Odius & Oorlof

Odius & Oorlof

Naam: Odius & Oorlof
Locatie: Verdonkeremaansteeg, nummer 13B (JKR)
Huidige eigenaar: Odius en Oorlof

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer H4
Laatste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins H20

 
UITERLIJK
Odius & Oorlof is een winkel die te vinden is in de Verdonkeremaansteeg in de Wegisweg. Het is een winkel die zich heeft gespecialiseerd in het kopen en verkopen van “objecten met ongebruikelijke en krachtige eigenschappen” (HBP20), maar bovenal items die “ongebruikelijk en antiek” (JKR) zijn. De winkel is redelijk groot, stoffig en slecht verlicht, met een grote stenen open haard (GK4), en staat bekend voor de vele bezoeken van families zoals de familie Malfidus (GK4, HBP6). De eigenaren van de winkel, Odius en Oorlof, staan er om bekend dat ze gladde praatjes hebben waardoor ze magische objecten vaak voor veel minder dan de waarde kunnen kopen, en verkopen ze dan voor veel meer (GH4, HBP13).
GESCHIEDENIS
Op het moment dat Marten Vilijn afstudeerde aan Zweinstein verbaasde hij veel leraren door een baan te nemen bij Odius & Oorlof, maar zij namen hem maar al te graag aan doordat hij mensen makkelijk kon overhalen om hun zeldzame items aan hen te verkopen. De leraren van Zweinstein wisten niet dat hij dit baantje wilde om op die manier dichter bij deze krachtige voorwerpen te zijn, omdat hij op dat moment al aan zijn horcruxen dacht.

Toen Tom een huisbezoek bracht aan Orchidea Smid liet zij hem twee voorwerpen zien die ze in bezit had: de beker van Huffelpuf en het amulet van Zwadderich. Op het moment dat hij deze voorwerpen zag, vermoordde hij Orchidea en verdween met de items (HBP13).

Harry Potter heeft de winkel ook twee keer bezocht; eerst toen hij slechts twaalf jaar oud was en per ongeluk in de winkel kwam door brandstof, omdat hij niet duidelijk genoeg sprak. Tijdens dit bezoekje aan Odius & Oorlof zag hij Lucius en Draco Malfidus spullen verkopen in de winkel (GK4). Vier jaar later kwam Harry Draco weer tegen in de winkel. Ditmaal omdat de jongeman de Verdwijnkast wilde kopen en hierbij meneer Odius bedreigde, alhoewel Harry op dat moment niet wist wat Draco gekocht had. Hier kwam hij pas enkele maanden later achter (HBP6).

Kijk eens naar deze locaties