Het Verboden Bos

Het Verboden Bos

Naam: Verboden Bos
Locatie: Ten oosten van het kasteel van Zweinstein

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, H8
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H34

 
UITERLIJK
Het Verboden Bos is gelegen aan de oostkant van het kasteel van Zweinstein. Het is een groot, donker bos die verboden is voor leerlingen van de toverschool. Behalve tijdens bepaalde lessen van Verzorging van Fabeldieren (OF21) of wanneer studenten straf hebben gekregen (SW15, RD15).

Het bos is bezaaid met bomen van allerlei soorten; beuk (SW13), eik (SW15, GK15, OF28), den (OF30), esdoorn (GK15) en taxusboom (OF21) worden genoemd, maar ook onkruid zoals boekweit en doornen (OF30), maar in het bos zijn er ook een aantal paden en open plekken. Wanneer men van het pad afwijkt, is het bos haast onbegaanbaar alhoewel mensen er doorheen zijn gegaan en wezens zoals grote Acromantula’s en een Ford Anglia hebben dit eveneens voor elkaar gekregen.

In dit bos wonen een hoop verschillende soorten dieren en wezens. Alles wat wild en gevaarlijk is, zoekt een plek in dit bos.

Delen van het bos maken deel uit van het grondgebied van Zweinstein, maar die uit het zicht van het kasteel liggen. Rubeus Hagrid heeft bijvoorbeeld een deel van dit bos gebruikt om een stal te maken voor de hippogriefen (GA6) en de draken voor de eerste opdracht van het Toverschool Toernooi werden ook in dit deel gestald (VB19). Het huisje van Hagrid ligt aan de rand van het Verboden Bos.
GESCHIEDENIS
Gedurende de Slag om Zweinstein gebruikte Heer Voldemort het nest van de Acromantula’s als basis. De dooddoeners jaagden de Acromantula’s weg en zorgde ervoor dat ze aan de kant van Voldemort zouden gaan vechten. Op deze plek zou Harry Potter zichzelf later opofferen (RD34, 36).
DIEREN/WEZENS
In het Verboden Bos leven allerlei dieren en dingen. Hieronder vind je een lijst van dingen die in het Verboden Bos leven:

Acromantula’s: een bekende Acromantula was Aragog. Aragog was een huisdier van Hagrid die Harry Potter in zijn tweede leerjaar leerde kennen (GK15). Aragog leefde samen met Mosag en hun kinderen in een groot nest in het bos totdat Aragog overleed (HBP22).

Centaurs: minimaal 50 centaurs leven in het Verboden Bos (OF33). Zoals typisch is voor centaurs, vermijden de meesten contact met mensen. Ze mixen zich niet in de gebruiken en gewoontes van mensen en houden zich erg afzijdig.

Eenhoorns: dit zijn ontzettend krachtige magische dieren die in het bos leven. Het zijn erg snelle dieren en zijn niet vaak gewond. In de lente van 1992 vond Hagrid een dode eenhoorn in het bos en hij vroeg zich af wie dit had kunnen doen (SW15).
BEZOEKEN AAN VERBODEN BOS
In de lente van 1992 volgde Harry Severus Sneep om een gesprek af te luisteren tussen Sneep en Krinkel (SW13).

Op 26 mei 1992 gingen Harry, Hermelien, Marcel en Draco naar het Verboden Bos omdat ze na moesten blijven. Dit was het moment waarop ze de dode eenhoorn in het bos vonden (SW15).

Op 24 mei 1993 volgden Harry en Ron een spoor van spinnen richting het Verboden Bos waar ze uiteindelijk Aragog tegenkwamen (GK15).

Op 22 november 1994 neemt Hagrid Madame Mallemour mee naar het Verboden Bos om haar de draken voor het Toverschool Toernooi te laten zien (VB19).

In november van het jaar 1995 nam Hagrid de leerlingen mee tijdens een les van Verzorging van Fabeldieren om terzielers te bestuderen (OF21).

In mei van het jaar 1996 nam Hagrid Harry en Hermelien mee om Groemp te ontmoeten (OF30).

In het midden van juni 1996 nam Hermelien Harry en Omber mee naar het Verboden Bos terwijl ze extra veel lawaai maakten om de aandacht van de centaurs te trekken, Groemp beschermde Harry en Hermelien tegen de centaurs. Ginny, Loena, Marcel en Ron hadden ze gevolgd en gingen allemaal op een terzieler achter Sirius aan om te kijken of alles goed was (OF33). Perkamentus vertelde later dat Sneep na het kijken of het goed ging met Sirius, hij naar Harry op zoek ging in het Verboden Bos (OF37).

Kijk eens naar deze locaties