Beauxbatons

Beauxbatons

Naam: Beauxbatons Academie voor Toverkunst
Locatie: Frankrijk, de Pyreneeen
Ontstaan in: voor 1290
Gecreëerd door: Onbekend
Huidige eigenaar: Olympe Mallemour (Schoolhoofd)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker

 
UITERLIJK
Het paleis is prachtig, omringd door reusachtige tuinen en fonteinen, die magisch ontstaan zijn uit de bergen om het terrein heen. In de kamer waar het eten wordt genuttigd worden de leerlingen toegezongen door bosnimfen. Met Kerst is de kamer versierd met grote ijssculpturen, die niet smelten. (PM)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Er wordt gezegd dat alchemisten-goud te pas is gekomen aan het ontstaan van het paleis en de tuinen en de grootste fontein op het terrein zou magisch helende eigenschappen hebben.
GESCHIEDENIS
De school is gesticht rond het jaar 1290. (VB12) Beauxbatons is een vooraanstaande school en veel noemenswaardige studenten gehad. Wellicht is de meest bekende student Nicolaas Flamel. De alchemist die de Steen der Wijzen ontwierp. (SW13) Nicolaas Flamel en dienst vrouw Penelope Flamel bleven nauw betrokken bij Beauxbatons. Een deel van de grote tuin van Beauxbatons werd door het echtpaar gefinancierd. Als dank voor hun bijdrage werd een grote fontein in het midden van de tuin naar hen vernoemd.

Andere beroemde oud-studenten waren: Vincent Duc de Trefle-Picques, hij overleefde de Terreur door te acteren en voor te doen alsof zijn hoofd afgehakt was, Luc MIllefeuille, een beruchte bakker en stond bekend om zijn wijzen om dreuzels te vergiftigen en Fleur Delacour, zij deed mee met het toverschool toernooi in 1994 en vocht mee tijdens de tweede tovenaars oorlog. Hier werd zij later voor beloond door het Franse ministerie van Toverkunst.

Zoals eerder benoemd deed Beaubatons mee in het toverschooltoernooi, een toernooi georganiseerd door de drie grote scholen: Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pokus, Klammfels en Beauxbatons. Het is niet precies bekend wanneer het toverschooltoernooi begonnen is, wel is bekend dat in 1792 alle drie de scholen deelnamen. (VB15)
TRADITIES
De leerlingen van Beauxbatons reizen in een grote licht blauwe koets, die getrokken wordt door 12 gevleugelde Abraxas paarden, die alleen Single Malt Whisky drinken. (VB15) De rijtuigen worden nog steeds gebruikt door de school ondanks dat het een schending is van de Internationale Code van Magische Geheimhouding.
LEERLINGEN
De school accepteert leerlingen uit onder andere Spanje, Portugal, Luxemburg, Belgie en Nederland. Bekende leerlingen van de school waren: Nicolaas Flamel.
EXAMENS
Waar leerlingen van Zweinstein in hun vijfde jaar examens (S.L.I.J.M.B.A.L.) afleggen, doen de leerlingen van Beauxbatons dat in hun zesde jaar (onbekende tegenhanger van S.L.I.J.M.B.A.L.).
UNIFORMEN
De uniformen van de leerlingen van Beauxbatons bestaan uit het allerfijnste zijde en zijn lichtblauw van kleur. (VB15)

Kijk eens naar deze locaties