Kamer van Hoge Nood

Kamer van Hoge Nood

Naam: Kamer van Hoge Nood
Locatie: Zevende verdieping, Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Huidige eigenaar: Het schoolhoofd van Zweinstein

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker, H23
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, H31

 
UITERLIJK
De kamer verandert constant. Waarin de kamer verandert, ligt aan degene die iets heel erg hard nodig heeft.
MAGISCHE CAPACITEITEN
De kamer van Hoge Nood zit vol magie. Allereerst is de kamer onzichtbaar voor iedereen die hem niet nodig heeft. De kamer verschijnt pas wanneer je in hoge nood bent en je een duidelijk beeld hebt van wat je nodig hebt. De kamer past zich dan aan aan jouw wensen (PM). Daarnaast kon zelfs de sluipwegwijzer niet aantonen wie er in de kamer van hoge nood zat (PM).
GESCHIEDENIS
Het is niet duidelijk wanneer de kamer van Hoge Nood is ontstaan. Er zijn speculaties dat deze kamer gelijktijdig met de rest van Zweinstein is gemaakt, maar dit is nooit bevestigd. De ingang van de kamer is in de hal op de zevende verdieping, tegenover het schilderij waarop trollen ballet aan het oefenen zijn. De kamer staat ook wel bekend als ‘’de kamer van Komen en Gaan’’.

De kamer van Hoge Nood is door de jaren heen meerdere keren gebruikt, maar de laatste keer zou wel eens het einde voor de kamer kunnen betekenen. Tijdens de Slag om Zweinstein was er een duel in de kamer van Hoge Nood tussen Draco Malfidus, Victor Korzel, Karel Kwast en Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. Harry Potter was de kamer ingegaan op zoek naar een gruzielement van Heer Voldemort. Echter steekt Korzel duivelsvuur aan in de hoop om Harry, Ron en Hermelien tegen te houden. Duivelsvuur vernietigt alle voorwerpen in de kamer en hierdoor overlijdt hij zelf ook. Het is onduidelijk of het duivelsvuur de kamer onbruikbaar heeft gemaakt (RD31).
GEBRUIK
Er is door de jaren heen een aantal keer gebruik gemaakt van de kamer van hoge nood.

• Albus Perkamentus, hij had de kamer nodig voor een hoognodig toiletbezoek. Toen hij de kamer opende zag hij een hele ruimte vol met toiletten (VB23).

• Fred en George Wemel hebben de kamer gebruikt om Margus Vilder, de conciërge, te ontlopen. De kamer veranderde in dit geval in een bezemkast (OF18).

• Margus Vilder heeft zelf ook gebruik gemaakt van de kamer. Voor hem veranderde de kamer in een ruimte vol met extra schoonmaakspullen toen die van hem leeg waren (OF18).

• Dobby brengt de huiself Winky hier nadat deze weer eens teveel boterbier heeft gedronken. In dit geval bevat de kamer middelen tegen de effecten van boterbier en een bed gemaakt voor een elf (OF18).

• Harry Potter gebruikt deze ruimte voor de geheime lessen van de Strijders van Perkamentus. Dan verandert de ruimte in een grote kamer met boekenkasten, kussens en zelfs een fluitje (OF18).

• Draco Malfidus gebruikt deze kamer ook. Hij komt in de ‘’rommelkamer’’ van de kamer. Hier is een heleboel rommel opgeslagen van leerlingen en personeel van Zweinstein dat iets te verstoppen had. Draco is hier bezig met het maken van de Verdwijnkast waarmee de dooddoeners later het kasteel binnen kwamen (HBP21).

• Harry Potter gebruikte deze kamer ook om zijn versie van Toverdranken voor Gevorderden te verstoppen die van de Halfbloed Prins was geweest. Ook hij kwam in de rommelkamer terecht (HBP24).

• Sybilla Zwamdrift gebruikt de kamer om haar lege sherry flessen op te slaan (HBP25).

• De Strijders van Perkamentus gebruiken de kamer om in te slapen. De kamer deed in dit geval denken aan de cabines van een schip. Er waren hangmatten, de muren waren van hout en er hingen vlaggen van alle afdelingen, behalve Zwadderich. Deze ruimte stond in verbinding met Zweinskop en veranderde iedere keer waar de leerlingen uit kwamen in het kasteel (RD29).

Kijk eens naar deze locaties