Het Brits Ministerie van Toverkunst

Het Brits Ministerie van Toverkunst

Naam: Het Brits Ministerie van Toverkunst
Locatie: Whitehall, Londen
Ontstaan in: 1707
Gecreëerd door: Ulick Gamp
Huidige eigenaar: Romeo Wolkenveldt
Motto: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Het ministerie bevind zich in een gebouw onder de grond in Whitehall, Londen. Ondank dat ze ondergrond zitten zijn er ramen aanwezig die dankzij magie een uitzicht geeft, dit om het gevoel te geven dat je niet ondergronds zit. Het Ministerie heeft 7 departementen, elk departement heeft een taak in de tovenaarsgemeenschap.

Atrium
Het Atrium is de ontvangsthal van het Ministerie, vanuit hier kun je naar de andere departementen. Het Atrium heeft donkere, houten vloeren, het plafond is pauwblauw met gouden, fonkelende symbolen die steeds bewegen en op een andere plaats verschuift, als een hemels informatiebord. (OF7) In het midden van de ruimte staat een gouden fontein en (RD12) in het midden van deze fontein staan grote beelden, een hoog beeld ziet er uit als een nobele tovenaar die zijn toverstok hoog in de lucht hield, naast hem staat een knappe heks, een centaur, een kobold en een huiself. Deze kijken met veel aanbidding naar de heks en de tovenaar. Het water spuit uit de punt van de toverstok van de tovenaar, uit de pijlpunt van de centaur, uit de hoed van de kobold en uit de oren van de huiself.(OF7) In het Atrium zijn liften aanwezig die je naar de verschillende departementen brengt. (RD13) In het Atrium zijn open haarden aanwezig. De Tovenaar en heks reist via de open haarden. Via een open haard kan je naar huis reizen maar je kan ook vanaf je huis naar het ministerie reizen via een openhaard, je beland dan op de achtste verdieping, het Atrium. (RD13)

Het Departement van Mystificatie
Het Departement van Mystificatie bevind zich in het ministerie van de toverkunst op de negende verdieping. De muren zijn kaal en er bevinden zich geen ramen of deuren. Alleen één zwarte deur aan het eind van de gang. Er is een opening aan de linker kant, hier bevind zich een trap. Als je deze trap afgaat kom je weer in een gang terecht, deze gang heeft ruwe stenen muren en brandende fakkels in wandhouders. De deuren zijn van massief hout, de deuren bevatten ijzeren grendels en sleutelgaten. In deze gang bevind zich rechtszaal 10. (OF7)

Rechtszaal 10
De muren zijn van donker steen, die zacht worden verlicht door toortsen. Aan beide kanten van de zaal zijn banken aanwezig, maar aan de kant van de muur staan hogere banken. (OF8)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Er zijn open haarden aanwezig waar tovenaars en heksen door heen reizen. (RD13)

Er vliegen licht gekleurde lila papieren vliegtuigjes door het Ministerie, deze memo’s vliegen door het ministerie naar de persoon toe bij wie het moet komen. Vroeger werden er uilen gebruikt, maar deze produceerde te veel rommel omdat ze overal poepte. (OF7)

Er zijn Magische ramen aanwezig in het Ministerie. Omdat het Ministerie zich onder de grond begeeft kunnen er geen echte ramen aanwezig zijn. Het departement van Magisch Onderhoud zorgt er voor dat de ramen een uitzicht hebben van het weer van die dag. (OF7)
MINISTERS VAN TOVERKUNST
Ulick Gamp
1707 – 1718
Voormalig hoofd van de Wikenweegschaar, en zijn taak was om de bange tovenaarsgemeenschap te laten wennen aan Het Internationale Statuut van Geheimhouding.

Ulick Gamp was de oprichter van het Ministerie van Toverkunst, dit deed hij in 1707. Hij was zelf de eerste minister van 1707 tot 1718. (PM) Zijn grootste prestatie was het oprichten van Het Departement van Magische Wetshandhaving, dit was ook het eerste departement. (PM)

Damocles Bijlhout
1718 – 1726
Bijlhout werd gekozen omdat hij hard tegen dreuzels was. Hij werd later door het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters bekritiseerd, later nam hij een stap terug.(PM)

Perseus Park
1726 – 1733
Probeerde een wet in te voeren die het illegaal zou maken om met dreuzels te trouwen.

