Klammfels

Klammfels

 

Naam: Klammfels Instituut
Locatie: Een kasteel in Noord-Europa
Gecreëerd door: Nerida Vulchanova

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker, H11
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H18

 
UITERLIJK
Klammfels in gevestigd in een kasteel, net als Zweinstein. Echter heeft Klammfels maar vier verdiepingen, ondanks dat het aantal studenten hoger is dan op Zweinstein (PM). Het terrein van de school zou erg groot zijn en zou meren en bergen bevatten (VB23).
MAGISCHE CAPACITEITEN
De school zou onvindbaar zijn voor anderen. Voor dreuzels omdat het een spreuk heeft, net als Zweinstein, waardoor ze er vandaan blijven. Voor andere tovenaars zou het echter ook onvindbaar zijn (VB11, VB23). Bezoekers van Klammfels moeten hun geheugen laten aanpassen zodat ze de locatie van de school niet kunnen verklappen (PM).
GESCHIEDENIS
Klammfels is opgericht door Nerida Vulchanova, een machtige heks uit Bulgarije. Haar dood was ‘’mysterieus’’ (PM). Degene die haar hierna overnam was Harfang Munter. Hij was degene die ervoor heeft gezorgd dat Klammfels zijn reputatie als school voor de Zwarte Kunsten behaalde (PM). Dit kwam voornamelijk omdat hij de studenten wilde leren om te duelleren en omdat de focus tijdens de lessen erg lag op magie die gebruikt kon worden tijdens gevechten. Dit is nog steeds een groot deel van het curriculum (PM).

Deze reputatie zette zich alleen maar voort toen een oud-dooddoener het stokje overnam van Munter, Igor Karkarov. Onder zijn leiding zou het zo zijn dat Klammfels geen leerlingen aannam die een andere bloedstatus hadden dan volbloed (VB11). Karkarov zou een egoïstisch man zijn geweest met weinig principes. Hij bracht angst en intimidatie mee en veel ouders haalden dan ook hun kinderen van school toen hij schoolhoofd was (PM). Karkarov is gevlucht in 1995, toen Voldemort herrezen was.

Er is hierna niet meer bekend over de school of het schoolhoofd.
STUDENTEN
Er zijn een aantal getalenteerde studenten geweest die aan deze school van hun opleiding hebben genoten.

• Gellert Grindelwald (RD18) - Gellert was altijd al erg geïnteresseerd in de Zwarte Kunsten en dit was dan voor hem ook dé school om heen te gaan. Hij heeft in zijn tijd op Klammfels het teken van de Relieken van de Dood in één van de muren gekrast, waar het nu nog steeds te vinden is (RD8).

• Viktor Kruml - Een Bulgaarse jongen die heeft meegedaan aan het Toverschool Toernooi. Hij is ook een erg getalenteerd internationaal zwerkbalspeler (GF15, PM).
FEITJES
• Lucius Malfidus wilde zijn zoon Draco in eerste instantie naar Klammfels sturen, maar Narcissa, zijn vrouw, dacht dat het te ver weg was (VB11).

• Ondanks dat Klammfels altijd geassocieerd wordt met donkere magie, is er ook voor hen een grens. Gellert Grindelwald werd van school gestuurd door zijn experimenten met zwarte magie (RD18).

Kijk eens naar deze locaties