Het Krijsende Krot

Het Krijsende Krot

Naam: Krijsende Krot
Locatie: Zweinsveld

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, H8
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H32

 
UITERLIJK
Het Krijsende Krot is een ware trekpleister van Zweinsveld. Zelfs overdag ziet het er namelijk griezelig uit! Het heeft dichtgespijkerde ramen en een verwilderde, sombere tuin. De ingangen zijn hermetisch afgesloten en ook de spoken van Zweinstein willen niet in de buurt van deze plek komen. Van buiten kan er niet naar binnen worden gekomen, behalve via de speciale ingang, maar Fred en George Wemel hebben het toch geprobeerd (GA14).

Er is een geheime ingang naar het Krijsende Krot te vinden bij de beukwilg op het terrein van Zweinstein (GA17). Wanneer je aan het einde bent van deze gang, kom je in een stoffige kamer terecht. Het behang is gescheurd en er zitten overal vlekken op de vloer. Daarnaast is elk stukje meubilair beschadigd in het huis waardoor het lijkt alsof iemand het huis kort en klein heeft geslagen. Het hele huis beweegt, waardoor het lijkt alsof het hele huis leeft.

Aan de rechterkant vind je een deur die naar een trap gaat. Die trap leidt naar boven waar eveneens alles flink bestoft is. Eenmaal boven tref je een overloop en een deur. Achter deze deur zit nog een kamer met een groot hemelbed en stoffige gordijnen.
GESCHIEDENIS
In het verleden werd het Krijsende Krot gebruikt door Remus Lupos op de dagen dat hij weerwolf werd zodat hij veilig kon transformeren en geen studenten zou lastigvallen (GA18). Hier is het huis zelf ook voor gebouwd, omdat Lupos hier alles kapot kon maken als hij transformeerde.

Het was ook in deze tijd dat Harry Potter Sirius Zwarts voor het eerst ontmoette. Ook dit was in het Krijsende Krot, want hier zat de ontsnapte man een tijdje ondergedoken (GA18).

Later zou het Krijsende Krot ook als plaats delict dienen voor de moord op Severus Sneep door Heer Voldemort (RD32).

Kijk eens naar deze locaties