Veritaserum

Veritaserum

 

 
Naam: Veritaserum
Effecten: Laat de drinker de waarheid vertellen
Bijwerkingen: Onbekend
Gecreëerd door: Onbekend
Brouwtijd: Mogelijk één maanfase*
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Ingrediënten: Onbekend


Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood
 
UITERLIJK
Veritaserum is een kleurloze en geurloze toverdrank. Het lijkt enorm op water.
 
MAGISCHE CAPACITEITEN
Deze toverdrank wordt gebruikt wanneer iemand wilt dat de drinker de volledige waarheid spreekt. Volgens Severus Sneep zijn drie druppels genoeg om iemand zijn meest intieme en verborgen geheimen aan de hele klas te vertellen (VB27).
 
GESCHIEDENIS
Wie deze toverdrank heeft uitgevonden, is onbekend. Severus Sneep dreigt met dit in Harry Potters pompoensap te doen tenzij Harry heel voorzichtig zou zijn. Sneep verdacht Harry er namelijk van dat deze in zijn kantoor had ingebroken (VB27). Later in dat schooljaar, goot Albus Perkamentus drie druppels Veritaserum in de mond van Barto Krenck Jr, die vervolgens de volledige waarheid vertelde (VB35). Dorothea Omber heeft het ook aan verschillende leerlingen gegeven, maar gaf onwetend nep-Veritaserum aan Harry toen ze wilde dat hij de verblijfplaats van Sirius Zwarts zou onthullen (OF37). Hildebrand Slakhoorn had deze voor de zesdejaars leerlingen gebrouwd en zei dat leerlingen die geslaagd zijn voor hun P.U.I.S.T. Veritaserum moeten kunnen bereiden (HBP9). Rita Pulpers gaf publiekelijk toe dat ze Veritaserum had gebruikt om Mathilda Belladonna te ondervragen over Albus Perkamentus (RD18).
 
REGELS
Het Ministerie van Toverkunst heeft strenge voorwaarden aan het gebruik van deze toverdrank gesteld. Ondanks dat, dreigde Sneep er alsnog mee.

 

* Severus Sneep vertelde dit aan Dorothea Omber toen deze om meer Veritaserum vroeg, maar het was mogelijk dat hij een excuus gebruikte om het niet aan haar te geven. Daarom is het niet zeker of dit klopt.

Kijk eens naar deze toverdranken