De tovenaarsgemeenschap was moe van deze anti-dreuzel overtuigingen en wilde vrede. Ze stemde hem weg tijdens de eerst volgende kans. (PM)

Eldritch Kannewasser
1733 – 1747
Kannewasser was een populaire minister die als eerste een schouwers wervingsprogamma oprichtte. Hij was erg anti-azkaban en wilde dat de Dementors zouden verdwijnen en dat er andere middelen werden gezocht. Helaas stief hij aan de drakenpest voor hij dit kon beslissen. (PM)

Albert Bootsman
1747 – 1752
Hij was aardig, maar onhandig. Hij trad af na een verkeerd aangepakte kobold opstand. (PM)

Basil Flack
1752 – 1752
Dit is de kortst zittende minister in de geschiedenis. Hij trad na twee maanden al af toen de weerwolven zich aan sloten bij de kobolden. (PM)

Hesphaetus Gore
1752 – 1770
Gore was een van de allereerste schouwers. Succesvol voorkwam hij een aantal opstanden door magische wezens, maar historici hebben het gevoel dat hij juist door zijn weigering van rehabilitatieprogamma’s voor weerwolven het uiteindelijk tot meer aanvallen leidde. Hij versterkte en renoveerde de gevangenis van Azkaban. (PM)

Maximilian Crowdy
1770 – 1781
Crowdy was vader van negen kinderen en was een charismatische leider. Hij ontmantelde verschillende extremistische zuiverbloedgroepen die dreuzel aanvallen plande. Zijn mysterieuze dood is het onderwerp van vele samenzwering theorieën en vele boeken. (PM)

Porteus Knatchbull
1781 – 1789
Is gevraagd in 1782 door de toenmalige dreuzel minister, Lord North, om te zien of hij misschien kon helpen met de opkomende geestelijke instabiliteit van Koning George 3. Gerucht ging dat Lord North in tovenaars geloofde en na wantrouwen werd hij gedwongen om af te treden. (PM)

Unctous Osbert
1789 – 1798
Deze minister staat er om bekend dat hij te veel werd beïnvloed door rijke volbloeden tovenaars. (PM)

Artemisia Luchthuis
1798 – 1811
De eerste vrouwelijke minister van Toverkunst. Ze was de gene die het Departement van Internationale Magische samenwerking heeft opgericht. En heeft hard en succesvol geholpen om er voor te zorgen dat er een WK Zwerkbal werd gehouden in Groot-Brittannië tijdens haar termijn. (PM)

Gerrit Zwalp
1811 – 1819
Zeer populaire minister van Toverkunst en fan van het zwerkbal team Tutshill Tornado’s. Heeft het Departement van Magische Sport en Recreatie opgericht. Zwalp heeft ook een wetgeving weten te bewerkstelligen voor magische dieren en wezens, hier was al lang onenigheid over. (PM)

Josephina Hork
1819 - 1827
Hork onthulde een anti-dreuzel overtuiging op kantoor, hield niet van Dreuzel technologie zoals de telegraaf, want ze beweerde dat bij een toverstok hierdoor de functies zou verstoren. (PM)

Ottaline Guichel
1827 – 1835
Een minister die naar de toekomst was gericht. Ze richtte verschillende commissies op waarmee ze de kracht van het dreuzel brein ging onderzoeken. Gedurende de periode van het Britse Rijk gebeurde dit en de kracht van het dreuzel brein leek groter dan gedacht. (PM)

Radolphus van Detta
1835 – 1841
Hij werd genegeerd toen hij het Departement van Mystificatie probeerde te sluiten. Uiteindelijk terug getreden vanwege zijn slechte gezondheid, de geruchten gingen dat dit kwam doordat hij onvoldoende om kon gaan met de stress van zijn baan als minister. (PM)

Hortensia Milliphutt
1841 – 1849
Ze was de gene die meer wetgevingen introduceerde dan ieder andere minister. Sommige van deze wetgevingen waren nuttig maar sommige waren vermoeiend, waaronder de wet hoe hoog de punt van je hoed moest zijn, dit resulteerde uiteindelijk in haar politieke ondergang. (PM)

