De Kwebbelende Klassenoudsten.
Editie 1, jaargang 20
Introductie
Hallooo, Wyatt hier, en welkom bij deze nieuwe editie van de kwebbelende klassenoudsten,
Ook deze keer hebben we weer een selectie gemaakt uit vele rubrieken speciaal voor jullie, de lezers. Droom weg bij 'Inch en grietje', 'Match made in heaven' of geniet van de Gaotische geruchten, waarbij je de klassenoudsten leert kennen op een hele andere manier. Heb je de inleiding gelezen maar ben je nog steeds niet overtuigd, of los je liever een raadsel op? Speciaal voor de speurneuzen hebben we raad het woord. O, en ook stellen we onze nieuwste aanwinst aan jullie voor, May!

Vele groeten, Wombat
Gaotische Geruchten
Halloooooo lieve lezers en welkom bij een nieuwe editie van gaotische geruchten. Hebben jullie mij al gemist? Ik hoop natuurlijk van wel. In deze editie zal ik jullie weer helpen met chantagemiddel, of roddels, zoals het vaak genoemd wordt. Dus mocht jij de komende tijd in de problemen komen en dreigt Wyatt, of wie weet May, of Sanne, jou punten af te nemen? Gooi er dan eens een lekkere roddel in! Een roddel die je hier gelezen hebt natuurlijk.

Voor jullie is het obviously wel gewenst om over elke klassenoudste minimaal één roddel, oftewel één stukje chantagemiddel te hebben. Laten we daarom iedereen eens bij langs gaan, beginnend bij degene die nu al het langst op zijn positie zit: Wyatt ‘Wombat’ Maxfield . Hij schijnt in augustus bijvoorbeeld twee jaar op zijn plaats te zitten. Nou duurt augustus wel best nog lang. In 2068(om en nabij) zit ik ook al 50 jaar op mijn plek, maar om daar nu al op vooruit te lopen, tja, mja, meh. O en mocht je Wyatt goed om willen kopen, dan schijnt het goed te werken om hem een koala cadeau te geven, of door hem te zeggen dat hij een koala is. Rare fantasie heeft die jongen... Goed, daar hebben jullie natuurlijk verder helemaal niets aan. Waar jullie wél wat aan hebben is een voorval wat zich deze zomervakantie heeft afgespeeld. Wyatt, zongebruind, met opengeslagen blouse, zonnebril in zijn warrige haar(ik blijf objectief, maar hij is toch wel heel knap hoor) was afgelopen zomer namelijk op vakantie in Griekenland. Nu is Griekenland een prachtig land, hele mooie ruïnes, hele mooie stranden, en hele mooie meiden. Wyatt liep met zijn ‘ik ben de alfa’(want Wyatt is de alfa jongens, onthoudt dat!!) loopje over het strand heen, toen hij iemand tegenkwam die hem wel beviel. Om een lang verhaal kort te houden, hij liep Clio Cunningham tegen het lijf, gelijk ook de volgende klassenoudste in het rijtje. De twee hadden niet door van elkaar wie ze waren en dat ze elkaar hoorden te kennen, wat zorgde voor een heerlijke situatie.

Maar jongens, volgen jullie het nog? Ik dacht namelijk dat zowel Clio als Wyatt al een relatie hadden. Blijkbaar dus niet. De ex van Wyatt, Mirjam Zwarts , zegt hierover in een anoniem interview(ik had een zak over mijn hoofd gedaan, onherkenbaar dus): “Zit zo’n zak over je hoofd lekker voor een interview? Maar ja, we zijn uit elkaar. Punt.”

