Elixer dat Euforie opwerkt

Elixer dat Euforie opwerkt

 

Naam: Elixer dat Euforie opwerkt

Effecten: Het creëert een onverklaarbaar, irrationeel gevoel van geluk op de drinker. Ook werkt het als geneesmiddel tegen een depressie

Bijwerkingen: Overdreven hard zingen en mensen in de neus knijpen

Gecreëerd door: Onbekend

Brouwtijd: Ongeveer 1.5 uur (HBP22)

Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Ingrediënten: Schrompelvijg, Stekelvarken stekels, Sodejuboon, Alsem, optioneel Pepermunt

 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins

Laatste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins

 

UITERLIJK

Het Elixer dat Euforie Opwekt doorgaat een hoop kleuren tijdens het brouwen van de drank. Rood, turquoise, geel, blauw, paars, bruin, roze, oranje en als allerlaatst eindigt de kleur als Zonneschijn geel. Als het Elixer goed is gebrouwen zal het een regenboogkleurige straling hebben. Elixer dat Euforie Opwekt heeft een zoete, aromatische smaak.

 

MAGISCHE CAPACITEITEN

Elixer dat Euforie Opwekt creëert een onverklaarbaar, irrationeel gevoel van geluk enthousiasme en opgewondenheid op de drinker. Ook schijnt het goed te werken  als geneesmiddel tegen een depressie.

 

GESCHIEDENIS

Door wie en wanneer het Elixer dat Euforie Opwekt is uitgevonden, is onbekend.

Toverdranken les van Hildebrand Slakhoorn:

In 1996 mochten de drie studenten van professor Hildebrand Slakhoorn iets “amusants” brouwen, de rest van de klasgenoten waren namelijk bij het Verschijnsel-examen. Harry Potter koos voor het Elixer dat Euforie omdat hij een verbeterde versie zag staan in het toverdrankenboek van de Halfbloed Prins. Professor Slakhoorn herkende gelijk dat Harry er een paar pepermuntblaadjes in had gedaan om het neveneffect te neutraliseren en vond dit een  onorthodoxe, maar wat een briljante ingeving (HBP22).

Kijk eens naar deze toverdranken