Klein Zanikem

Klein Zanikem

Naam: Klein Zanikem
Locatie: Surrey, Engeland
Ontstaan in: Ergens voor 1066
Gecreëerd door: Onbekend
Huidige eigenaar: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Klein Zanikem is een dreuzel dorpje in de stad Surrey. Dit dorp heeft verschillende straten die voornamelijk verticaal of horizontaal lopen en er staan veel dezelfde huizen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
In 1981 werd Harry Potter door Rubeus Hagrid bezorgd op de motor van Sirius Zwarts. Hij werd door Albus Perkamentus op de deurmat van de Duffelingen gelegd die waren uitgekozen om voor Harry te zorgen. Tot zijn 11e verjaardag in 1991 werd hij in de gaten gehouden door Arabella Vaals, een snul die deze opdracht van Perkamentus had gekregen. Dit deed ze met haar Kwistels voor de Orde van de Feniks.

Op zijn elfde verjaardag kreeg Harry hier brieven als uitnodiging om naar Zweinstein te gaan. Deze werden verstuurd door Minerva Anderling. De Duffelingen hielden deze brieven echter voor hem achter.

Elk jaar gebeurde er wel iets in Klein Zanikem dat met magie te maken had. In de zomer van 1992 krijgt hij bezoek van een huiself, genaamd Dobby. Hij waarschuwt Harry dat hij niet terug moet keren naar Zweinstein. Die avond werd hij opgehaald door de Wemels in een oude ford Anglia, die Arthur Wemel had omgebouwd tot een vliegende auto.

In het jaar 1993 kwam de zus van Herman Duffeling op bezoek. Zij maakt Harry zo kwaad dat hij zijn krachten niet meer kan bedwingen en haar opblaast tot een grote ballon. Ze vliegt uiteindelijk het huis uit en wordt lek geprikt door minister Cornelis Droebel. Daar wordt haar geheugen over die avond gewist. Ondertussen loopt Harry weg van huis en ziet hij een grote zwarte hond. Dit blijkt Sirius Zwarts te zijn, maar voordat hij de wolf echt goed kan bekijken komt er een grote paarse bus tevoorschijn. Dit is de collectebus die Harry uiteindelijk naar de Lekke Ketel brengt.

In 1994 halen de Wemels, Harry uit huis op door middel van een haardrooster dat zich voor één keer gevestigd had in het huis van de Duffelingen. Ze komen hem halen voor het WK zwerkbal.

In 1995 wordt Harry samen met zijn neefje Dirk aangevallen door Dementors in een tunnel. Harry spreekt hier de spreuk Expecto Patronum uit, die hij leerde in zijn derde jaar. Dit was echter toen nog verboden, omdat hij minderjarig was. Hierna wordt hij door Arabella Vaals geholpen om met Dirk terug te komen naar het huis van de Duffelingen. Hij wordt later die avond opgehaald door leden van de Orde van de Feniks. Deze gaan op bezems naar het huis van Sirius Zwarts. Het hoofdkwartier van de Orde.

In 1996 wordt Harry persoonlijk door Perkamentus opgehaald uit het huis. Perkamentus vertelt hem over de bezittingen van Sirius Zwarts, die Harry na zijn door allemaal geërfd heeft. Het huis wilde hij niet en stond hij af aan de Orde. Knijster, de huiself van de familie Zwarts stuurde hij naar de keukens van Zweinstein.

In 1997 werden de Duffelingen gevraagd op het huis te verlaten en onder te duiken, omdat de oorlog zijn hoogtepunt begon te bekijken. Ze verlieten het huis, waarna die avond de Orde naar het huis kwam. Hier werd door Alastor Dolleman wisseldrank uitgedeeld aan zes anderen, zodat er zeven Harry’s ontstonden. Doordat Harry vervoert moest worden en niet mocht worden gevonden. Ze vertrokken uiteindelijk op bezems en terzielers naar het nest in duo’s.
STRATEN EN GEBOUWEN
Straten in Klein Zanikem:

Ligusterlaan
De Ligusterlaan staat bekend om de perfecte huizen die allemaal hetzelfde eruit zien. Overal staan keurige heggen en straatlantaarns met oranje lichten. De huizen zelf zijn groot en vierkant en er ligt bij alle huizen een oprit voor de auto. Verder liggen er nog mooie gazons voor de huizen.

• Ligusterlaan 4: Hier wonen de Duffelingen, samen met Harry. Hij spendeert hier zijn jeugd
• Ligusterlaan 7: Hier woont een vrouw, waarover de Duffelingen zeggen dat ze haar niet mogen

Magnolialaan De Magnolialaan ligt aan de Magnoliastraat. Ook is de Magnolialaan verbonden door middel van een brandgang met de Salviastraat.

• Magnolialaan 2: Voor dit huis zag Harry voor het eerst Sirius Zwarts in zijn faunaatvorm

Magnoliastraat
Deze straat staat bekend om zijn wat rijkere bewoners. Er staan ook grotere auto’s voor de deur. Hier is ook een speeltuin te vinden. Daar waren Harry en Dirk, voordat ze aangevallen werden door Dementors.

Salviastraat De Salviastraat ligt aan de Ligusterlaan. Deze wordt met een brandgang verbonden aan de Magnolialaan.

• Salviastraat 6: Hier woont Lisa Smith
• Salviastraat ?: Dit is het huis van Arabella Vaals en haar Kwistels
• Salviastraat ?: Dit is het huis van meneer Strumpel

Gebouwen in Klein Zanikem:

Ballings College
Het Ballings College is een privé middelbare school die is gevestigd in Klein Zanikem. Dirk Duffeling en zijn beste vriend Pieter Pulking gingen hier naar toe, vanaf 1995. Herman Duffeling zat vroeger ook op deze school. Het eten op deze school lijkt erg slecht te zijn, al wordt dit door velen wel ontkent.

J.F. Treitercollege
Dit is een andere middelbare school in Klein Zanikem. Hierover wordt gezegd dat eerstejaars met hun hoofd in de toiletten geduwd worden op hun eerste dag. Het uniform dat gedragen wordt op deze school is somber en grijs. Dit was tevens de school waar Harry heen moest als hij niet naar Zweinstein zou gaan.

St. Walpurga's Gesloten Inrichting voor Onverbeterlijke Jonge Criminelen Dit is de plek waar Harry zogenaamd naar toe gaat. Dit moet hij van Herman aan zijn tante Margot vertellen, omdat ze niet mag weten dat Harry eigenlijk een tovenaar is.

Drillings
Dit is een boormachine-fabriek waarvan Herman Duffeling de eigenaar is. Deze fabriek ligt aan de rand van Klein Zanikem.
BEKENDE (OUD)BEWONERS
Herman Duffeling
Mevrouw Pulking
Dennis
Petunia Duffeling
Pieter Pulking
Gordon
Dirk Duffeling
Lisa Smith
Mark
Harry Potter
Meneer Strumpel
De buurvrouw van nummer 7
Arabella Vaals
Mark Evers

Kijk eens naar deze locaties