Evangeline Orpington
1849 – 1855
Ze was een goede vriendin van Koningin Victoria, die nooit heeft geweten dat Evangeline een heks was, laat staan Minister van Toverkunst. Er wordt beweerd dat Evangeline bij de Krimoorlog magisch en illegaal heeft ingegrepen. (PM)

Priscilla Dupont
1855 – 1858
Ze kreeg een afkeer tegen de Dreuzelpremier, Lord Palmerston. Dit veroorzaakte zulke problemen, zoals munten in zijn jaszakken stoppen die in kikkerpoten veranderde, dat ze gedwongen werd om af te treden als Minister. Ironisch werd Lord Palmerston ook gedwongen om af te treden, dit gebeurde twee dagen later. (PM)

Dugald McPhail
1858 – 1865
Terwijl het dreuzel parlement een tijd van veel onrust had, was het in deze tijd bij het Ministerie van Toverkunst juist rustig. (PM)

Faris ‘’Spuitgat’’ Spavin
1865 – 1903
Hij is de langst zittende Minister, hij overleefde een moord poging van een Centaur die een hekel had aan Faris beroemde ‘een Centaur, een geest en een dwerg lopen een bar binnen’ grap. Was aanwezig bij de begrafenis van koningin Victoria, hij was gekleed in een admiraal’s hoed en kouzen. Op dit punt heeft de Wikenweegschaar voorzichtig voorgesteld dat het misschien tijd werd voor Faris om af te treden. Faris was 147 jaar oud toen hij aftreed als Minister. (PM)

Venusia Crickerly
1903 – 1912
Tweede ex-schouwer die Minister van Toverkunst werd. Ze was erg geliefd en bekwaam als Minister. Crickerly overleed bij een ongeluk tijdens het tuinieren, iets met Mandragora's. (PM)

Archer Evermonde
1912 – 1923
Hij was Minister van Toverkunst tijdens de Eerste Wereldoorlog van de Dreuzels. Hij voerde wetten door die erg onverwachts waren, deze wetten bepaalde dat het voor tovenaars en heksen verboden werd om in te grijpen. Dit was zodat zij geen overtredingen zouden veroorzaken van het Internationale Statuut van Magische Geheimhouding. Duizenden tovenaars en heksen waren het hier niet mee eens en hielpen de Dreuzels wanneer ze dat konden. (PM)

Lorcan McLaird
1923 – 1925
Lorcan was een begaafde tovenaar maar hij was een onwaarschijnlijke politicus. Het was een zwijgzame man die zijn voorkeur gaf aan communiceren door middel van woorden met één lettergreep en expressieve rookpluimen die hij produceerde uit de wand van zijn toverstok. Gedwongen om af te treden vanwege pure irritatie om zijn excentriciteit. (PM)

Hector Fawley
1925 – 1939
Duidelijk Minister voor Toverkunst geworden omdat Hector een enorm ander karakter had dan de vorige minister McLaird. De uitbundige en flamboyante minister nam de bedreiging van Gellert Grindelwald naar de tovenaars gemeenschap niet voldoende serieus, dit betekende dat het zijn baan koste. (PM)

Leonard Spencer-Moon
1939 – 1948
Leonard was een gezonde Minister. Hij kwam aan de top nadat hij jaren thee had rondgebracht op het Departement van Magische Rampen en Catastrofes. Hij had een goede werkrelatie met Winston Churchill en hij overzag een belangrijke periode van internationale tovenaars en Dreuzel conflicten. (PM)

Wilhelmina Tuft
1948 – 1959
Wilhelmina was een vrolijke heks die Minister was in een tijd van vrijheid en welvaart die welkom was. Ze overleed op kantoor toen, te laat, werd ontdekt door Wilhelmina dat ze allergisch was voor Alihotsy smaak toffee. (PM)

Ignatius Tuft
1959 – 1962
Hij is de zoon van Wilhelmina Tuft, de vorige Minister van Toverkunst. Hij maakte gebruik van zijn moeders populariteit om gekozen te worden als Minister van Toverkunst. Hij beloofde om een controversieel en gevaarlijk fokprogramma te starten voor Dementors, hij werd gedwongen om af te treden. (PM)

Nobby Leach
1962 – 1968
Eerste dreuzeltelg als Minister van Toverkunst. Zijn nieuwe baan werd niet welkom ontvangen door oude, volbloed tovenaars. Vele van deze tovenaars namen daarom ook ontslag als protest bij het ministerie. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft gehad met de beker en de winst van Engeland tijdens het WK Zwerkbal in 1966. Is gestopt als Minister vanwege een mysterieuze ziekte die hij kreeg, dit is onderdeel van verschillende samenzweringstheorieën. (PM)

