Verouderingsdrank

Verouderingsdrank

 

Naam: Verouderingsdrank
Effecten: Het zorgt ervoor dat de drinker ouder wordt
Bijwerkingen: Onbekend
Gecreëerd door: Onbekend
Brouwtijd: Onbekend
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd
Ingrediënten: Onbekend


Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker

 

UITERLIJK
Er is weinig bekend over het uiterlijk van de Verouderingsdrank, wel weten we dat het groen van kleur is. 

 

MAGISCHE CAPACITEITEN
De Verouderingsdrank is een krachtige toverdrank waardoor de drinker tijdelijk ouder wordt. Hoe meer er van het drankje wordt gedronken, hoe groter de veroudering die optreedt.

 

GESCHIEDENIS
Door wie en wanneer de Verouderingsdrank is uitgevonden, is onbekend.
Sorteerceremonie in de Grote zaal
Tijdens de sorteerceremonie aan het begin van het schooljaar, verteld Albus Perkamentus over het Toverschool toernooi. Hierbij wordt uitgelegd dat alleen leerlingen die zeventien jaar zijn, zich op mogen geven. Ze weten nog niet door wie de kampioenen gekozen worden, alleen dat het een onpartijdige waarnemer zal zijn. Fred en George Wemel zijn aan het nadenken hoe ze de leeftijdsgrens kunnen overschrijden, aangezien ze een aantal maanden later zeventien jaar worden. Een Verouderingsdrank is de conclusie (HVB12).

Vertelling in de Grote zaal
Albus Perkamentus verteld dat de Vuurbeker hetgeen zal zijn die de kampioenen bepaald en er ook voor zorgt dat leerlingen zich aan de leeftijdsgrens houden. Fred en George zijn direct enthousiast, ze denken dat de Vuurbeker wel te misleiden valt door een Verouderingsdrank. (HVB16).

Poging van Fred en George
De volgende ochtend hebben Fred, George en Leo Jordaan ieder één druppel van de drank genomen, zodat ze net een paar maanden ouder zijn. Fred stapte als eerste over de leeftijdsgrens heen, en voor een seconde leek het gewerkt te hebben want George sprong achter zijn broer aan. Het volgende moment klonk er een luid geknetter en werd de tweeling als door een onzichtbare kogelstoter uit de gouden cirkel gesmeten. Ze landden pijnlijk op de kille stenen vloer, drie meter verderop, en als klap op de vuurpijl klonk er een ploppend geluid en waren ze plotseling voorzien van identieke, lange witte baarden. Hermelien Griffel moest nog even benoemen dat ze hen hiervoor had gewaarschuwd (HVB16)

Kijk eens naar deze toverdranken