Dat Clio en Lukas Dalca uit elkaar zijn, was al wel iets langer te verwachten. Het was al maanden duidelijk dat Lukas zijn interesse meer bij Zofia Covas lagen. Waar eerst nog gedacht kon worden dat hij hierin meeging om extra vlieglessen te krijgen van de zus van Zofia, professor Covas, werd dat ook al snel weggegooid toen hij door bleek te gaan nadat Feyline al lang van Zweinstein af was. Maar de manier waarop ze uit elkaar zijn gegaan is toch nog wel even noemenswaardig. Lukas claimt dat hij aan het zoenen was met Zofia(wáárom zou je dat claimen, wáárom), maar hij claimt ook (en hier wordt het wat logischer allemaal) dat hij dit deed onder invloed van een drankje wat Zofia hem gegeven had. Zofia ontkent dit (natuurlijk). Dus het is het woord van een derdejaars slang, waar Lukas al een heel jaar achteraan lijkt te zitten, tegen het woord van Lukas zelf. Nu blijkt dat Lukas in de kerstvakantie al aan brievenuitwisseling deed met Zofia, dus ik neig erna om Zofia te geloven…

Arme Clio… Misschien dat dat wel de reden is dat ze in Griekenland met Wyatt (aka hele knappe jongen) is aangetroffen, in iets wat meer lijkt op een vakantieliefde dan een vakantievriendschap. Of misschien zelfs wel meer dan dat, misschien dat Clio na Lukas wel weer aan een echte klassenoudste toe is. Wat krijgen met de jongen waar de zus van je ex een crush op had, ik zou er bijna arme Lukas van zeggen, mocht het niet zo zijn dat Lukas degene was die Zofia zoende.

Goed, dat was wel weer genoeg over Clio en Wyatt. Laten we over na de klassenoudste die ook al weer opzich vet lang in het team zit: Sanne Sanderson. Een klassenoudste die ik de laatste tijd niet vaak tegen ben gekomen. Gelukkig zijn er genoeg geruchten te vinden, want mensen houden graag in de gaten waar klassenoudsten zich vaak bevinden. Sanne haar favoriete plek van de maanden voor de zomervakantie bleek de bibliotheek te zijn, waar ze dagenlang, wekenlang, maandenlang heeft doorgebracht, studerend voor haar S.L.IJ.M.B.A.L.len. Ze mag dan wel pas een derdejaars zijn, maar haar adelaarshart geeft haar nu alvast stress voor haar vijfdejaarsexamens. Er is echter één keer geweest dat ze wat minder fanatiek heeft geleerd, of opzich wel vet minder goed, zoals ze het zelf zou zeggen. Haar beste vriendin, Zofia Covas(die meid komen we ook overal tegen zeg), trok haar namelijk zo ongeveer aan haar haren mee naar buiten, om daar te leren, elkaar te overhoren. Of nou ja, voonamelijk Zofia die Sanne overhoort, want Zofia was zelf van mening dat zij geen overhoring nodig had. Wie weet dat er in het gesprek (en in de overhoring natuurlijk) wat daar gevoerd werd, interessante informatie te vinden was over hoe Sanne gechanteerd kan worden? Iets voor jullie om in de gaten te houden in ieder geval….

Over naar de volgende die in het team kwam, de leider van het stel, Isaac Howell . In principe zou je verwachten dat hij dan ook het meeste te zeggen had, maar dat blijkt nog wel eens niet het geval te zijn…

Eliya Rainrose , de griffoendor klassenoudste die een nogal ingewikkelde relatie heeft gehad met Lucien, ex-klassenoudste. Er heeft zich tussen die twee dus al heel wat afgespeeld en ook op Zweinstein lijken ze langzaam steeds meer naar elkaar toe te groeien… Jammer dat Lucien gestopt is als klassenoudste, anders hadden we wellicht binnenkort weer een klassenoudste koppeltje gehad…

En dan een goede vriendin van Eliya: Linnea Dalca. Of, het zusje van, zoals ze vaak genoemd wordt. Kleintje, de derde Dalca, oekel, kobbelwak, er zijn genoeg woorden te bedenken om als bijnaam te geven. Al zou ik ze niet gebruiken als je graag geen straf wilt, want het schijnt zo te zijn dat Linnea wat straffen uit Wyatt zn 101straffenboek heeft geleend… Daarnaast schijnt het zo te zijn dat ze zich nogal in de schaduw gezet voelt, doordat haar grote broer en zus(Caecilia en Lukas dus) al een hele reputatie hebben. Al is die van Lukas natuurlijk wat minder geworden de laatste tijd…

Elliot Carter , tot voor kort de jongste en nieuwste van de groep. Over hem vond ik het lastig om veel roddels te vinden, want de slimme adelaar blijft vooralsnog redelijk op de achtergrond. Al lijkt hij wel heel close te zijn met Nova Dublin, die hij nog kent uit zijn jeugd. Het lijkt mij een goed idee om die twee eens in de gaten te houden, of misschien moet ik Nova eens een keer ondervragen waar Elliot allemaal voor zwicht. Goed, daar zullen jullie later meer over horen. Of mochten jullie meer informatie hebben, reageer dat dan ook vooral!

