgesproken.

Eetbare Duistere Tekens: Deze eetbare Duistere Tekens maken iedereen die ze eten ziek.

Hangoren: Dit is een handig middel om mensen of stemmen af te luisteren die aan het einde van de andere Hangoor te horen zijn. Ze zijn bijvoorbeeld vooral handig om te gebruiken om mensen achter gesloten deuren af te luisteren. Het werkt helaas niet bij deuren die zijn voorzien van een Fnuikspreuk.

Hoofdeloze Hoeden: Deze hoeden maken het hoofd van de drager onzichtbaar waardoor het lijkt dat de drager onthoofd is.

Verplaatsbaar Moeras: Dit is eigenlijk precies wat de naam al zegt, een moeras die je kan maken op de plaats die je zelf wilt.

Ganzenveren: De Tovertweelings Topfopshop heeft een collectie ganzenveren. Sommige kunnen bijvoorbeeld zichzelf vullen, of de geschreven tekst controleren op spelling.

Fopstokken: Deze toverstokken veranderen in onverwachte objecten zodra je ermee zwaait, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw toverstok ineens in een rubberen kip veranderd.

Diverse liefdesdranken: Deze drankjes maken de drinker voor een bepaalde tijd verliefd op de gever van het drankje.

Gepatenteerde Zwijmelbezweringen: Dit zijn bezweringen waarmee je opgaat in een enorm realistische dagdroom die ongeveer een half uur duurt.

Gegarandeerd Supersnelle Pukkelpoetser: Een zalfje tegen alle soorten puisten, mee-eters, steenpuisten enz.

Ukkepulken: Ukkepulken zijn kleine pluizige beestjes.

Schildhoeden: Hoeden die voorzien zijn van een schildspreuk.

Kijk eens naar deze locaties