Het Nest

Het Nest

Naam: Het Nest
Locatie: Ottery St. Catchpole, Devon, Engeland
Ontstaan in: Onbekend
Gecreëerd door: Molly en Arthur Wemel
Huidige eigenaar: Molly en Arthur Wemel

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Het Nest had een kleine voortuin met een garage, waarin de Ford Anglia en Dreuzelvoorwerpen van Arthur Wemel opgeslagen stonden. Ook was er een kippenhok waar de kippen van de Wemels woonden. Een bordje met het opschrift 'Het Nest' stond bij de ingang. De achtertuin heeft een bezemschuurtje en een grote tuin met een vijver vol kikkers. Ook hadden de Wemels last van veel kabouters, waardoor ze die vaak moesten verwijderen. Een boomgaard hoorde ook bij Het Nest, waar de Wemel kinderen vaak oefenden met Zwerkballen. Een maisveld lag vlakbij de boomgaard en daar kunnen enkele vijvertjes gevonden worden.
VERDIEPINGEN EN KAMERS
Het huis van de Wemels bestaat uit meerdere verdiepingen en iedere verdieping bevat meerdere kamers.

Begane grond: Hier zijn de keuken, de wasruimte en de woonkamer gevestigd. De keuken was het hart van het huis, waar iedereen samenkwam om te eten. Ook had de keuken een grote open haard. Er stond een tafel met 8 stoelen en een klok met een wijzer die dingen aangaf zoals 'tijd om de kippen te voeren'. Een kleine wasruimte was ook te vinden op de begane grond. De woonkamer was vrij ruim en gezellig, met meerdere banken en stoelen. Ook hier was een open haard te vinden en mevrouw Wemels welbekende klok met 9 wijzers, voor ieder familielid eentje, was ook te vinden in de woonkamer.

Eerste verdieping: Ginny's slaapkamer. Haar kamer was klein maar licht. Het raam keek uit over de boomgaard en ze had haar kamer gedecoreerd met posters van de Witte Wieven en de Holyhead Harpies. Hermelien Griffel sliep vaak in Ginny's kamer als ze in Het Nest verbleef.

Tweede verdieping: Fred en George's slaapkamer. Ook deze kamer was niet heel groot maar werd gedeeld door de tweeling. Er waren vaak ontploffingen uit hun kamer te horen en bleef ruiken naar buskruit, ondanks de pogingen van mevrouw Wemel om de geur te verbloemen. Ze voerden hun experimenten voor de Tovertweelings Topfopshop uit in hun eigen kamer tot ze in 1996 een appartement boven de winkel kregen.

Ook Percy's slaapkamer is op de tweede verdieping. Zijn kamer keek uit over de tuin, en Percy vond het ontzettend vervelend om een verdieping te delen met de tweeling. Hij wilde graag rust en vrede, niet de constante knallen uit de kamer van Fred en George. Na zijn vertrek en ruzie met zijn familie werd zijn kamer gebruikt door Fleur en Gabrielle Delacour voor de bruiloft van Fleur en Bill.

Derde verdieping: Bills (en Charlies) slaapkamer. Vermoedelijk deelden ze vroeger een kamer maar Charlie was bijna niet thuis. Als Charlie wel bij Het Nest was, deelde hij met Bill. Soms sliepen er gasten in deze kamer.

Vierde verdieping: Arthur en Molly's slaapkamer.<

Vijfde verdieping: Rons slaapkamer. Zijn slaapkamer was klein en helemaal behangen met het oranje van de Chudley Cannons, Rons favoriete Zwerkbalteam. Harry Potter sliep hier als hij in Het Nest verbleef.

Zolder: De piepkleine zolder was de verblijfplaats van de Grauwel van de familie Wemel. Hij werd meer als huisdier beschouwd dan iets anders en vond het leuk om op de pijpen van het huis te slaan als hij het te stil vond in Het Nest.
GESCHIEDENIS
Het Nest begon als kleine varkensstal, waar Arthur en Molly na hun huwelijk introkken. Omdat de familie langzaam groter werd naarmate ze meer kinderen kregen, werden er op het bestaande huis steeds meer verdiepingen gebouwd. In de jaren 90 was het huis meerdere verdiepingen hoog met vier of vijf schoorstenen op het dak. Het geheel leek bij elkaar en omhoog gehouden te worden door magie, omdat het zo schots en scheef was. Ondanks dat de Wemels zo arm waren schaamden zij zich niet voor hun huis. Het was altijd open voor bezoekers en de sfeer was goed en verwelkomend.

Kijk eens naar deze locaties