Mandragora

Mandragora

Naam: Mandragora
Uiterlijk: Lijkt op een kleine baby
Bijzonderheden: De schreeuw van de Mandragora is gevaarlijk, het kan je zelfs vermoorden.
Gebruik: Kan gebruikt worden in toverdranken, ingrediënt voor de Vitaliserende Alruindrank
Ontdekker: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Als de plant in de pot zit lijkt het een doodnormale, paarse, groene gekleurde plant maar zodra je hem uit de pot trekt zit er een kleine, gillende baby onder als wortel. (GK6)
MAGISCHE CAPACITEITEN
Deze plant is geschikt als tegengif.

De Mandragora word gebruikt als ingrediënt voor de Vitaliserende Alruindrank. Deze drank helpt tegen tovenaars die zijn getransfigureerd of vervloekt en helpt ze terug naar hun oude staat. (GK6)

Het gillen van een Mandragora is dodelijk voor mensen, een kleine mandragora kan je zelfs bewusteloos maken voor een paar uur. Het is daarom altijd noodzakelijk om oorbescherming op te hebben. (GK6)
GESCHIEDENIS
Het is gebruikt toen er leerlingen waren versteend door de basilisk. Door middel van een volgroeide Mandragora werden de leerlingen ontsteent. (GK6)

Professor Sneep maakt de Vitaliserende Alruindrank, eerst bied Professor Smalhart aan het te doen maar Sneep weigert. (GK9)

Venusia Crickerly, Minister van Toverkunst van 1903 tot 1912, kreeg een tuinier ongeluk terwijl ze bezig was met een Mandragora. (PM

Is gebruikt door Marcel Lubbermans en Professor Stronk tijdens de slag om Zweinstein. Ze gooiden potten met gillende Mandragora’s naar beneden op de Dooddoeners. (RD31)

Kijk eens naar deze planten