Slinksap

Slinksap

 
Naam: Slinksap
Effecten: Het verminderd door magie veroorzaakte zwellingen
Bijwerkingen: Onbekend
Gecreëerd door: Onbekend
Brouwtijd: Onbekend
Moeilijkheidsgraad: Onbekend
Ingrediënten: Onbekend


Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer
Laatste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban 

 

UITERLIJK
Hoe Slinksap eruit ziet is onbekend.

 

MAGISCHE CAPACITEITEN
Slinksap verminderd door magie veroorzaakte zwellingen. Het is ook het tegengif van de Zwelsap (GK11).

 

GESCHIEDENIS
Door wie en wanneer Slinksap is uitgevonden, is onbekend.
Om de laatste ingrediënten voor de Wisseldrank te bemachtigen, gooide Harry een stuk Vleermans Vuurwerk in de ketel van Karel Kwast. Zijn toverdrank explodeerde en spatte door de hele klas, waardoor vele leerlingen geraakt werden door de Zwelsap die in zijn ketel zat. De paniek brak uit en Sneep riep dat iedereen die geraakt was naar hem moest komen voor een slok Slinksap. De afleidingsmanoeuvre werkte en Hermelien glipte het lokaal weer in met een verdachte bolling in haar gewaad, ze had de ingrediënten bemachtigd.  (GK11).
De leraren op Zweinstein hadden Harry Potter een berg huiswerk meegegeven. Voor Professor Sneep moest hij een heel moeilijk werkstuk over Slinksap maken. (GA1)
Die les waren de derdejaars begonnen aan een nieuwe toverdrank, de Slinksap. Draco Malfidus maakte behoorlijk misbruik van zijn situatie, hij had maar een lichte schade door Scheurbek. Hierdoor liet hij, met toestemming van professor Sneep, Harry en Ron al zijn ingrediënten voor hem voorbereiden. In dezelfde les probeerde Sneep het brouwsel van Marcel uit op zijn pad, Wilibrord. Als hij de Slinksap goed had gebrouwen zou Wilibrord veranderen in een kikkervisje, als het niet goed was zou Wilibrord vergiftigd worden. Gelukkig gebeurde dat niet en wriemelde Wilibrord als een kikkervisje rond op de hand van Sneep. (GA7).

Kijk eens naar deze toverdranken