Madame Mallekin

Madame Mallekin

Naam: Madame Mallekin, Gewaden voor Alle Gelegenheden
Locatie: Noordzijde, Wegisweg, Londen, Engeland
Ontstaan in: -
Gecreëerd door:-
Huidige eigenaar: Madame Mallekin
Motto: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, hoofdstuk 5
Laatste verschijning:Harry Potter en de Relieken van de dood, hoofdstuk 23

 
MAGISCHE CAPACITEITEN
De winkel bevindt zich op de Wegisweg dat alleen bereikbaar is voor tovenaars en heksen. Naast de gewone gewaden worden en ook speciale gewaden verkocht die zelf-strijkend, zelf-verfraaiend, zelf-slankmakend, zelf-dikmakend, EN zelf-temperatuur aanpassend zijn. Later wordt er geadverteerd met dat elk gewaad in de winkel zelf-strijken en zelf-reparerend is. En voor hele bijzondere gelegenheden kan je hier zelfs terecht voor onzichtbaarheidsmantels en kunt er ook kleding krijgen van ‘Whopperwear’, wat voornamelijk plus-size kleding verkoopt.
GESCHIEDENIS
De eerste ontmoeting met deze winkel was in 1991 toen Harry Potter voor de eerste keer zijn spullen ging kopen, zoals zijn gewaad. Hij werd hierbij vergezeld door Rubeus Hagrid. Hier vind ook zijn eerste ontmoeting plaats met Draco Malfidus. (SW5)

In 1993 bezocht Harry deze winkel opnieuw omdat hij gegroeid was en een nieuw gewaad nodig had. (GA4)

In 1996 ontmoette Harry Draco Malfidus in de winkel die elkaar publiekelijk beledigde en wat bijna uitliep tot een gevecht. Madame Mallekin, was geshockeerd toen Draco, Hermelien in het openbaar een modderbloedje noemde. (HBP6))

Kijk eens naar deze locaties