Het is alweer tijd voor de laatste klassenoudste, een gloednieuwe. May Rainrose , het tweelingzusje van Eliya. Maar wel een heel ander type dan Eliya, want ze is natuurlijk niet voor niets in zwadderich ingedeeld en niet in griffoendor. Ik ben erg benieuwd wat hier voor spannends uit naar voren gaat komen, maar daar zullen jullie in de volgende editie van de gaotische geruchten meer over lezen. Voor nu is het hopen dat jullie May gewoon niet tegenkomen op de gangen als je de regels aan het overtreden bent!

Liefs,
Anoniem
Match Made in Heaven

Lieve iedereen, Een nieuwe KK betekent deze keer ook weer een nieuwe Match made in Heaven! Voor deze editie heeft het lot *kuch* de biba-boerderij *kuch* bepaald dat de volgende twee mensen de heuze Match Made in Heaven zijn:
Deze week zijn het: Ella Schraafskerke & Simon Jackson ! De 16-jarige slang en de 19-jarige das zijn beide vlotte mensen, maar bij de een kan dit gezien worden als egoïsme. De ander is een gigantische flapuit. Zullen hun persoonlijkheden botsen? We hopen het in ieder geval terug te zien in een topic!
Kunnen jullie niks bedenken? Stuur dan zeker een uiltje naar een Klassenoudste! ♥
Ella Schraafskerke
Vrouw | 19 | Vrijgezel | Beide | Open | Huffelpuf | Hetero
Ella,

Jij bent een ongelofelijke flapuit die last heeft van te veel energie. Jij bent altijd het meisje dat voor iedereen klaarstaat en haar hart op haar tong draagt. Voor vrienden zal jij dan ook door het vuur gaan, net als een échte trouwe das dat zou doen. Naast deze geweldige karaktereigenschap, zullen ze jou ook altijd wakker kunnen maken voor heerlijk eten: altijd een goed idee!

Simon Jackson
Man | 16 | Vrijgezel | Beide | Bespreekbaar | Zwadderich | Halfbloed | Anders
Simon,

Jij bent een hele vrolijke en vlotte jonge slang. Net als Ella ben jij niet op je mondje gevallen. Jij vindt jezelf vaak erg leuk, waardoor anderen je misschien egoïstisch vinden. Dit maakt jou totaal niet uit! Je bent simpelweg makkelijk in de omgang. Wel is het zo dat je bij jou niet over je grenzen moet gaan en eerlijk? Gelijk heb je! Je mag dan wel niet de allerbeste leerling op Zweinstein zijn, maar je bent zeker één van de gezelligste leerlingen!

Quiz - Raad de fout!
Hallo hallo! Eland hier. De vorige editie met ´Raad De Fout´ is erg goed ontvangen, dus dacht ik - of eigenlijk Inchworm - dat het leuk was om hem erin te houden! Dus ook nu weer een stukje RPG, waarbij jullie de fout moeten zoeken. Als je hem gevonden hebt zet het dan vooral in de reacties, en misschien komt er dan wel een leuk klein prijsje jouw kant op!

Het was een mooie ochtend, en gapend werd Eliya wakker. Het was weekend, en dus had ze mooi van die gelegenheid gebruik gemaakt om lekker lang in dromenland blijven. Nu ze wakker was had ze ook geen zin om haar rode hemelbed te verlaten want jeetje, wat lag ze lekker! Dus koos ze ervoor haar telefoon tevoorschijn te halen. Haar ogen vlogen over het lichtgevende schermpje en haar duimen tikten allemaal knopjes aan. Ze wilde wel reageren op de appjes van haar vriendinnen natuurlijk, en insta en snapchat moest ze ook nog checken. Nadat dat gedaan was, was de tijd ineens heel snel gegaan. Op de klok zag ze dat het al bijna tijd voor de lunch was. Om de tijd niet nog een keer uit het oog te verliezen deed ze haar horloge om. Toen stapte ze uit bed en in haar pyjama liep ze de trappen af, op weg naar de Grote Zaal voor een extra grote lunch.

