Perron 9 3/4

Perron 9 3/4

Naam: Perron 9 3/4
Locatie: King's Cross Station , Londen , Engeland , Groot-Brittannië
Ontstaan in: Het station zelf in 1820-1830 en perron 9 3/4 in 1850
Gecreëerd door: Ministerie van Toverkunst onder leiding van Minister Ottaline Guichel
Huidige eigenaar: Hogwarts Railways

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijze
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Perron 9 3/4, genaamd het Kings cross station gelegen in Londen, ziet eruit als een dood gewoon station met een oud perron. Het is gemaakt van bakstenen en heeft geen duidelijk ingang, deze is namelijk verborgen voor dreuzels. (SW6)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Alleen heksen en tovenaars kunnen door deze muur. Dreuzels kennen platform 9 3/4 niet en kunnen hier dus ook niet doorheen. (SW6)
GESCHIEDENIS
Het station is in 1820-1830 geopend en perron 9 3/4 in 1850 en heeft altijd gediend als het vervoer met treinen.

Het valt onder de naam Kingscross station in londen, Groot-Brittannië en op heden nog steeds als station gebruikt.
GEBRUIK
Het platform is maar zes dagen per jaar in gebruik, op 1 september als de school begint, met de feestdagen en als ze weer aan het einde van het jaar naar huis gaan. (SW6) Om 11:00 uur gaat de fluit, wat betekent dat de trein gaat vertekken. (VB11) Krakend verlaat hij het station waar de ouders hun kinderen uitzwaaien (OF10)

Op 1 september  1971 nam Ellen Prins haar elf jaar oude zoon, Severus Sneep , via dit perron naar de zweinsteinexpress. De ouders van Lily Evans brachten haar ook voor de eerste keer via dit perron naar Zweinstein, helaas waren de ouders dreuzels dus konden ze niet door de poort.

Harry Potter en de Steen der Wijzen
Harry Potter gaat op 1 september voor het eerst naar Zweinstein toe, aangezien hij niet weet hoe hij op perron 9 3/4 moet komen spreekt hij een mevrouw aan genaamd Molly Wemel. Later word Harry bevriend met haar zoon, Ron Wemel, en trouwt hij zelfs met haar dochter, Ginny Wemel. (SW6)

Harry Potter en de Geheime Kamer
het tweede jaar begint en Harry Potter en Ron Wemel kunnen niet meer door de doorgang heen. Dobby heeft de doorgang geblokkeerd omdat hij op deze manier probeerde Harry Potter te beschermen en niet naar Zweinstein zou gaan. Echt hield dat Harry en Ron niet tegen en gingen ze met de auto van Ron's vader naar Zweinstein. Deze auto kon vliegen en zo kwamen ze op tijd op Zweinstein aan. (GK5)

Harry Potter en de Relieken van de Dood
Als Harry word vermoord door Voldemort kom hij terecht in een leven en dood omgeving, hier praat hij met Perkamentus. Deze plek lijkt heel erg op Kings Cross Station, het was alleen schoner, leeg en zonder treinen. (RD35)

19 jaar later, op 1 september, zwaaiden Harry Potter en Ginny Wemel samen met hun vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel hun kinderen uit op perron 9 3/4. (RDepiloog)
BIJZONDERE FEITEN (Bron JKR)
In de film lijkt het alsof op Kings cross station perron 9 3/4 word gebruikt. Maar dit perron ligt in het echt niet naast elkaar, daarom is tijdens het filmen perron 4 en 5 gebruikt. (JKR)

Kijk eens naar deze locaties