Eugenia Jenkins
1968 – 1975
Jenkins handelde tijdens het eind van de jaren 60 prima tegen volbloedopstanden tijdens Snuldemonstraties. Ze werd al snel geconfronteerd met de eerste opkomst van Heer Voldemort, Jenkins werd snel uit haar functie gezet omdat ze deze uitdaging niet aankon. (PM)

Harold Minchum
1975 – 1980
Harold was een tegenstander van compromissen en hij plaatste meer Dementors rond Azkaban. Harold was niet in staat om de snelle groei van Voldemort zijn macht te bedwingen. (PM)

Milene Boterberg
1980 – 1990
Boterberg was een zeer bekwame Minister van Toverkunst, ze moest verklaring afleggen aan het Internationale Overlegorgaan van Heksenmeesters vanwege de grote overtredingen die het Internationale Code van Magische Geheimhouding had begaan. Deze hadden op de dag en nacht dat Harry Potter de aanval van Heer Voldemort overleefde plaatsgevonden. Ze wist zichzelf op een prachtige manier vrij te spreken met de woorden die nu berucht zijn ‘Ik eis onze onaantastbare recht om te feesten.’, door deze zin klonk er gejuich van alle aanwezigen.(PM)

Cornelis Droebel
1990 – 1996
Cornelis Droebel, een carrière politicus die van de oude stempel was. Hij heeft continu ontkend dat Heer Voldemort terug was, dit heeft hem zijn baan als Minister van Toverkunst gekost. (PM) Hij was ook bang dat Perkamentus uit was op zijn baan terwijl hij Perkamentus eerder altijd om raad vroeg. (OF5)

Rufus Schobbejak
1996 – 1997
Dit was de derde ex-schouwer die Minister van Toverkunst werd. Schobbejak overleed door toedoen van Heer Voldemort op kantoor. (PM)

Pius Dikkers
1997 – 1998
Pius werd weggelaten bij de meeste officiële archieven omdat hij, zonder dat hij het wist, tijdens zijn tijd als Minister onder de imperius vloek verkeerde en hij zich er dus niet bewust van was wat hij deed. (PM)

Romeo Wolkenveldt
1998 – Huidig
Hij overzag dat de Dooddoeners en Voldemort-supporters gevangen werden genomen na de dood van Heer Voldemort. In eerste instantie was hij de bewaarder van de Minister maar werd later zelf Minister van Toverkunst. (PM)
DEPARTMENTEN
Eerste verdieping
Minister van Toverkunst en Persoonlijke staf (RD12)

Tweede verdieping
Departement van Magische Wetshandhaving, waaronder Taakeenheid Ongepast Spreukgebruik, Schouwers hoofdkwartier en Administratieve Dienst Wikenweegschaar (RD12)

Derde verdieping
Departement van Magische Rampen en Catastrofes, waaronder Trauma team bij Toverongevallen, Centraal Orgaan Revalideurs en Onderzoeksinstelling voor Dreuzelwaardige Uitvluchten. (OF7)

Vierde verdieping
Departement van Toezicht op Magische Wezens, waaronder de Afdelingen Dieren, Wezens en Geesten, Contactpunt Kobolden en Adviesraad Ongediertebestrijding. (RD12)

Vijfde verdieping
Departement van Internationale Magische Samenwerking, waaronder Internationale Magische Handelsorganisatie, Internationaal Magisch Wetsbureau en Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters, Afdeling Groot-Brittannië. (OF7)

Zesde verdieping
Magisch Verkeersbureau, waaronder ViaVia Alarmcentrale, Haardrooster raad, Bureau voor de Bezemveiligheid en Testcentrum Verschijnselen. (OF7)

Zevende verdieping
Afdeling Magische Sport en Recreatie, waaronder Hoofdkwartier van de Britse en Ierse Zwerkbalbond, Officiële Fluimstenenclub en Potsierlijke Patentbureau. (OF7)

Achtste verdieping
Atrium (RD12)

Negende verdieping
Departement van Mystificatie (OF7)

Kijk eens naar deze locaties