Na een tijdje weggeweest te zijn, zijn we weer terug met het Langdradig Maandblad, het maandelijkse blad van de Klassenoudsten. Er is weer ontzettend veel gebeurd in Zweinstein en daarbuiten. Ben jij ook zo benieuwd hoe het staat met alle relaties en wat voor drama er speelt? Ga dan lekker zitten voor deze editie en lees mee. Oh, en wil je je eigen naam ook terug zien in de volgende editie? Zorg dan dat je er op los topict!
 
Natuurlijk zullen we weer beginnen met wat zoetsappige roddels over onszelf, want dan hoeven jullie dat niet meer te doen. Ons favoriete klassenoudste-koppel had even trouble in paradise, maar zowel Jago Aetos als Ace Chamberlain hebben de ander vreselijk gemist en lijken hun fouten toe te geven. Zal het nu weer goed zijn tussen de twee?

Karim Pérez wilde gewoon vogels spotten, maar moet helaas een van zijn minst favoriete taken uit gaan voeren als hij Thomas Cornelissen spot in het Verboden Bos. Hij probeert de jongen aan te spreken, maar die rent snel weg.

Ook heeft Karim een nieuw huisdier! En dit is niet zomaar de pad of uil die je zou verwachten, maar een heus luipaard. Dit luipaard zullen anderen ook wel kennen als Layla Garcia, die de faunaatkunsten onder de knie blijkt te hebben! Het werd even spannend, met Layla die tegen Karim aansprong en wij daarmee bijna onze eigen KO waren kwijtgeraakt, maar alles kwam toch nog goed en eindigde zelfs in een liefdesbekenning en een vakantie naar Karims thuisland, Peru!
 
 
Het Verboden Bos blijft een populaire plek voor leerlingen, ondanks de naam. Jayden Parker en Lieselot McVey hebben besloten dat het een goed idee was om op avontuur te gaan in het Verboden Bos. Ze doen zich allebei stoerder voor dan ze in werkelijkheid zijn en door de komst van een konijn wordt het toch echt te eng voor Jayden en besluit hij te vluchten. Hierbij maakt hij echt een nare val en dan kunnen hij en Lieselot ook nog eens de uitgang niet vinden! Gaat dit goedkomen?

Zale Callidus en Irvy Lykaios hebben samen het lokaal van professor Tealeaf versierd voor Valentijnsdag als een prank. Als Irvy per ongeluk achter het gordijn vandaan valt, is ze bang dat de pret voorbij is. Maar professor Tealeaf is natuurlijk professor Tealeaf en maakt er weer iets heel anders van.

Vaeda Vázquez komt haar ex - Matthias Archer - per ongeluk tegen op het ministerie. Het wordt pas écht ongemakkelijk wanneer hij haar niet eens herkent! Na een aantal stevige woorden van Vaeda lijkt hij het zich weer te herinneren, maar de schade is al aangericht. Wat een drama! Kan Matthias dit nog goedmaken?

Een onverwachte vriendschap bloeit op als Layla Garcia besluit dan ze genoeg heeft van Jago en ze de hulp inschakelt van Zale Callidus om te horen wat voor vreselijke dingen hij allemaal gedaan heeft. De twee willen samen wraak gaan nemen. Zale weet niet zo goed hoe, maar Layla heeft vast genoeg ideeën…

Callie Rivera en Iain Scott doen een tweede poging om samen kerst te vieren. De vorige liep uit op een drama, maar deze vast niet… toch? Toch wel! De vraag over of ze kinderen willen is een moeilijk puntje, met Callie die wel wil en Iain niet. Dan gooit Iain er ook nog een domme opmerking bij en de schade is gedaan. Weer een mislukte kerst…? Of toch niet?

Het lijkt toch weer goed gemaakt te zijn tussen het koppel, dus besluiten ze samen op missie te gaan! Dit loopt even wat anders dan verwacht, want Iain waarschuwde Callie nog dat ze niet moest uitglijden, maar deed dit vervolgens zelf! Hij heeft het gelukkig overleefd, maar zijn toverstok is verdwenen. Als dat nog maar goed gaat…
 


Wij hebben genoten van alle nieuwe ontwikkelingen en jullie vast ook. Wij blijven de boel in de gaten houden! Hopelijk zien we jouw naam in de topics deze maand...

Veel liefs namens onze Beestenbende:
Angorakonijn, Wombat, Capibara, Lintworm, Kiwi, Jerboa & Amoebe ♥