Grimboudplein 12

Grimboudplein 12

Naam: Grimboudplein 12
Locatie: Londen
Eerste eigenaar: Een dreuzel en daarna de voorvader van de familie Zwarts
Huidige eigenaar: Harry Potter
Functie: Hoofdkwartier van de Orde van de Feniks

Eerste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Het huis is heel erg bijzonder en zit tussen twee huizen ingeklemd. Het huis komt op magische wijze tevoorschijn. Het heeft een zwart hek en op de deur zit een zilveren deurklopper in de vorm van een gedraaide slang. Er zit geen handvat aan de deur en met een tik op de deur gaat de deur open. Voordat het huis schoon werd gemaakt stonk het heel erg naar vocht en schimmel. Het huis zelf ziet er heel erg vervallen uit; behang dat in stukjes aan de muur hangt, oud vloertapijt en alles zit onder stof en spinnenwebben voor het werd schoongemaakt.

Op de begane grond hangen diverse schilderijen, waarvan eentje in het bijzonder en dat is Walburga Zwarts. Ze begint ook te schreeuwen als er een ‘’modderbloedje’’ in het huis te vinden is. Ook is er een keuken aanwezig en een kelder.

Op de eerste verdieping naast de trap hangen er planken met onthoofde Huiselfen. Deze Huiselfen hebben allemaal gediend en krijgen dan een ‘’ere plaats’’ aan de muur.

Hier is ook de salon te vinden waar je het wandkleed met de stamboom van de Familie Zwarts kan vinden (zie foto onderaan). Ook zijn hier drie kamers te vinden waar uiteindelijk Ginny en Hermelien hebben geslapen en er een badkamer te vinden is.

Op de tweede verdieping is er maar één kamer te vinden. In het vijfde boek, Harry Potter en de Orde van de Feniks, sliepen daar Harry en Ron. In die kamer hangt ook een schilderij van het oud-schoolhoofd; Firminus Nigellus Zwarts. De derde verdieping is niet veel over bekend. Hier schijnt een oude kast te zijn die Harry, Ron en Hermelien moesten opruimen.

De vierde verdieping is waar de kamers van Sirius Zwarts en Regulus Zwarts te vinden waren. Bij de kamer van Regulus hangt een bordje met de woorden: Do Not Enter Without the Express Permission of Regulus Arcturus Black. De kamers zagen er beide onwijs verschillend uit, maar hier werd niet over gesproken in de boeken.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Dreuzels kunnen het huis niet zien en alleen doormiddel van een tik met een toverstok kan het huis tevoorschijn komen. De deuren worden geopend doormiddel van een tik op de deur met een toverstok. (OF4)
GESCHIEDENIS
Het huis was oorspronkelijk van een dreuzel. Een van de voorvaders van de familie Zwarts heeft dan ook de dreuzel ‘’overreden’’ zodat hij het huis kon bemachtigen (JKR).

Sirius en Regulus Zwarts groeiden hier op tot Sirius wegliep van huis toen hij 16 was (OP6). Zowel Rugulus als Orion stierven in 1979 waardoor alleen Walburga en Knijster de Huiself alleen achterbleven (RD10). Nadat Walburga in 1985 stierf, bleef Knijster voor het huis zorgen. Sirius erfde uiteindelijk het huis ook al was hij van de stamboom afgegooid, maar nooit onterft. Omdat Sirius in Azkaban zat, stond het huis tien jaar leeg met alleen Knijster nog eeuwig trouw in het huis (OF6).

Harry Potter en de Orde van de Feniks. (OF4) (OF9) Toen Voldemort in 1995 terugkwam, werd de Orde van de Feniks opnieuw opgericht. Sirius heeft toen toestemming gegeven om het huis te mogen gebruiken als nieuwe hoofdkwartier. In de zomervakantie hebben de Familie Wemel, Sirius en Harry Potter het huis schoongemaakt.

Toen Sirius Zwarts stierf in 1996 erfde Harry Potter het huis. Eerst waren ze bang dat het huis naar het familielid Bellatrix van Detta zou gaan, maar uiteindelijk was dit niet het geval (HBP3).

In 1993 verbleven in de zomer Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel enkele weken in het huis verscholen voor het Ministerie van Toverkunst. De Orde van de Feniks was toe vertrokken omdat ze dachten dat Severus Sneep Albus Perkamentus had verraadden. Ze verlieten het huis, maar blokkeerden het wel met spreuken, zodat Severus Sneep geen toegang kon krijgen (RD6, RD9, RD12).

Er is geen informatie meer over Grimboudplein 12 te vinden na de val van Voldemort. Aangezien Harry Potter het huis erfde, zouden Harry Potter en Ginny Wemel hun gezin daar hebben kunnen opvoeden, maar hier is niks over bekend.
STAMBOOM DE FAMILIE ZWARTS

Kijk eens naar deze locaties