Zweren Antidote

Zweren Antidote

 

Effecten: Het geneest zweren

Bijwerkingen: Wanneer de tovendrank niet goed bereid is en over je heen krijgt, ontstaan er gaten die bijvoorbeeld in je schoenen worden gebrand en zal je ontstoken, rode zweren op je huid krijgen

Gecreëerd door: Onbekend

Brouwtijd: Onbekend

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Ingrediënten: Gedroogde brandnetel, Slangentanden, Gehoornde slakken, Stekelvarken stekels

 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen

Laatste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen

 

UITERLIJK

Wanneer het goed gebrouwen is zal er een zuur groene rook ontstaan vanuit de ketel.

 

MAGISCHE CAPACITEITEN

Wanneer je deze toverdrank, als het incorrect gemaakt is, over je heen krijg, zullen er gaten in je schoenen worden gebrand en zal je ontstoken, rode en pijnlijke zweren op je huid krijgen. (SW8) Echter wanneer het juist gebrouwen is, gaat het drankje juist zweren tegen.

 

GESCHIEDENIS

Door wie en wanneer Zweren Antidote is uitgevonden, is onbekend.

 

TOVERDRANKEN LES VAN SEVERUS SNEEP

In 1991 behandelde professor Severus Sneep met zijn eerstejaars studenten de toverdrank Zweren Antidote. Op iedereen had hij wel iets aan te merken, behalve op Malfidus, die hij blijkbaar mocht. Net toen hij tegen de rest van de klas zei dat ze moesten kijken hoe perfect Malfidus zijn gehoornde slakken had gekookt, klonk er een luid gesis en kolkten er wolken gifgroene rook door de kerker. Marcel was er op de een of andere manier in geslaagd om de ketel van Simon in een verwrongen klomp metaal te veranderen en hun toverdrank gutste over de stenen vloer en brandde gaten in de schoenen van de leerlingen. Marcel, die doordrenkt werd toen de ketel het begaf, kreunde van pijn. Zijn armen en benen waren overdekt met kloppende rode zweren (SW8).

Kijk eens naar deze toverdranken