Liefdesdrank

Liefdesdrank

 

Effecten: Dit drankje zorgt ervoor dat de drinker smoorverliefd wordt op de maker van de drank

Bijwerkingen: Een bleek, ziekelijk uiterlijk, vertoont obsessief gedrag en wordt opgewonden of

gevaarlijk richting anderen. Achteraf herinneren de drinkers zich dat ze onder invloed

van de drank waren en hebben ze vaak last van schaamtegevoelens

Gecreëerd door: Laverne de Montmorency

Brouwtijd: Onbekend

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Ingrediënten: Aswinder Eieren

Rozen Doornen

Pepermunt

Maansteen in poeder vorm

Parel stof

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer - eerste keer genoemd

Harry Potter en de Halfbloed Prins - eerste verschijning

Laatste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins
 

UITERLIJK

De drank heeft een parelmoeren glans en er komt een spiraalvormige damp vanaf. De geur van de drank is voor iedereen verschillend, het ruikt namelijk naar wat de persoon die de drank ruikt leuk vindt (zelfs als de persoon zelf nog niet weet dat diegene het leuk vindt). Hermelien Griffel ruikt bijvoorbeeld vers gemaaid gras, nieuw perkament en het haar van Ron Wemel. Harry Potter daarentegen ruikt stroop, de houtachtige geur van een bezemsteel en iets bloemigs waarvan hij dacht dat hij het een keer in Het Nest had geroken, maar later bleek het de geur van Ginny Wemel te zijn.
 

MAGISCHE CAPACITEITEN

Liefdesdrankjes zijn brouwsels waardoor de drinker verliefd of geobsedeerd wordt door de persoon die het drankje gemaakt heeft. Liefdesdranken worden als krachtige en zeer gevaarlijke brouwsels gezien en Amortentia is het krachtigste liefdesdrankje dat er bestaat. Ze worden vaak verstopt in eten of drinken, zodat de ontvanger niet door zal hebben dat hij/zij een liefdesdrank binnenkrijgt.

Als de liefdesdrank wordt ingenomen zorgt deze ervoor dat de drinker ogenblikkelijk verliefd wordt op de maker van de drank. Ware liefde kan echter niet worden nagemaakt door kunstmatige middelen, waardoor de gevoelens die een liefdesdrank opwekt meer als een obsessie zal zijn dan als genegenheid.

 

Het effect wat een liefdesdrank heeft zal na verloop van tijd afnemen, dus om het effect van de drank te willen behouden zou de drinker voortdurend een dosis toegediend moeten krijgen. De duur van een dosis liefdesdrank is ongeveer maximaal 24 uur, maar het hangt vooral af van de lengte en het gewicht van de drinker, net als de aantrekkelijkheid van de gever.

Liefdesdranken zullen werken ongeacht of de gever aanwezig is op het moment van innemen of niet. Hoe langer de ontvanger de drankjes bewaart, hoe krachtiger het effect van het drankje. Een liefdesdrank zal namelijk gaan rijpen na verloop van tijd.

 

Er is een tegengif om de liefdesdrank tegen te gaan, maar de gebruiker zal zich herinneren dat hij/zij onder invloed was van de drank wat vaak gepaard gaat met beschamende gevoelens.


 

GESCHIEDENIS

Laverne de Montmorency heeft in de jaren 1800 een aantal verschillende liefdesdranken uitgevonden.

Liefdesdrankjes zijn waarschijnlijk verboden op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, maar dit heeft de studenten er niet van weerhouden om ze toch te maken en te gebruiken. Zelfs Molly Wemel gaf toe dat ze een liefdesdrank heeft gebrouwen toen ze nog op Zweinstein zat.

 

Op Valentijnsdag, 1992, smeekte Gladianus Smalhart zijn collega's om samen met hem Valentijn te vieren, waarbij hij voorstelde dat de studenten aan Professor Sneep moesten vragen om een ​​liefdesdrank te brouwen tijdens de les Toverdranken. Maar Sneep keurde dit niet goed.

 

In haar vierde jaar vertelde Patty Park aan Rita Pulpers dat ze geloofde dat Hermelien Griffel in staat was om een ​​liefdesdrank te brouwen, en dat dit haar manier was geweest om Viktor Kruml geïnteresseerd in haar te laten zijn om zo Harry Potter voor zich te winnen. Pulpers publiceerde deze valse claim in het roddelblad Heks en Haard. Ook drong ze nog bij Albus Perkamentus aan om dit incident verder te onderzoeken.

 

De Tovertweelings Topfopshop van Fred en George Wemel begon in 1996 met het verkopen van een assortiment liefdesdrankjes. Toen Argus Vilder  alle Tovertweelings Topfopshop producten verbood op Zweinstein, transporteerde Fred en George Wemel liefdesdrankjes vermomd als parfum en hoestdrankjes, zodat Zweinstein-studenten nog steeds liefdesdrankjes konden bestellen. Hermelien Griffel hoorde in datzelfde jaar  meisjes in de badkamer praten over manieren om Harry Potter een liefdesdrankje te laten innemen.

Regina Valster probeerde een van de liefdesdrankjes van de Tovertweelings Topfopshop aan Harry Potter te geven door Kieuw Water en een doos met chocolade te geven. Harry werd gewaarschuwd door Hermelien en weigerde het Kieuw Water toen Regina hem dit aanbood, maar ze dwong hem om de chocolade te accepteren. Harry bewaarde de ongeopende doos in zijn kamer tot maart van het volgende jaar, toen Ron Wemel ze vond en de helft van de chocolaatjes op at. Ron werd meteen obsessief richting Regina en moest naar Hildebrand Slakhoorn gebracht worden om een ​​tegengif te krijgen.

 

Albus Perkamentus  geloofde dat Merope Mergel een liefdesdrankje gebruikte om de genegenheid te krijgen van Marten Villijn Senior, een rijke Dreuzel die in haar dorp woonde en waar ze verliefd op was. Dit deed ze omdat het een meer romantische methode is om "liefde" te verkrijgen dan de andere mogelijke methode van de Imperius Vloek te gebruiken. Toen ze stopte met het geven van de liefdesdrank ging hij ervandoor en liet haar en haar ongeboren baby achter.


 

SOORTEN LIEFDESDRANKJES

Laverne de Montmorency heeft in de jaren 1800 een aantal verschillende liefdesdranken uitgevonden, zoals ik al eerder had verteld..  De Tovertweelings Topfopshop verkocht in 1996 een hele reeks liefdesdrankjes, waaronder: Cupido-kristallen, Kissing Concoction, Verleidende Bubbels en Twilight Moonbeams, wat verder suggereert dat er meer dan één soort is, mogelijk elk met zijn eigen unieke effect. Amortentia is het bekendste en de sterkste  liefdesdrank die er is.

Kijk eens naar deze toverdranken