Heb jij de fout weten te vinden? Zet het antwoord onder in de reacties! Heb je het antwoord goed? Dan krijg je van ons een leuk prijsje opgestuurd!

xx
Eliya Eland
Once upon a time in the BibaBoerderij
Inchworm en grietje
Vandaag is er weer een nieuw sprookje. Maar niet zomaar een sprookje, en je kan beginnen met er was eens. Maar dat klinkt zo stom. Daarom beginnen wij met: Ooit was er een Inchworm, samen met zijn zusje Grietje was hij erg gelukkig. Ze waren een arm gezin, maar altijd erg gelukkig. Op een dag zag de stiefmoeder, de eland het niet meer zitten en met pijn in hun hart besloten ze de inchworm en zijn zusje achter te laten in het bos. Dat wilde Inchworm absoluut niet, daarom bedacht hij een slim plan. Hij stopte in de nacht van te voren, allemaal kiezelsteentjes in zijn zak. Hij liet een spoor aan kiezelsteentjes achter in het bos, terwijl hij naar voren kroop, samen met Grietje. Ze konden weer terug lopen, alleen was de gemene eland, hun stiefmoeder, het daar niet mee eens.

De deur was op slot gedaan. Ojee, hoe moest Inchworm dan nieuwe kiezeltjes pakken? Maar een wijze lachduif zei: “Pak broodkruimels, dan komt het helemaal goed” Niet dat Inchworm en Grietje wisten dat ze ooit een lachduif tegen waren gekomen. Maar wijs was zij wel. Dus zo lieten ze weer een spoor achter, maar toen de inchworm het spoor op het einde van de dag terug probeerde te vinden, zag hij nergens de broodkruimeltjes liggen. Een hongerige Wombat had ze opgegeten, onderweg naar zijn hol. Ook had een klein Egeltje een aantal kruimels op.

Ze waren tot de volgende ochtend verdwaald. Toen ze opeens een Schoenbekooievaar tegen kwamen. Die leidde hen naar een huisje, gemaakt van peperkoek en versierd met snoepgoed. Daar was een erg oude Mammoet. Zij leek erg vermoeid, en erg aardig. Of ja, op het eerste gezicht. De Mammoet verwelkomde de inchworm en Grietje en liet hen van haar huisje eten, maar daarna sloot hij de inchworm op en geeft ze hem veel eten zodat hij heel dik wordt om hem daarna op te eten. Ze laat Grietje werken voor haar en de Mammoet geeft haar alleen maar kreeftenschalen om te eten.

Elke dag controleert de Mammoet of de inchworm al dik genoeg is, maar hij steekt altijd een botje tussen de tralies zodat de Mammoet denkt dat hij nog niet dik genoeg is. De Mammoet kan niet wachten en laat Grietje een bot met water klaarmaken. Grietje heeft door wat de Mammoet van plan is en duwt de heks in de kooi wanneer ze die opende om de Inchworm eruit te halen. De Inchworm en Grietje kunnen de Mammoet zo opsluiten en vluchten. In het huisje hadden ze vele parels en diamanten gevonden, die ze meenamen naar huis.

Onderweg kwamen ze een vriendelijke Caracal tegen die hen de weg naar huis toonde, daar werden ze ontvangen door de vader. De Eland was ondertussen al gestorven en met z’n drietjes leefden ze nog lang en gelukkig.

Medemogelijk gemaakt door: Elliot en Sanne
Illustraties door: Sanne

Even voorstellen!
Het is jullie allemaal waarschijnlijk wel opgevallen, maar een weekje geleden hebben we May Rainrose in ons team mogen verwelkomen! ondertussen ook adalia maar die krijgt haar voorstelstukje nog xoxo en dan kan een voorstelstukje natuurlijk niet ontbreken! Deze keer hebben alle klassenoudsten één vraag gesteld aan May, die zij heeft beantwoord! Lees snel verder om May wat beter te leren kennen!

NC